Jukka Wallin Si vis pacem, para bellum

Venäläisten maakaupat ovat uhka – Totta vai tarua

 


Viime päivinä on keskusteltu Airiston Helmi-nimisen yhtiön maakaupoista ja niiden aiheuttamasta uhasta. Monet ovat olleet huolestuneita siitä, että ainakin tässä tapauksessa yrityksen omistamat kohteet sijaitsee ”strategisen laivaväylän” välittömässä läheisyydessä. Toisaalta on niitäkin asiantuntijoita jotka ei näe mitään hälyttävää. Huvittaa tässä tapauksessa on se, että asiantuntijat ovat täysin eri mieltä uhasta. Jotka näkevät jotain uhkaa yrittävät esittää omia mielipiteitään nimettömänä tai entisen kansanedustajan Mikko Kärnän kautta. Tosin sotilaslähteet hyvin harvoin voivat kertoa turvallisuuteen liittyviä tietoja omilla nimillään, mutta silti näiden lähteiden luotettavuutta pitää tarkastella kriittisesti.


Iltapäivälehdet ovat myyneet lehtiänsä kissankorkuisilla otsikoilla ja niiden Venäjä vastaiset toimittajat ovat iloinneet tapahtumista kuten esimerkkisi toimittaja Arja Paananen: ”Kommandopipomiesten viesti menee perille Venäjälle asti” Tätä on hieman vaikea ymmärtää, miksi tällainen olisi jotenkin ihmeellistä Venäjällä, kun siellä talousrikoksista epäiltyjä pidätetään yleensä poliisin erikoisjoukkojen toimesta. Tämän luulisi myös Arja Paanasen tietävän, kun on usein vieraillut Pietarissa ja Moskovassa. Tuskin Venäjän päättäjät pitävät tätä minään ihmeenä, kuten taas meillä Suomessa tämän tutkinnan laajuus ja saama media huomio on jotain aivan eri luokkaa, mitä olemme tähän asti tottuneet. Käsittääkseni tämä on aivan Suomen viranomaisten oma asia, miten he tutkintaan suorittavat. Ei virallinen Venäjä, toimittaja Paanasen toiveesta huolimatta, tule antamaan yhtään mitään virallista lausuntoa asiasta.


Suomessa ja monella suomalaisella on vaikea hahmottaa Venäläisten maa-ja kiinteistökauppoja. Niitä (kauppoja) on tehty mahdollisesti vain jotain satoja, jotka ovat olleet pääsiassa vain vanhoja kiinteistöjä tai pieniä järvenrantatontteja. Siten ne eivät muodosta mitään turvallisuusuhkaa, ainakaan valtakunnantasolla. Naapureilleen he saattavat aiheuttaa alkoholin käytön takia päänsärkyä ja parina päivänä poissaoloja töistä.


Monikaan ei ole huomioinut sitä, että samaan aikaan Suomessa toimii kymmenittäin (noin 40 kpl) ulkomaalaisia kaivosyhtiötä, jotka ovat hankkineet noin 43 000 km² maata kaivoksilleen. Alueena se käsittää suurin piirtein Uudenmaan,Varsinais-Suomen, Satakunnan, Päijät-Hämeen ja Pohjois-Savon maakuntien kokoisen alueen, joissa asuu hieman yli kaksimiljoonaa asukasta. Tässä ei nähdä mitään turvallisuusuhkaa. Toki näissä kaivosvaltauksissa on oma uhkansa, eli yksityisen kansalaisen omaisuudella ei ole mitään turvaa, jos joku Suomessa toimiva kaivosyhtiö haluaisi perustaa kaivoksen heidän mailleen. Toisin monet kaupungit on pakkolunastaneet isojakin maa-alueita, lähes olemattomalla hinnalla. Viimeisin uutisiin yltänyt iso maiden pakkolunastus tapahtui Vantaalla. Valtakunnan turvallisuus on näiden pienten ja vaatimattomien tonteista kiinni? Ei tietenkään ole. Kyse on laajemmasta ja ikävämmästä asiasta. Suomessa ollaan hivuttautumassa pikkuhiljaa Naton jäseneksi, joten näillä uhkakuvilla halutaan vain painostaa ihmisiä Nato myönteiseksi. Mahdollisen kriisin sattuessa, nämä tontit pakkolunastetaan ja niiden omistajat voidaan häätää tai vangita mahdollisina turvallisuusuhkana. Tätä samaa tehtiin viimeksi jatkosodan aikana meillä Suomessa ja muissa sotaa käyvissä maissa, kuten esimerkkisi Yhdysvalloissa. Yhdysvalloissa muun muassa internointiin siellä asuneet ja syntyneet japanilaiset.


Asetekniikka on mennyt niin paljon eteenpäin viimeisten vuosikymmenien aikana, että Airiston Helmen tyyppiset tukikohdat olisivat vain taakka valloituksessa. Jos Venäjä ja Suomi olisivat vihollisia, niin Venäjä voisi iskeä meidän satamiin ja lentokenttiin lähes mistä päin maailmaa vain. Venäjä testasi Syyriassa NATO koodinimellä olevaa SS-N-30A Kalibr risteilyohjusta, jonka kantomatka on noin 2 500 km. Siten Venäjällä on kyky tuhota maamme keskeiset satamat, puolustusvoimiemme varuskunnat, ammusvarikot ja sähköverkot, ilman että heidän tarvitsisi lähettää sotilaita ensi-iskuun. Merimaaleja varten on omat lyhyen kantaman versiot, joiden torjuminen on lähestulkoon mahdotonta, koska ne lentävät kohteeseen noin 10 metrin korkeudessa.


Tänä (26. syyskuuta 2018)päivänä on lyöty lisää löylyä kirjoituksilla, joissa Airiston Helmi-tapaus olikin suunnattu Ahvenanmaata kohtaan. Siellä olisi valmisteltu Ahvenanmaan valloitusta. Tämän suuntaiset spekulaatiot aiheuttaa vain myötähäpeää, ainakin minussa.

Muokattu lisäämällä linkki


 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Venäläisten Suomen maaperälle perustamat sotilastukikohdat ovat ongelma, ei yksittäisen perussergein maan osto jostain Öllölän peräkylän kolkasta jossa lähimmän naapurin koirat kulkevat korvessa kilometrien päässä.

Ymmärrät varmuudella että Suomessa on tiettyjä paikkoja jotka ovat kriisitilanteessa elintärkeitä ja jotka täytyy pitää omissa käsissä. Et taida ymmärtää edes perusasiaa että sotia ei voiteta ohjusiskuilla ja että vain idiootti tuhoaa kohteet joita se voisi itse hyödyntää?

Airiston Helmen kiinteistöt syväväylien ja tietoliikennekaapelien vieressä ovat hyviä esimerkkejä strategisista paikoista joista käsin voidaan tehdä musertavia yllätysiskuja minimipanoksella. Kun laivoja ja suomalaisia sota-aluksia alkaa upota syväväylille ilman näkyvää syytä ja tietoyhteydet länteen katkeavat yhtä aikaa eikä ketään näy missään, ketäs tästä pitäisi syyttää? Jos syytät Venäjää, se voi pitää syytöksiä hyökkäyksenä ja vastata syytöksiin laittamalla niitä ohjuksia tulemaan. Venäjähän voi perustellusti katsoa että Suomi ei kykene turvaamaan omaa aluettaan lännen hyökkäykseltä ja vallata esimerkiksi Ahvenanmaan omien etujensa turvaamiseksi, muiden alueiden ohella.

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren

Venäjän ongelma on etteivät venäläiset itsekään usko maahansa vaan siirtävät rahojaan länteen paremman tuoton saamiseksi.
Vain suomalaiset uskovat Venäjään kun edes venäläiset edes itse eivät usko.

Käyttäjän JukkaWallin kuva
Jukka Wallin

Asiantuntijat on ottaneet kantaa noihin harhoihin, ja todenneet ne mielikuvitukseksi.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Niinpä niin. Tp- utvakin on ollut harhojen vallassa vuosikausia?

Käyttäjän JukkaWallin kuva
Jukka Wallin Vastaus kommenttiin #6

En ymmärrä tätä älytöntä Venäjä pelkoa? Meidät olisi voitu likvidivoida jo Neuvostoliiton aikana,jos siihen olisi nähty tarvetta. Meidän pitäisi alkaa näkemään Venäjä mahdollisuutena, eikä kummituksena. Näitä pelkoja lietsotaan aivan samoilla uhkakuvilla, mitä oli 1920- ja 1930-luvuilla.

Käyttäjän JukkaWallin kuva
Jukka Wallin Vastaus kommenttiin #6

En ymmärrä tätä älytöntä Venäjä pelkoa? Meidät olisi voitu likvidivoida jo Neuvostoliiton aikana,jos siihen olisi nähty tarvetta. Meidän pitäisi alkaa näkemään Venäjä mahdollisuutena, eikä kummituksena. Näitä pelkoja lietsotaan aivan samoilla uhkakuvilla, mitä oli 1920- ja 1930-luvuilla.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #8

No totetuivatko ne uhkakuvat 1939? Voit ihan itse miettiä.

Käyttäjän JukkaWallin kuva
Jukka Wallin Vastaus kommenttiin #12

Tottakai ne toteutuivat. Tosiasiassa ne sodat olivat olleet vältettävissä.

Käyttäjän ilkka07kiviniemi kuva
Ilkka Kiviniemi

Venäjä on aina uhka ja se tekee tätä "agenttityötään" tänään ympäri maailmaa. Englannin myrkkykaasu yms. jutut ovat vasta harjoittelua, ja ei Suomeakaan ole unohdettu. Jos Suomi ei ala Venäjän liittolaiseksi hyvällä, yritetään se sitten ottaa pahalla. Suhteellisen varmaa on niin. Venäjä odottaa aina vaan sitä, että Suomi on rähmällään isoveljeensä päin. On hölmöä olla tyhmä ja luottaa tyhjiin lupauksiin rauhasta ja rakkaudesta maailman.

Käyttäjän JukkaWallin kuva
Jukka Wallin

"...luottaa tyhjiin lupauksiin rauhasta ja rakkaudesta maailman" Eihän kukaan ole tässä ole väittänyt sitä ettemme saisi varautua, mutta ainakin Airiston Helmi-tapauksessa meillä nähdään väärässä paikassa "mörköjä"

Toimituksen poiminnat