Jukka Wallin Si vis pacem, para bellum

Kaikki blogit puheenaiheesta EU-komissaarit

Erkki Liikanen – nokkela savolainen jättää Suomen Pankin

Liikanen saattoi olla liikaa, kun Suomessa meni synkeän huonosti. Erkki Liikanen jätti Suomen vuonna 1990 ja siirtyi häveliäästi Brysseliin, pian talouskatastrofimme jälkeen – Liikanen toimi Suomessa valtiovarainministerinä vuosina 1987-90.

Madonluvut Trumpin suosion vanavedessä nousevalle populismille!

Kuulin juuri hetki sitten Ylen Radio ykkösestä toimittaja Olli Seurin kertovan, että Suomen oma komissaari Jyrki Katainen vierailee kahdeksan jälkeen alkavassa Ykkösaamussa. Odotettavissa on, että se merkitsee populismille kuoliniskua. Olinkin jo huolissani elämästä Trumpin voiton jälkeen. Kuunnellaan porukalla?

Öljyparonista EU:n ilmastokomissaariksi

Moni pohtii mitä EU-komission uusi puheenjohtaja Jean-Claude Juncker on oikein tekemässä, kun hän haluaa lopettaa uudessa komissiossaan erillisten ilmasto- ja ympäristökomisaarin virat sekä liittää aihepiirit yhteen muiden asioiden kanssa. Joidenkin arvostelijoiden mukaan Juncker pyrkisi tietoisesti heikentämään ympäristösuojelun asemaa EU:ssa, sillä työnsä päättäneessä komissiossa tehtäviä hoiti vielä kaksi erillistä komissaaria.

Vielä enemmän kummastusta on herättänyt Junckerin valinnat ehdokkaiksi näihin tehtäviin.

Työllistän itseni komissaari

EU-komissaarit

Jyrki Kataisesta superhessu, eli hänestä Juncker leipoo uuden superkomissaarin jonka toimialue on kasvu- ja työllisyysohjelmat. Minun näkövinkkelistä hän työllistää vain itsensä, sillä esikunta on jo siellä valmiina. No muutaman avustajan varmasti työllistää lisää.

Ehkä Romakkaniemi taas palkitaan.

On se vaan velikulta tämä Katainen, taitaa kieli olla ruskuaista?

Ovatko Suomen mepit tänään EU-parlamentissa Kataisen puolesta vai vastaan ?

 

 

Parlamentti äänestää tänään määräaikaisista  komissaarinimityksistä  aamupäivällä.

Kysymys kuuluu, ovatko kaikki Suomen mepit tänään EU-parlamentissa Suomen ehdokkaan Jyrki Kataisen puolesta vai vastaan ?

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä