Jukka Wallin Si vis pacem, para bellum

Esityksen täytyy jatkua?

”The Show Must Go On” eli suomeksi ”Esityksen täytyy jatkua” on Queen-yhtyteen yksiviimeisimmistä julkaistusta kappaleista. Kuitenkin tämän kirjoituksen tarkoitus ei ole tarkastella tätä hienoa kappaletta, vaan Suomessa harjoitettua tulopoliittista teatteria, joka on kurjistanut ja jatkuessaan kurjistaa lisää suomalaisia palkansaajia. Yllättävää kylläkin nykyään harjoitettu tulopoliittinen teatteria on harjoitettu vuosikymmeniä. Niinkin kauan kuin tammikuussa 1940 solmittiin sanottu ”Tammikuun kihlaus”, jonka avulla luotiin tämä kurjistamisautomaatti. Suomi on sopimusyhteiskunta, tosin on myönnettävä, että tämä on luonut vakaan pohjan Suomen ja suomalaiseen yhteiskuntaan. Mutta samalla se on luonut palkansaajia ja eläkeläisiä kurjistavan automaatin.

 

Vuoden 2015 kesällä Juha Sipilän hallitus asetti tavoitteekseen saada aikaan kilpailukykysopimuksen, jonka avulla leikataan 5% kaikkien palkansaajien ansioita. Suurimmaksi osaksi tavoitteeseen päästiin lisäämällä työntekijöiden työaikaa,mutta muun muassa kunta-aloilla työntekijät suostuivat vähentämään lomarahoistaan sovitut 5%. Tämä oli historiallinen Sipilän hallituksen vedätys, jossa mukana oli muun muassa perussuomalaiset, nämä jotka nyt pitävät kovinta mekkalaa ns. huonotuloisimmista. Tästä voisi aina silloin tällöin muistuttaa Halla-ahoa, joka oli Soinin uskottuna painostamassa perussuomalaisia kansanedustajia hyväksymään tämän heidän äänestäjien kurjistamisen. Ihmettelen vieläkin, miksi monet nyt haluavat liittyä perussuomalaiseen puolueeseen, myös haluavat johtajakseen sellaisen joka oli hyväksymässä omien äänestäjien vedätyksen?

 

Suomen ongelma ei ole korkeat palkat, vaan sen heikko ostovoima. Tällä hetkellä suomalaisten bruttokansantuote on 38 569 euroa, mutta ostovoimakorjattuna on 33 265 euroa eli 5 304 euroa negatiivinen. Kun taas venäjällä melkein 11 000 eroa plussaa. Siten Venäjällä työntekijä pärjää pienemmällä palkalla paremmin mitä suomalainen suuremmalla. Erovaisuudet ovat samaa luokkaa muun muassa myös Virossa. Syksyn liittokierros on ollut siten tuhoisa tavalliselle palkansaajalle. Periaatteessa jokainen liitto on sopinut noin 2% palkankorotuksista seuraaville kahdelle vuodelle, joka on periaatteessa huijausta, koska vuositasolla inflaatio on noin yhden prosentin verran. Palkkakehitys on siten vielä pitkään negatiivinen, koska tämän vuoden 5% vähennys pitäisi saada kurottua mahdollisimman pian umpeen ja siten saada nämä prosentin tai kahden korotukset jäämään historiaan mahdollisimman pian. Palkkatulo ei ole yksinomaan suomalaisten kurjistaja, vaan kokonaisveroaste suhteessa bruttokansantuotantoon, joka on tänä vuonna (2017) 43,2%. Joka on Euroopan Unionin yksi korkeimpia. Meitä huonommin asiat on Tanskassa ja Ranskassa, jossa oli kaikkein kireimpiä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (29 kommenttia)

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Jaksat edelleen länkyttää siitä perussuomalaisesta puolueesta, jota johti Soini.

Nyttemmin perussuomalaisista eronneet kansalaisten kurjistajat ja äänestäjiään pettäneet perustivat kokoomushenkisen apupuolueen nimeltä sininen tulevaisuus. Jumala heitä armahtakoon, sillä äänestäjät eivät sitä tee.

Tanskan kruunuilla ja ranskalaisten euroilla taitaa olla niilläkin enemmän ostovoimaa kuin suomalaisella eurolla, vaikka puhut kireydestä?

Tanskalaiset pitävät ainakin itseään maailman onnellisimpana kansana (roligans) eikä elämä ranskassakaan liene hassumpaa. On siellä ainakin halvempaa viiniä ja leudompi ilmasto. Köyhäkin tarkenee nukkua Seinen rannalla toisin kuin Töölönlahdella, jossa vesilinnullakin perse jäätyy.

Kyllä suomalaisten pinna lienee kireimmille viritetty koko OECD:n alueella.

Siinä ei veroasteen lievä laskukaan auta, kun kaikki muu kallistuu.

Käyttäjän JukkaWallin kuva
Jukka Wallin

Niin Halla-aho oli mukana sorvaamassa hallitusohjelmaa, joten hänen sormenjälkensä näkyy edelleenkin siinä. Siten hänkin on vastuussa suomalaisten kurjistamisessa.

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen

Mutta Soini ei pitänyt kiinni siitä ohjelmasta! Älä sotke Sinisiä ja persuja.

Käyttäjän JukkaWallin kuva
Jukka Wallin Vastaus kommenttiin #3

Miten niin? Halla-aho nimenomaan sanoi,että hänelle sopii Sipilän hallituksen ohjelma pääpiirteissään, mutta haluaa tiukentaa vain maahanmuuttopolitiikaa. Sinä sekoitat vaalilupaukset ja hallitusohjelman...

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen Vastaus kommenttiin #4

Eipä sanonut. Sanoi Sipilän ja Orpon kanssa neuvotteluissa, että entinen ohjelma käy mutta siitä tullaan myös pitämään kiinni, toisin kuin Soini.

Ilmeisesti tulevien EU-suunnitelmien vuoksi.

Käyttäjän JukkaWallin kuva
Jukka Wallin Vastaus kommenttiin #10

Eli hänelle (Halla-aholle) olisi käynyt omien kannattajiensa kurjistaminen, siten Silpilän hallitusohjelma?

Miksi globalismin nimeeen vannova haluaisi Suomen erovan EU:sta ja siten myös Natosta? Ihmettelen perussuomalaisten jäsenien tyhmyyttä. Ei Halla-aho ole "kansallismielinen" tai häntä kiinnosta oikeasti tavallisen ihmisen hätä. Hänhän asuu tai oleskelee suurimman ajan Brusselissä, eikä Helsingissä...

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Persut olisi hyväksynyt hallitusohjelmasta kaikki muut paitsi maahanmuuton.

Kyllä se totuus näkyy kannatuksessa, valheilla ei pärjää kuin oppositiossa :)

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Olosuhteisiin ja lupausten pettämiseen nähden Sipilä on kepuineen pärjännyt liiankin hyvin.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Olosuhteisiin ja lupausten pettämiseen nähden Sipilä on kepuineen pärjännyt liiankin hyvin.

Käyttäjän KristianSheikkiLaakso kuva
Kristian Sheikki Laakso

Kuvitteleeko blogisti ihan oikeasti, että tälläsillä kirjoituksilla pystyy vaikuttamaan Perussuomalaisten kannatuksen laskemiseen ?? Oma uskottavuus tossa ainaisessa länkyttämisessä menee.

Käyttäjän JukkaWallin kuva
Jukka Wallin

Miksi näin uskoisin? Minusta on huvittavaa, että sinunlaisesi uskoo Halla-ahon juttuihin, tai perussuomalaisiin yleenäsäkin. Olen kuin hyttynen Halla-ahon korvassa, mutta jatkuva ininä tekee hulluksi.

Tietenkin sinuntpaiset takarivin taavit uskovat "mestarin" kirjoituksiin.

Käyttäjän KristianSheikkiLaakso kuva
Kristian Sheikki Laakso

Ei millään pahalla, mutta en oikein näe tota sun asemaasi niin isoksi, että voit toisia takarivin Taaveiksi nimitellä.
Taitaa olla itsetunto herralla aika korkealla. Tai sit multa on tosiaan jäänyt huomaamatta mikä susta tekee eturivin taavin? Mutta tokihan voit kertoa meriittisi. Mitään sanomattoman Suomi demokraattien puheenjohtajuuttta en kyllä noteeraa miksikään, et sen voit jättää heti pois laskuista.

Käyttäjän JukkaWallin kuva
Jukka Wallin

Silti jaksat puolustella Halla-ahoa? Miksi kommentoit sitten näitä kirjoituksia?

Käyttäjän KristianSheikkiLaakso kuva
Kristian Sheikki Laakso

Tyypillistä, et vastaa kysymykseen vaan esität kysymyksen. Mutta toki vastaan, mielestäni, en ole puolustellut Halla-ahoa, vaan kommentoinut tuota sinun jatkuvaa Persujen moittimiseen. Kuitenkin 99.9% taitaa tietää miksi.

Nyt kun vastasin kysymykseesi, niin vastaisitko sinä minun?

Käyttäjän JukkaWallin kuva
Jukka Wallin Vastaus kommenttiin #14

Käsittääkseni olen vastannut kysymykseesi. Miksen saisi kiusata perussuomalaisia? Minusta perussuomalaisia pitää kiusata ja kuten kuitakin puolueita,jos on aihetta siihen. Tällä hetkellä persuilla on paljon vastattavaa nimenomaan heidän äänestäjille.

Käyttäjän KristianSheikkiLaakso kuva
Kristian Sheikki Laakso Vastaus kommenttiin #15

Odottelin kyllä vastausta komenttiini n:o 12. Kun mulla on edelleen hakusessa mistä sun erinomaisuutesi johtuu?

Käyttäjän JukkaWallin kuva
Jukka Wallin Vastaus kommenttiin #16

Siksi haluat tietää tämän kun kuittailen Halla-aholle, vai mitä? En voi sietää epärehellisyyttä. Varsinkaan tavallisia ihmisiä petetään sumeilematta. Varsinkin yhteiskunnan heikomassa asemassa olevia käytettään armotta likaisessa poliittisessa pelissä,jonka tarkoituksena on vain kylvää eripuraa ja lisätä eriarvoisuutta yhteiskunnassa.

Halla-aho ja hänen kannattajansa väittävät olevansa "kansallismielisiä" mutta toisiasiassa vannovat globalismin nimeen. "Mestari" on äärikonservatiivi, joka haluaa totaallisen yhdysvaltalaisen arvomaailman. Jopa Stubb on häneen verrattuna vasemmistolainen :)

Käyttäjän KristianSheikkiLaakso kuva
Kristian Sheikki Laakso Vastaus kommenttiin #17

Sketsi hahmoa lainaten; Tätähän mää kysyin.
Tuo sun yltiö rehellisyytesi saa kyllä aikamoista kolausta, kun kiertelet ja kaartelet mun suoraa kysymystä. Selkeää politiikko ainesta.

Mut ei siinä jatka vaan samaan malliin, niin ei tarvi painia menestyksen tuomien ongelmien kanssa.

Käyttäjän JukkaWallin kuva
Jukka Wallin Vastaus kommenttiin #18

Eli kansa vaatii sitä, että sitä voidaan viilata linssiin? Perussuomalaisten kannatuksesta lähti muutamassa kuukaudessa noin puolet, joten se taitaa olla jo kyseenalainen maailman ennätys.

Noh ei perussuomalaisten tarvitse haavella ainakaan eduskunnan isoimman puolueen tittelistä enää koskaan. Järkevämmällä poliitikalla se olisi jo totta, siis kannatusluvuilla mitattuna...

Käyttäjän KristianSheikkiLaakso kuva
Kristian Sheikki Laakso Vastaus kommenttiin #19

Samapa toi, mutta jatkossakin tulee varmasti olemaan kannatuksessa korkeammalla kuin Suomidemokraatit.

Käyttäjän JukkaWallin kuva
Jukka Wallin Vastaus kommenttiin #20

Olet oikeassa tässä. Tuossa laumassa joudut ulisemaan muiden mukana Halla-ahon tahdissa...

Käyttäjän KristianSheikkiLaakso kuva
Kristian Sheikki Laakso Vastaus kommenttiin #21

Veikkaan, et vähemmän kuin Soinin aikana Soinin tahdissa. Silloin oli vain yksi mielipide ja se oli Soinin. Vielä en ole missään nähnyt Halla-Aholta vastaavaa toimintaa. Mutta ehkä sinulla sitten on..... tai ei ole.

Käyttäjän JukkaWallin kuva
Jukka Wallin Vastaus kommenttiin #22

Miten se menikäään Sinisen tulevaisuuden kannattajakorttien tutkiminen? Minulle ei tulisi mieleenkään mennä tutkimaan onko joku Suomidemokraatti allekirjoittanut kannattajakortteja...

Sentään elämme demokratiassa eikä diktatuurissa.

Käyttäjän KristianSheikkiLaakso kuva
Kristian Sheikki Laakso

Oliko Halla-Ahon idea ja kysyttiinkö siltä edes mielipidettä? Epäilen

Käyttäjän JukkaWallin kuva
Jukka Wallin

Jaaha miten se menikään

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005410769.html

"Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho vahvisti IS:lle, että he aikovat käydä läpi kaikki sinisten kannattajakortit.

– Meillä on sen linja ollut. Olemme sanoneet, että tulkitsemme kortin täyttämisen perussuomalaisia vahingoittavaksi toiminnaksi. Kyllä me ne kortit varmaan läpi katsomme, Halla-aho sanoi."

Ihmettelen sinun ja muutamien sokeutta. Olette "hyödyllisiä idiootteja" perussuomalaiselle puolueelle...

Käyttäjän KristianSheikkiLaakso kuva
Kristian Sheikki Laakso

Ehkä perusuomalaiset on myös hyödyllisiä joillekkin. Tosin itse kun en ole Persu, niin en tunne olevani kumpaakaan, en hyöty Persuille ja en myöskään heistä hyödy. Vaaleissa kun olen ollut enemmänkin heidän vastustaja. Tosin ajatusmaailmaltaa niin lähellä, etten voi pois sulkea yhteistyötäkään.

Mutta vieläkään en oikein ymmärrä miksi pidät itseäsi niin erimomaisen hyvänä?

Käyttäjän JukkaWallin kuva
Jukka Wallin

Missä olen pitänyt itseäni niin erinomaisena? Olen pyrkinyt vain esittämään, ettei Halla-aho ole "kansallismielinen" tai EU vastainen. Myös perussuomalaiset ovat syyllisiä tämän maan alennustilaan, he siunasivat Sipilän kiky-poliitikan, joka vain kurjisti ja kurjistaa lisää kansalaisia.

Käyttäjän KristianSheikkiLaakso kuva
Kristian Sheikki Laakso

"Tietenkin sinuntpaiset takarivin taavit uskovat "mestarin" kirjoituksiin."

"Ihmettelen sinun ja muutamien sokeutta. Olette "hyödyllisiä idiootteja" perussuomalaiselle puolueelle..."

Vain itseään parempana pitävät ihmiset kommentoivat keskustelukumppanille tällä tavalla.

Mutta mene eteenpäin valitsemallasi tiellä vaikka en oikein usko sen menestykseen. Sen takia en koskaan teihin liittynytkään, vaikka harkinnassa jossain vaiheessa IPU;n jälkeen olikin. Mutta mitäs tälläsellä takarin taavilla olis virkaa ollutkaan.

Käyttäjän JukkaWallin kuva
Jukka Wallin

Miten niin? Ehkä noissa sinun esittämissä kohdissa oli enenmmän sarkasmia kuin henkilökohtaista kettuilua. Mutta, en todellakaan pidä itseäni mitenkään kummallisena tai ihmeellisenä. Monet ovat sokeita "mestarin" ja perussuomalaisten sekoilulle. Eivät näe kokonaisuutta, kuten et sinäkään. Pettäjän tie on kivinen.

Se on sinun valintasi, Kukin tekee omat johtopäätökset tai valinnat.

Toimituksen poiminnat