Jukka Wallin Si vis pacem, para bellum

Syytön kunnes syylliseksi todetaan?

 

Viime päivinä on meille kerrottu, että suomalaiset SS-vapaaehtoiset ovat saattaneet osallistua juutalaisten ja syyttömien siviilien kuten myös sotavankien murhaamiseen palvellessaan Saksan itärintamalla 1941- 43 välisenä aikana.

Nyt valmistunut selvitys koski ”Panttipataljoonaa” eli Waffen-SS joukoissa palvelleista suomalaisista vapaaehtoisista. Panttipataljoona termi lanseerattiin aikoinaan, kun haluttiin selitellä Suomen yhteistyökuvioita silloisen natsi-Saksan kanssa. Suomen sodan aikaisessa historiassa on myös ollut termi ”ajopuuteoria”. Ajopuuteorialla selitettiin, että Neuvostoliitto pakotti Suomen yhteistyöhön Saksan kanssa. Tosiasiassa Suomi oli jo ennen talvisotaa ollut Saksan liittolainen, tosin salaisesti. Siten Molotov–Ribbentrop-sopimus oli monelle suomalaiselle päättäjälle järkytys.

Saksan itärintamalla menehtyi kymmeniä miljoonia ihmisiä. Saksan ja Neuvostoliiton sotilastappiot ovat noin kymmenen miljoonaa. Neuvostosiviileitä kuoli joidenkin lähteiden valossa yli kymmenen miljoonaa. Juutalaisia murhattiin pelkästään sodan alussa noin 3 miljoonaa ampumalla. Hävitystä kuvaa, että Puolan noin 3 miljoonasta juutalaisesta sodan jälkeen löydettiin hengissä noin 100 000 ihmistä. Auschwitzissa murhattiin hieman yli miljoona ihmistä, saati muualla Euroopassa olevissa keskitysleireissä tai rintamilla ja sen välittömissä läheisyydessä.

Yleisessä some-keskustelussa on ollut vallalla se käsitys, ettei Waffen-SS divisioona syyllistynyt mihinkään tuomittavaan, kun sen komentajaa kenraali Steineria syytetty mistään toisen maailmansodan jälkeen järjestetyissä oikeudenkäynneissä. Asia ei ole näin yksinkertainen, koska sodan jälkeen liittoutuneilla oli niin paljon tehtävää koota todistusaineistoa pääsyyllisiä vastaan. Toki puna-armeijalla ja länsiliittoutuneilla oli tiedossa, mitä kukin yksikkö teki rintamalla ja sen välittömässä läheisyydessä, mutta valtava todistusaineisto ja miljoonat Saksan armeijan sotavangit oli jollakin tavalla saatava järjestykseen ja luetteloitava luotettavasti ja syyllisten etsintä järjestettävä. Myös niin sanottu ”kylmäsota” teki sen, että poliittinen paine syyllisten rankaiseminen jäi toissijaiseksi, mutta se ei kuitenkaan vapauta rikoksiin syyllistyneitä vastuusta.

Aika selvää on se tosiasia, että suomalaiset SS-vapaaehtoiset osallistuivat niihin ja myös suorittivat näitä murhia. Ihmisuhrien määrät ovat niin valtavia, että uskottavampaa on heidän osallistuminen niihin kuin he olisivat jollakin ihmeellä välttyneet niitä tekemästä. Tähän on meidän totuttava, että he olivat kanssarikollisia, maailman yhdessä suurimmassa murhaoperaatiossa mitä ihminen on osallistunut tähän mennessä. Monet jotka uskovat, ettei ole mitään selviä todisteita tai ovat puuttuneet tutkijoiden tiettyihin painotuksiin, niin se on turhaa. Mitä nopeammin pystymme tarkastelemaan asiaa neutraalisti puhtaasti faktojen perustella, niin sitä parempi. Itsepetos on typerää,varsinkin tässä asiassa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (36 kommenttia)

Käyttäjän Veli-MattiPoikela kuva
Veli-Matti Poikela

Vedät siis sujuvasti suomalaisten ss-miesten sotilaskunnian vessasta alas argumentilla, että kun joku muukin syyllistyi niin on itsepetosta ajatella etteikö mekin oltaisi syyllistytty.

Käyttäjän JukkaWallin kuva
Jukka Wallin

Todisteet ovat aika vahvoja ja luotettavia, että syyllistyivät murhiin, niin miksi tätä ei haluta ymmärtää?

Käyttäjän Veli-MattiPoikela kuva
Veli-Matti Poikela

Tässä tapauksessa nimenomaan on ongelmana se, että ei ole hatariakaan todisteita.

Käyttäjän SeppoPajunen kuva
Seppo Pajunen

Isänmaan rakkaus, sankarihurskaus, uhrivalmius.

Tottele käskyä ja seuraa johtajaa!

Ja kun tuli tehtyä mitä tuli tehtyä, niin ainahan voi vedota että tottelin vain johtajan käskyä?!

- Hitlerille vannottu sotilasvala asettaa "sotilaskunnian" erkoiseen, kyseenalaiseen valoon..?

Käyttäjän Veli-MattiPoikela kuva
Veli-Matti Poikela

"Ja kun tuli tehtyä mitä tuli tehtyä, niin ainahan voi vedota että tottelin vain johtajan käskyä?!"

-Mitä tuli tehtyä?

"Hitlerille vannottu sotilasvala asettaa "sotilaskunnian" erkoiseen, kyseenalaiseen valoon..?"

-Samalla logiikalla myös Suomen säilytetty itsenäisyys on kyseenalaista. Naurettavaa.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Otsikko: Syytön, kunnes syylliseksi todetaan.
Sisältö: Syyllinen, ellei vedenpitävästi syyttömäksi todisteta.

Käyttäjän JukkaWallin kuva
Jukka Wallin

Jätit pois kysymysmerkin otsikosta. Oikeastaan he ovat syyllisiä, vaikka kuinka yritettään muuta.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Voisit kertoa hieman enemmän heidän syyllisyydestään, varsinkin niiden SS-miesten osalta, joista ei ole mitään dokumentoitua tietoa.

Rintamalla tapahtuu aina karkeita tekoja puolin ja toisin, joiden oikeellisuuden päättäminen ei ole helppoa jälkikäteen.

En puolusta millään tavoin suomalaisten osallistumista SS:n riveissä Hitlerin idänretkeen.

Käyttäjän SeppoPajunen kuva
Seppo Pajunen

"Rintamilla tapahtuu kaikenlaista", mutta vankien ja juutalaisten TELOITUKSET ovat verrattavissa punaisten monenkirjaviin "pikaoikeudenkäynteihin" ja lahtaukset, varsinaisten taistelujen jälkeen Suomessa 1918.
( Tarkemmat luvut ja kuolinsyyt sotasurmat-sivustolta.)

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Jätin, koska halusin esittää sen siinä muodossa, jossa esimerkiksi YK:n kansalaisoikeuksien sopimus sen esittää ja joka muoto on käytössä, kun puhutaan opikeusvaltioperiaatteesta. Tietysti se kysymysmerkki, jolla blogisti tämän periaatteen kyseenalaistaa, jäi tällöin pois.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Jukka Wallin, toivottavasti et toimi Suomen oikeuslaitoksen palveluksessa. Sinulle riittää ihmisen syyllisyyden osoittamiseen se, että se on "todennäköistä". Tuolla perusteella taitaisi tulla aika moni syytön tuomituksi.

Sen mitä olen näihin uusiin tutkimuksiin perehtynyt, niin silmiinpistävää nimenomaan on se, ettei mitään konkreettisia todisteita suomalaisten SS-miesten osallistumisesta julmuuksiin ole esitetty.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Itsepetos on typerää siinä,että yritetään syyllistää suomea natsien tekosista ja suurin todellinen syy tähän on eu ja nyt menossa suomen tuhoaminen kaikin keinoin.Saksan natsitausta syllisyyden taakka yritetään tehdä eu keinoksi täyttää suomi ja muut alusmaat kaikenkarvaisella väellä jota eu suoltaa suomeen ilman rajavalvontaa

Eräänlainen joukkosyyllisyys kuten juopot tai poliitikot tekevät,kun vastuu pitää saada syyttömien niskaan ,omista virheistään.Suomi on ainoa maa joka on maksanut sotavelkansa eikä suomella ole ollut siirtomaita.Kannattaa mennä saksaan tai es.usaan luennoimaan siellä ne entiset natsit olivat piilossa omaisuuksineen ja jopa 50 luvulla saksan hallituksessa,luomassa usan kanssa eu:ta.

Ilmankos jälki on tätä.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Tässä on kertomus otsikolla ”Yö kalmukkiarolla”, joka julkaistiin lehdessä ”Kansa taisteli – miehet kertovat” n:o 1/1978 sivuilla 10-13.
Ehkä tämä kertomus vähän hillitsee tätä suomalaisiin, siis suomalaisiin SS-miehiin kohdistuvaa syyllistämispolitiikkaa.

Tähän sotilasjoukkoon kuului 1408 miestä, joista kaatui, katosi tai haavoittui yhteensä 956 miestä. Se on 68 prosenttia kokonaisvahvuudesta eli lähes seitsemän sotilasta kymmenestä sotilaasta.

Vihollinen oli sama niin Saksan kuin Suomenkin rintamilla.

http://kansataisteli.sshs.fi/Tekstit/1978/Kansa_Ta...

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Vielä on elossa kahdeksan suomalaista SS-miestä.

Tietääkö Wallin, miksi heitä ei edes kuultu saatika kuulusteltu tämän viimeisen sotarikostutkimuksen yhteydessä ?

Käyttäjän JukkaWallin kuva
Jukka Wallin

Useat ei huomio sitä, että Waffen-SS julistettiin rikolisorganisaatioksi sodan jälkeen, joten sitäkin taustaa vasten itkeminen on turhaa...

https://en.wikipedia.org/wiki/Waffen-SS

Käyttäjän Veli-MattiPoikela kuva
Veli-Matti Poikela

Vahvat ja luotettavat todisteet suomalaisten ss -miesten sotarikoksista ovat siis tässä?

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Kansallismielipuolet ja muut SS-miesten sotilaskunniasta huolestuneet eivät taida tuntea uusinta tutkimusta.

Käyttäjän Veli-MattiPoikela kuva
Veli-Matti Poikela

Löysitkö sinä siitä uusimmasta tutkimuksesta jotain näyttöä suomalaisten SS -miesten sotarikoksista?

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Kyllä. Kannattaa lukea.
https://atena.fi/hakaristin-ritarit

On tietenkin odotettavissa, että henkilö, joka ihan tosissaan puhuu SS-miesten sotilaskunniasta ei kelpuuta mitään todisteita.

Käyttäjän Veli-MattiPoikela kuva
Veli-Matti Poikela Vastaus kommenttiin #19

Löytyihän tuosta kirjasta yksi venäläiskomissaarin ampuminen varmennettuna tapauksena. Sotarikoksista puhuminen on edelleen aika hataralla pohjalla.

Eikä tuo kirja ole muuten uusin tutkimus aiheesta kuten väitit.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen Vastaus kommenttiin #22

’Uusinta tutkimusta’ on monikkomuoto.

Käyttäjän SeppoPajunen kuva
Seppo Pajunen

...Kas kun ei kukaan suomalaisten ss- miesten kunnian puolustelijoista ole vielä ryhtynyt tiukkaamaan puolustusvoimain ylipäälliköltä, tasavallan presidentti Sauli Niinistöltä, mitä motiiveja ja perusteita hänellä oli tilata tämä selvitys?

- Alan mies, sota-Jussi Niinistö tuskin olisi tilannut, koska se olisi sotahistorioitsijalle vaarantanut jälleen yhden sotahistoriamme sankaruuslegendan-jasädekehän...?!

Käyttäjän JaakkoJuhaniOjaniemi kuva
Jaakko Ojaniemi

Israelilainen Simon Wiesenthal-keskus on vaatinut Suomea selvittämään suomalaisten SS-miesten osallisuuden juutalaisten siviilien teloituksiin 70 vuotta sitten itärintamalla.

Israelin sotajoukot murhaavat jatkuvasti palestiinalaisia lapsia ja naisia, hävittävät infraa ja tuhoavat tuhansittain ihmisten koteja.

Suomen pitäisi vaatia Simon Wiesenthal-keskusta ensin selvittämään Israelin omat lainvastaiset toimintansa. Palataan sen jälkeen muiden tekemisiin rikoksiin.

Käyttäjän ToniPihkola kuva
Toni Pihkola

En oikein ymmärrä mitä asialla on isossa kuvassa merkitystä. Toki on paljon ihmisiä jotka pyrkivät alleviivaamaan suomalaisten syyllisyyttä ihan mihin vain aina orjalaivojen tervasta lähtien. Sillä pyritään vierittämään "valkoisen miehen" syyllisyyttä suomalaistenkin niskoille. Siinä kun ei olla toistaiseksi onnistuttu vastoin kuin esim. Saksassa tai entisissä kolonialistisissa maissa.

Jos suomalaisia on ollut teloittamassa juutalaisia niin mitä sitten. Ei se vie pois suomalaisten saavutuksia Suomen suojelemissa ja kehittämissä minnekään. Eikä se ole asia mitä suomalaisten pitäisi kollektiivisesti hävetä, etenkin kun otetaan huomioon kaikki se mitä suomalaiset ovat joutuneet kokemaan itsenäisyyden aikana ja paljon sitä ennenkin.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Se nyt on vaan sinun haittakansallismielinen luulosi, että uusin historiantutkimus ilman kansallismielistä satuilua tarkoittaisi syyllisyyttä ja häpeää.

Käyttäjän ToniPihkola kuva
Toni Pihkola

Voit varmaan täsmentää mitä tarkoitat kansallismielisellä satuilulla?

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen Vastaus kommenttiin #21

Esimerkiksi tuo SS-miesten sotilaskunnia, jota ei saa vetää lokaan. Samasta aiheesta kirjoittaneet Niilo Lauttamus ja Mauno Jokipii ovat myös satusetiä.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Kannattaa katsella 2019 suomea ja sen tulevaisuutta kun eu taustajoukoissa ovat olleet natsien tukijat ja usa.Vaikutusvaltaisille köyhät ja sivulliset ovat uhrattavissa oman päämäärän vuoksi.Rahalla ei isänmaata ole.Kuten huomataan nyky eu:ssa kun kansallisomaisuus ja ihmiset myydään monikansallisten jättien eli kasvottoman ahneuden kitaan.Salaseuroissa sovitaan mihin suuntaan ohjaillaan valtioiden sisäistä politiikkaa ja kuka valitaan mm.presidentin pallille.

Media on samojen käsissä ja siksi aivopesu ja manipulointi tapahtuu näiden tv:kanavien kautta,joita rahoitetaan veronmaksajien omilla rahoilla.Siksi eu:ssa sensuurikin keksittiin."Vihapuherasismi" on saman politiikan tulosta,ja tehtiin tämän eliitin tarpeisiin.

Sopimuksien tekijät joilla natsiaate suomeen tuli eivät olleet nuo sotilaat,tai saksalaiset ns.tavalliset ihmiset,tai suomalaiset siviilit.Osoittakaa se syytävä sormenne sinne,minne se kuuluu.Eli sen aikaiseen hallitukseen ja koko euroopan ynm.poliitikoihin ja rahan ahneisiin taustajoukkoihin.

Se että Saksassakin oli opportunisteja, jotka liittyivät puolueeseen muista kuin ideologisista syistä ja sitten päätyivät ties minkä yritysten johtotehtäviin paljastaa vain sen, että kyseiset henkilöt olivat "tavallisia" rahan ja vallan perässä mitä tahansa tekeviä moraalittomia iljetyksiä.Onko eu:kin tällaisten käsissä,kun aate eli eu:päämäärä on liittovaltio jota johtaa se muutaman % sosialistinen eliitti?

Natsien käyttö oli vain osa suunnitelmaa jolla eurooppa saatiin näiden käsiin joilla on todellinen valta.

Olivatko suomen ja muiden maiden jotka tukivat aatetta hallitukset ja siviilit(?)siis näitä opportunisteja vaiko mitä?

Käyttäjän JaakkoWilenius kuva
Jaakko Wilenius

Kun muistaa itärintaman sodankäynnin brutaalin luonteen, niin tuskin on mahdollista, etteivät suomalaisvapaaehtoiset olisi joutuneet näkemään läheltäkin raakuuksia ja jotkut jopa osallistuneetkin niihin. On kuitenkin muistettava, ettei suomalaisvapaaehtoisten kasvuympäristö muokannut mieliä rotusotaan, kuten oli laita heidän saksalaisten aseveljiensä osalta. Heitä oli vuodesta -33 aivopesty vihaamaan juutalaisia ja muita vieraita rotuja. Pitämään heitä alempiarvoisina ja syyllisinä hävittyyn sotaan. Kun tätä samaa sanomaa toistettiin lehdissä, radiossa ja jopa koulukirjoissa, niin menihän se perille. Voisin kuitenkin olettaa, että tästä paitsijääneille suomalaisille oli kynnys juutalaissiviilien ampumiseen oli korkeampi?

Olisi tietenkin mielenkiintoista tietää syyllistyikö muut Waffen-SS:n riveissä palvelleet pohjoismaalaiset sotarikoksiin. norjalaisia oli 6000 miestä ja tanskalaisia 9000 miestä.

Käyttäjän JukkaWallin kuva
Jukka Wallin

"Olisi tietenkin mielenkiintoista tietää syyllistyikö muut Waffen-SS:n riveissä palvelleet pohjoismaalaiset sotarikoksiin. norjalaisia oli 6000 miestä ja tanskalaisia 9000 miestä"

Syyllistyivät,ja monet tuomittiin pitkiin vankeusrangaistuksiin. Eri maissa oli eri käytäntöjä. Siinä missä Pohjoismaissa saivat linnatuomioita,niin Alankomaissa joitain kymmeniä teloitettiin.

Tanskassa tilanne oli se, lainaus "6 000 SS-vapaaehtoisen Tanskassa yleisin rangaistus tavalliselle rintamasotilaalle oli kaksi vuotta vankeutta ja upseereille jopa viisi vuotta." Lainaus loppuu.

Käyttäjän JaakkoWilenius kuva
Jaakko Wilenius

Olen kyllä tietoinen, että monissa Saksan miehittämissä maissa katsottiin sodan jälkeen rikokseksi pelkästään värväytyminen Waffen-SS joukkoihin. Se ei kuitenkaan ole sotarikos sellaisena kuin se yleisesti ymmärretään ja mistä tässä blogikirjoituksessa on kyse.

Käyttäjän JukkaWallin kuva
Jukka Wallin Vastaus kommenttiin #32

Jo silloin Waffen-SS joukot tekivät ja avustivat muita joukkoja sotarikoksissa, joten on turhaa puolustaa tämän tyyppistä toimintaa.

Meidän aikana ei ole tarvetta enää salata toisen maailmansodan aikaisia sotatapahtumia.

Pohjois-Suomessa toimi Einsatzkommando Finnland niminen osasto joka niin ikään murhasi vankeja. Tässä on se ikävä puoli, että Gustav vom Feldelle esitettiin Suomen Valkoisen Ritarikunnan ansiomitalia perusteluna "kohdistetun vakoilun torjuminen sekä pidätettyjen vakoilijoiden ja sotavankien menestyksellinen kuulustelu". Wilhelm Laqua niminen natsille se kuitenkin myönnettiin vuonna 1942.

Wikipedia: Einsatzkommando Finnland

Käyttäjän JaakkoWilenius kuva
Jaakko Wilenius Vastaus kommenttiin #34

Kiitos vielä vastauksesta kommentiini, vaikka se meneekin ohitse. En todellakaan puolustele SS-joukkojen raakuuksia, mutta yritän kuitenkin pitäytyä tosiasioissa ja välttää yleistyksiä. Einsatzkommando Finnland ei oikein kuulu aiheeseen.

Käyttäjän JukkaWallin kuva
Jukka Wallin Vastaus kommenttiin #35

Sitä yrittävät myös tutkijat tehdä, ja annetaan heille tehdä se rauhassa. Kuten kirjoitin aikaisemmin,niin on hyvin todennäköisä,että he syyllistyivät julmuuksiin, kuin eivät olisi syyllistyneet mihinkään.

Kun kansalaissodan aikaisia raakuuksia pyritään vielä nykyäänkin selittelemään parempaan suuntaan, niin osoittaa hirvittävää piittaamattomuutta ihmiselämää kohtaan. Saati toisen maailmansodan aikaisia ihmisvainoja

Käyttäjän Lumedemokratia kuva
Esa Heikkinen

Jaahas. Onkohan tässäkin lokaanvetokirjoituksessa kyseessä "kansallismielisten kurmoottamisyritys" kuten narsistipersoona edellisessä, juuri hiipuneessa keskustelussa kertoili motiivikseen. E.m. keskustelussa sanottiin jo lähes kaikki joten katson tämän jälkilämmittelyn osaltani turhaksi. Kiitos teille jotka jaksatte vastustaa tätä häväistystä.

Käyttäjän JukkaWallin kuva
Jukka Wallin

Kerro mitä tarkittaa "kansallismielisyys"?

Toimituksen poiminnat