Jukka Wallin Si vis pacem, para bellum

Kaikki blogit puheenaiheesta Taistolaiset

Kuinka paljon ihminen tarvitsee maata

Katselen tuossa edessäni pöydällä pinon päällimmäisenä lepäävää pientä, käytettynä taannoin hankkimaani kirjaa ja mietin, miten paljon elämiseen tarvitaan teoriaa.

Kirja on julkaistu kohta sodan jälkeen, sen on kirjoittanut J W Keto, kustantanut Työväen kirjarengas, ja kirjan nimi on "Marxin sosiologian peruspiirteet".

Melkein unohtunut Wallankumouspäivä 7.11.1917

# Tiistaina 7.11.2017 on kulunut tasan 100 vuotta päivästä, jolloin Pietarin kalentereissa oli merkintä 25.10.1917. Silloin Vladimir Iljitsh Lenin (ent. Uljanov) saapui bolshevikkien päämajaan Smolnaan työläisten ja sotilaiden neuvoston yleiskokoukseen. Hän määräsi väliaikaisen hallituksen ministerit pidätettäviksi. Leninin kansankomissaarien neuvosto otti ylimmän vallan Venäjällä. Tuo tapahtui siis Venäjän vanhan ajanlaskun mukaan lokakuussa.

Hyssyttelyä vanhaan neuvostotyyliin

Vaikka Venäjä on nykyisin äärikapitalistinen maa, niin silti entiset ja nykyiset kommariänkyrät kumartavat Moskovaan vanhaan tuttuun tapaansa. Kaikki hyvä tulee Moskovasta, kaikki paha jenkeistä. Asioita käsitellään yhä vanhaan Tiedonantaja-tyyliin.

Nyt Suomeen tulee amerikkalaisia hävittäjiä ja panssareita. Vasemmalla laidalla huudetaan kurkku punaisena, että hui kauhistus! Mitähän Moskovassa tästä ajatellaan!

Teiniliiton nousu - ja tuho

Muistelen tässä 1970- lukua, jolloin olin oppikoulussa. Poliittinen toiminta oli silloin nuorisojärjestöissä hyvin aktiivista. Teiniliitto toi politiikan kouluihin ja siellä se meni paikoitellen yliaktiiviseksi.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä