Jukka Wallin Si vis pacem, para bellum

Kaikki blogit puheenaiheesta Talouden perusteet

Rinteen hallitusohjelman peruskivet ovat savea

Rinteen hallitusohjelman peruskivet ovat savea

*

Antti Rinteen muodostumassa olevan hallituksen 3.6.2019 julkaistun hallitusohjelman mukaan hallituskauden 2019-2023 keskeiset talouspoliittiset tavoitteet ovat:

ENSINNÄKIN:

Työllisyysaste nostetaan 75 prosenttiin ja työllisen määrä vahvistuu vähintään 60.000 henkilöllä vuoden 2023 loppuun mennessä.

TOISEKSI:

Oikeistohallitus talousoppikouluun - tuottavuuden ja työllisyyden suhde

Kuvittelisi ex-yritysjohtaja Sipilän johtaman oikeistohallituksen tuntevat talouden käsitteet ja ymmärtävän niiden eroja sekä suhteita - vaan ei siltä näytä. Hallitus on perustellut alle 20 hengen yritysten irtisanomisehtojen helpottamista kärkenään työllisyyden paraneminen.  Pääministeri Juha Sipilä kertoi Iltalehden mukaan vielä keskiviikkona, että kyseessä on tärkeä askel työllisyysasteen nostamisessa 75 prosenttiin.

Ystävät ja kylänmiehet – Suomen talous

Kun ihminen syntyy, maaemo nipistää pepusta ja leimaa ihmisen sen maan kansalaiseksi, jossa ihminen syntyy.

Suomalaiset ovat suomalaisia Suomessa ja muuallakin koko ikänsä ja moni pitkään sen jälkeenkin. Ihmisessä on se leima, jonka maaemo on häneen nipistänyt.

Välillä maaemo kutsuu lapsiaan kaukaakin. Ihminen tavallisesti ihmettelee, että miksi juuri hän, erityisesti ihmettelee nykyihminen, jolla tuo maaemon nipistys on ehkä vielä hentoinen. Kun on syntynyt samassa maassa monesti, nipistys on tiukempi, velvoite on kasvanut.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä