Jukka Wallin Si vis pacem, para bellum

Kaikki blogit puheenaiheesta Jätevesiasetus

Keskusta ja Tiilikainen omakotiasujan kimpussa

Ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen (kesk.) on ottanut huolestuttavan kannan kehäkolmosen ulkopuolella asuvan tavallisen suomalaisen näkökulmasta. Ministerin mukaan EU:n on entisestäänkin kiristettävä ilmastotoimiaan ja hän kertoo ylpeänä ehdottavansa eurooppalaisille kollegoilleen päästökaupan laajentamista kiinteistökohtaiseen lämmitykseen.

Vesihuoltolailla häädetään asukkaat kodeistaan

Suomen oikeuslaitos on valmis häätämään jätevesilakia hyväksi käyttäen asukkaat kodeistaan. Vesihuoltolain mukaan toiminta-alueella olevan kiinteistön on pakko liittyä osuuskunnan rakentamaan viemäriin. Porissa Kyläsaaren Yyterinkylässä 36 vuotta asuneelle Kari Wahlmannille tuli Kyläsaaren jätevesiosuuskunnalta ilmoitus, että jäteviemäriin liittymisen kustannusarvio on 13 729 euroa.

Jätevesiasia saadaan korjattua

Maalaisjärki näyttää voittavan haja-asutusalueiden jätevesisopassa. Jätevesiä koskevaa sääntelyä ollaan nyt tarkistamassa ympäristönsuojelulain muutoksella, joka lähti eilen lausuntokierrokselle.  

Jätevesiasetus lievenee perussuomalaisten ansiosta

Jätevesiasetus lievenee ennen kaikkea perussuomalaisten ansiosta, ei yksin ympäristöministeriön vuoksi.

Tätä mieltä on perussuomalaisten kansanedustaja Martti Mölsä, rakennusalan asiantuntija eduskunnan ympäristövaliokunnassa.

Ympäristöministeriö esittää lievennyksiä jätevesiasetukseen asuinkiinteistöille, jotka on rakennettu ennen vuotta 2004. Jätevesijärjestelmiä ei tarvitse rakentaa, ellei asunto sijaitse pohjavesialueella tai alle 100 metrin päässä vesistöistä. Ministeriön esitys lähtee nyt lausuntokierrokselle.

Haja-asutusalueet odottavat jätevesiasetuksen muutosta

Maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen vieraili aamulla televisiossa kertomassa mm. jätevesiasetuksen muuttamisesta. Edellisen ministerin asettama työryhmä tekee parhaillaan työtä laatien muutosesitystä hallitusohjelman asettamien raamien mukaisesti. Lakimuutoksen pitäisi olla valmis vuoden 2016 lopussa.

Jätevesiasetus kelpaa lannoitteeksi

Tieto lisää tuskaa”, mutta ymmärtäminen on kidutusta!            7/4-15

Kierros vaalitilaisuuksissa osoitti, että näitä ongelmia ei ole meidän poliittisilla päättäjillä ja niiksi pyrkivillä.

Esitin viime lauantaina Itiksessä poliittiselle kermallemme, johon kuului nykyisiä ja entisiä puhemiehiä, ministereitä, puoluejohtoa ja kansanedustajia, sekä kansanedustajiksi haluavia pari kysymystä satojen vastaavien joukosta.

"Paskalait"

Pian koittaa toukotöiden aika, ja maajussin pitäisi päättää mitä siementä ja mihin vakoon laittaa. Pahaan rakoon tuli uunituore lanta-asetus, joka kieltää lannan levityksen rinnepelloille. Kyse on siis ympäristöministeriön antamasta nitraattiasetuksesta, joka kieltää levityksen, mikäli pellossa voidaan mitata 15 prosentin kaltevuus.

 

Kuka meitä johtaa - kumileimasimet?

Suomen tilanne on huonoin 50-vuotisen yrittäjäurani aikana, eikä aikaa ole enää rupatteluun. Jos olisin pääministeri, laittaisin ministerit – päätöksentekijät – päivittäin saman pöydän ääreen kuin konkurssiyhtiön hallituksen. Tiedän, että maata ei johdeta kuin yritystä, mutta johtamisen periaatteet ovat samat. Olen huolestunut maamme johtamattomuudesta.

Lain varjolla tehty pakkokauppa lopetettava

Jätevesiasetus

Jätevesiasetus on kumottava. Ympäristöministeri Sanni Grahn-Laasonen kertoi lauantaina 21.2 Itä-Savon nettilehdessä http://www.ita-savo.fi/uutiset/lahella/valtio-ei-ryntaa-korvaamaan-turha... jätevesien käsittelyn yhteydessä, että lainsäädäntö on huonoa.

Kokoomusministeri toteaa: ”Huono lainsäädäntö pitää korjata, mutta on vaikea ajatella, että valtio maksaisi korvausta jo tehdyistä remonteista.”

Luterilainen retoriikka

 

Luterilaisessa kirkossa korostetaan omantunnon äänen seuraamista ja järjen käyttöä eettisissä kysymyksissä. Kristillisen etiikan peruspyrkimyksenä on pyrkimys hyvän tekemiseen ja pahan välttämiseen. Kristityn tulee ratkaista asiat siten, että hän pyrkii toteuttamaan yleisiä kristillisiä arvoja kuten rakkauden kaksoiskäskyä tai kultaista sääntöä.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä