Jukka Wallin Si vis pacem, para bellum

Perussuomalaisten harha

Olen muutaman päivän aikana yrittänyt vääntää rautalangasta muutamille vielä perusuomalaisissa oleville poliitikkokavereilleni sitä tosiasiaa, että heidän edustamansa puolue tekee kuolemaa. Monet heistä luulevat sitä, että perussuomalaiset nousee vielä nykyisestä alle yhdeksän prosentin kannatuslukemista edes 2015 tasolle. Ja saisivat takaisin noin 40 kansanedustajaa eduskuntaan.

 

Miten kannatuksen nousu onnistui vuonna 2015, mutta ei enää uudestaan 2019? Perussuomalaisten 2015 vaalivoitto eli ”Jytky” onnistui vain edellisten hallituksien, eli ensin Kataisen hallituksen kyvyttömyydestä hoitaa aivan yksinkertaisempia asioita, kuten Kreikan avustamista. Kansan keskuudessa Kreikan-avustuspaketit nähtiin niin epäluotettavana, että Kataisen piti poistua mieluiten Brysseliin pakoon omia epäonnistumisia. Se että pääministeri lähtee kesken hallituskauden ja hallituksen keskeisimpien ministerien pakeneminen EU parlamenttiin, oli joitain suomalaisen poliittisen historian pohjanoteerauksia. Mutta lisää oli tulossa. Ei siinä ollut mitään, mutta Stubbin valinta uudeksi Kokoomuksen puheenjohtajaksi ja pääministeriksi. Jan Vapaavuori jäi nöyryyttävästi toiseksi kokoomuksen puheenjohtajavaaleissa. Joten Vapaavuori häipyi myös Brysseliin. Stubb jatkoi Kataisen hallituksen pohjalta, vaikka kaikkein paras olisi ollut kaataa epäluotettava ja myös epäsuosittu hallitus. Siten hänen olisi pitänyt hakea valtuutus omalle hallitukselle vaalien kautta ja uudistaa hallituspolitiikka vastaamaan reaalimaailmaa, eikä yrittää jatkaa jo huonoksi havaittua politiikkaa vanhalta pohjalta. Kirjoitin blogin silloisesta poliittisesta rappiosta.

 

Kirjoitin seuraavaa ”Silloin äänestäjät antoivat nimenomaan valtuutuksen Jyrki Kataiselle muodostaa hallituksen, kun hän oli puheenjohtajana, eikä Alexander Stubbille tai Jan Vapaavuorelle. Ennenaikaisten vaalien pitäminen on myös tarpeen ratkaista poliittinen pattitilanne, mikä on muodostunut Kataisen hallituksen toiminnasta tai suoranaisista tunaroinnista.”

 

Tähän sekoiluun perussuomalaisten politiikka näkyi kansalaisille pelastuksena. Perussuomalaiset pystyivät uudistamaan 2011 ”Jytkyn” vuoden 2015 vaaleissa, noin 18% kannatuksella saivat 38 kansanedustajaa, tosin yhden vähemmän mitä 2011, mutta Kokoomus jäi nöyryyttävästi kolmanneksi. Kokoomus vaihtoi Stubbin tilalle Petteri Orpon puheenjohtajaksi.

 

Mutta tilanne on sen jälleen ollut pelkkää alamäkeä. Timo Soinin ja myös Halla-ahon painostuksella perussuomalaiset suostuivat Juha Sipilän hallituksen politiikan takuumiehiksi. Hallitusohjelma oli valmiiksi epäonnistunut perussuomalaisten vaalilupauksiin verrattuna, ja syksyn irakilaisinvaasion jälkeen alkoi jyrkkä kannatuksen lasku. Myös ministerien valinta epäonnistui kun Kankaanniemeä ei valittu, vaan jätettiin nöyryyttävästi rivikansanedustajaksi. Perussuomalaisten ministereitä vietiin kuin mätää kukkoa tunkiolle, kun olivat kokemattomia.

 

Perussuomalaisten ruumisarkkuun lyötiin viimeinen naula, kun Halla-aho valittiin puheenjohtajaksi, ja sellainen varapuheenjohtajisto, että muut hallituksessa olleet puolueiden ministerit totesivat, toisin myös näiden oman uskottavuuden takia, ja siten aivan oikein, ettei he huoli näitä mukaan, kun oli käynyt selväksi että perussuomalaiset hajoaa ainakin kahteen eri leiriin. Tämä on demokratiassa mahdollista. Nyt perussuomalaisten on päätettävä uudesta suunnasta mahdollisimman pian. Vaihtamalla puolueen johdon kokonaan hieman maltillisempiin, kuten Kankaanniemeen ja vaikkapa Mika Raatikaiseen, sillä olisi edes jonkinlaiset mahdollisuudet selviytyä, mutta mitä kauemman he tätä odottavat, niin käy selväksi, ettei se saa kannatusta nousemaan.

 

Se politiikka mitä Halla-aho edustaa, eli maahanmuuttovastaisuus, ei saa laajaa kansanosaa äänestämään perussuomalaisia, vaan suurin osa äänestää mitä tahansa muuta puoluetta tai jää nukkuviin, joka olisi nykyisessä tilanteessa katastrofi. Äärikansallismielisyys ja maahanmuuttovastaisuus on saanut Halla-ahon (joka ei edes ole kansallismielinen) kasvot ja myös monet muutkin kansallismielisessä liikkeissä on sen omalla toimillaan tehneet selväksi, ettei kyseistä politiikkaa voi enää jatkaa. Terveet ja puhtaaseen omaan kansalliseen itsetuntoon pohjautuvat kansallismieliset puolueet odottavat tilaisuutta päästä ottamaan vastuuta. Perussuomalainen puolue pitää tuhoutua mahdollisimman pian. Se on kaikkien järkevästi ajattelevien suomalaisten etu.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (33 kommenttia)

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

"Perussuomalainen puolue pitää tuhoutua mahdollisimman pian."

Mitenkäs meinasit tämän toteuttaa?

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen

Vai onko sittenkin niin, että omaksumasi ajattelutapa tekee kuolemaa? Ehkä ketään ei kiinnosta mitä olet kirjoittanut vuonna 2015.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Perussuomalaiset tuskin enään nouseen jytkyn lukuihin. Kannatus taitaa pysyä max 5% tienoilla. Eikös Lauran kannatus oo jotain 4%, se on aika surkea pressa ehdokkaalle.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Parempihan se on kuin vasemmiston, rkp:n, keskustan tai sdp:n edustajan kannatus.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Niin, eipä tuokaan juhlan aihe ole.

Käyttäjän KristianSheikkiLaakso kuva
Kristian Sheikki Laakso

Pressanvaalien kannatusta jos tarkastellaan, niin sitoutumattomat pärjää seuraavissa ek vaaleissa loistavasti :)

Käyttäjän RalfKarlsson kuva
Ralf Karlsson

Niinpä. Eduskuntavaaleissa persut saivat noin 524000 ääntä. Jos äänestysprosentti jäisi suunnilleen samaan noin 70% eli noin 2.930.000 äänestänyttä häntä äänestäisi 117.200 äänestäjää. Noin 22% persujen eduskuntavaalien äänistä.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Mikäs harha näitä Suomi Demokraatteja vaivaa?

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

"Mikäs harha näitä Suomi Demokraatteja vaivaa?"
***********************************

Putinlandia-harha. Wallin on tunnettu omalaatuisesta historianäkemyksestään ja lievää suuremmista Venäjä-sympatioistaan (ainakin hommaforumin puolella). Taitaa nyt olla bannissa hommaforumilta, niin kirjoittelee mm. tänne. Jokin persutrauma ainakin tuntuu olevan. Olavi Mäenpään seuraaja Suomidemokraateissa. Käsittääkseni siellä ei kamalasti ole porukkaa eli haluaisivat toki saada perussuomalaisista mukaan joitakin. Mutta Suomidemokraatit on viritelmänä IPUakin epäsuositumpi enkä oikein näe mikä tilannetta muuttaisi. Tuskin ainakaan viime aikaisen tyyliset kirjoitukset, joilla kai kosiskellaan persuihin tyytymättömiä, mutta tulokset jäänevät laihoiksi.

Käyttäjän KristianSheikkiLaakso kuva
Kristian Sheikki Laakso

Tää blogisti murentaa oman uskottavuuden ihan täysin. :)

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Se on kyllä tapahtunut jo ajat sitten, muttei sentään vielä Uuden Suomen puolella. Mäenpään Olavi ei muistaakseni tänne jaksanut kirjoitella, mutta Wallin se jaksaa. Kannatuskortteja ei taida olla tullut kovin paljoa ...

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Tämä oli yksi blogistin parhaista ja ansiokkaimmista kirjoituksista. Yleensä en ole ollut niiden sisällöstä samaa mieltä, mutta tämä on tietyssä mielessä poikkeus.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Ehkä missasin sen parhauden, kun en kirjoituksessa mitään erityistä logiikkaa nähnyt en persujen tai muidenkaan kannalta. Wallinin kannalta toki näen eli mikäli persut olisivat pois tieltä jonkin täytyisi täyttää tuo aukko... mutta siihen se sitten jäisikin... Suomidemokraatit eivät sitä aukkoa ainakaan täyttäisi.

Nuo ohjeet persuille aiheuttaisivat koko puolueen tuhon. Mutta koska Wallin toivookin persujen tuhoutuvan, niin ohjeet onkin laadittu juuri sitä tavoitetta varten? No nyt näen jotain logiikkaa tuota kautta.

Juha Kuittinen

Kyllä tuo maahanmuuttokriittisyys vaan täytyy tuoda selkeästi vaaliteemaksi.

Maahanmuutosta aiheutuvat haitat koskettavat eri yhteiskuntasektoreita ja lisäävät kuluja suomalaisille veronmaksajille.

Suomalaisten turvallisuudentunteen taso on laskenut, kantaväestö kokee eriarvoisuutta, islamilaiset arvot sotivat monesti räikeästi suomalaisia arvoja vastaan yms.

"Harhaisesti" tulen äänestyshetkillä "persahtamaan".

Eero Mattila

Näitä vihervasemmiston pääkaupunkipäätöksiä ja oikeiston Nato -kiimaa ja SOTE-sekoilua kun katselee niin järkevälle ihmiselle ei enää jää muita vaihtoehtoja kuin Perussuomalaiset tai maastapako. Nyt tarvittaisiin hätätilahallitus.
- Vihreiden ja vasemmiston kannatus tulee ansaitusti romahtamaan ihan samalla tavalla kuin kaikissa Euroopan sivistysvaltioissa (Ruotsi, Hollanti, Itävalta, Saksa...) Saa nähdä kuinka kauan Keskustan ja Kokoomuksen kannattajat ilkeävät omia puolueitaan kannattaa niin vahingollista nykyhallituksen politiikka on. Muuta osaa kun sakottaa - eikä kaverikapitalismia riitä jaettavaksi enää kauaa...

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

Mitä Perussuomalaisila on tarjottavana Halla-ahon ja Huhtasaaren lisäksi. Ehkäpä lohtua siitä, ettei Sinisillä ole tarjolla muuta kuin tyuhjän päällä olevat ministeripaikat.

Eero Mattila

Ihan mikä tahansa vaihtoehto on parempi kuin nykyiset täysin moraalittomat päättäjät.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

"Ihan mikä tahansa"

Ilmaisuja "ihan mikä tahansa", "mikään", "koskaan" j.n.e. pitäisi käyttää hyvin säästeliäästi ja syvällisen harkinnan jälkeen. Olen nimittäin täysin vakuuttunut siitä, että pystyisin esittämään sinullekin hallituskokoonpanon, johon et suurin surminkaan haluaisi vaihtaa nykyistä.

Tuli mieleeni suomen kielen opettajani opastus lukioaikana, kun hän pyrki vieroittamaan ainekirjoittajia vastaavanlaisista ehdottomuuksista, kun preppasimme YO-kirjoituksia varten. Esimerkkinä oli jonkun ainekirjoittan toteamus: "Mikään ei ole niin inhottavaa kuin löytää käytettyjä tulitikkuja tulitikkurasiasta." Opettaja kysyi: "Eikö todellakaan mikään maailmassa voisi enää olla kauheampaa?"

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen
    "..siitä, ettei Sinisillä ole tarjolla muuta kuin tyuhjän päällä olevat ministeripaikat."

Viljo, eivät ne niitä kenellekään tarjoa; pitävät itse.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Protestipuolueen nousu on tietenkin yleensä muiden tekemien virheiden ansiota. Koska nyt hallitus ei tehne virheitä, meille koittavat kovat ajat?

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Wallin taisi itsekin jonkin aikaa perskahtaa, mutta syystä tai toisesta takki kääntyi. Ottaen huomioon Wallinin katkeruuden perussuomalaisia kohtaan, ei puolue ilmeisestikään kaivannut hänen palveluksiaan.

Mitä tulee perussuomalaisen puolueen kuolemaan, lienevät uutiset siitä ennenaikaisia. Jäsenmäärä kasvaa kasvamistaan ja taustakannatus kansan suurissa riveissä samoin.

Jos nämä nyrkkiään taskussa puristelevat maan hiljaiset vaivautuvat ääniuurnille, jytky on selviö.

En tosin käyttäisi enää sana jytky, koska se sai Soinin suusta lausuttuna hieman ikävän sivumaun.

Toni Rintala

"Se politiikka mitä Halla-aho edustaa, eli maahanmuuttovastaisuus, ei saa laajaa kansanosaa äänestämään perussuomalaisia"

Itse en ainakaan ole maahanmuttovastainen. Enkä tiedä kenenkään muun olevan. Toki sellaisiakin varmaan löytyy..
Olen suomalaisuuden ja suomalaisen luonnon puolustaja. Luontoakin vastaan tapahtuu paljon haittamaahanmuuttoa. Sen estämiseksi ja haittakasvien ja -eläinten tuhoamiseksi käytetään satoja miljoonia vuosittain.

Olen siis enemmänkin puolustaja kuin vastustaja. Urheilussakin tykkään enemmän puolustaa kuin hyökätä.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Kyllä persut puoluekartalla pysyy, ja kannatus pyörii tuossa 5-10% välillä lähivuodet. Sen verran löytyy aina maahanmuuttomöyhääjiä, että kannatus pysyy aika tarkasti tuossa haarukassa.

Se sitten on aivan eri asia, onko puolueella pidemmällä välillä mitään merkitystä, sillä yleensä puolueiden kovin tavoite on hallitukseen pääsy, ja sinne ei perust enää Halla-ahon johdolla pääse. Kuinka kauan sitten baaritiskiin nojaileva vihainen lähiöjannu jaksaa jargonia kuulla, kun mitään ei sen suuren tavoitteen eteen pysty tekemään.

Hyvä asia on persujen olemassaolo kuitenkin, sillä jokaiselle ryhmälle on hyvä olla oma puolue, tämä möyhääjien ryhmä pitää kovasti meteliä, ja siksi näillä populistisilla puheilla saadaan muutamia aina harhautettua.

Halla-ahon tavoitehan ei ole edes hallitus, hän on sanonut, että oppositiostakin voi vaikuttaa, se on sellainen mantra, johon hän ei kyllä taida itsekään uskoa, mutta hyvä se on sanoa, että saa sitten taas syyttää muita puolueita epäasiallisesta kohtelusta. :)

Hauska puolue jonka toimintaa on erittäin viihdyttävää seurata.

Nyt kun tänne olen kirjoittanut, olen saanut muutamia sähköposteja ja face-viestejä, joissa vihaiset persut purkavat pahaa oloaan ja kiukkuaan. Sisällön voi joikainen sitten arvioida, että arvostellaanko tekstejäni, vai mennäänkö ehkä henkilökohtaisuuksiin. Minusta se ona vain hauskaa, enkä ole herkkänahkainen, mutta voin vain kuvitella millaista tekstiä persuja arvostelevat naiset saavat.

Käyttäjän KristianSheikkiLaakso kuva
Kristian Sheikki Laakso

Tuo viimeinen osio on ikävää, mutta totta. En ole koskaan tajunnut miksi ihmiset jotka noita viestejä lähettelee, tekee vain hallaa aatteelleen ja sen uskottavuudelle. Tämä on kaikien puolueiden ja aatteiden ongelma. Urpoja löytyy joka joukióista, oli sitten yhdistys, puolue, yms.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Se on totta, mutta se on nykyaikaa, ei meillä miehillä varmaan kauheasti asioista vammoja jää, naisille tällainen on varmaan törkeämpää ja raskaampaa.

Mun mielestä aina, siis aina, asiat riitelee, ja silti voi tulla toimeen.

Totta sekin, että ei tällainen asia ole minkään ryhmän omaisuutta, kusipäisyyttää on yli puoluerajojen :)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #24

Etkö olet koskaan tavannut riidanhaluista ihmistä, joka haastaa riitaa ilman mitään syytä? Olen tavannut sellaisia useampiakin omassa elämässäni. Asiaa ei todellakaan tarvitse riitaan olla, vaan toiseen puretaan lähinnä ärtymystä, stressiä, frustraatiota j.n.e. Toteamus siitä, että "riitaan tarvitaan aina kaksi", saattaa siis osittain pitää paikkansa sen toisen osapuolen reagoinnista riippuen, mutta syypäänä riitaan voi todellakin joskus olla vain se toinen.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Otetaan nyt huomioon että ritala määrittelee kaikki hänen kanssaan eri mieltä olevat persuiksi.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Se on yksinkertaista vaalimatematiikkaa. Soinin porukan menettämät äänet pitäisi saada puolueessa takaisin, jotka menettivät, kun hallitustyö alkoi.

Perussuomalaisia äänestäneet pettyneet entiset demariäänestäjät pettyivät uudestaan, kun pettyivät Perussuomalaisiin Soinin aikana.

Mitä äänestäjien kohderyhmiä nyt puolue tavoittelee menetettyjen kohderyhmien tilalle ja mikä on se sanoma millä tavoitellaan?

Sinisten tilanne on myös huono. Sinisten kohderyhmänä on käytännössä Kokoomuksen äänestäjät. Kuka äänestäjä vaihtaa suuremmasta pienpuolueen kannattajaksi, kun tietää ettei pienpuolue päätä mistään asiasta.

Aika iso kysymys on mikä on Perussuomalaisten sosiaalipoliittinen ja työvoimapoliittinen linja? Maahanmuuttopolitiikalla meneminen ja muilta osin melkein sammutetuin lyhdyin ei tuo lisää ääniä.

Käyttäjän JukkaWallin kuva
Jukka Wallin

EU ja Natoa ei voi vastustaa, kuten ei myöskään globalismia, kun Halla-aho on ollut niiden kannattaja vuosia. Jos kyseinen "koti, uskonto ja isänmaa"- poliitkkaa halutaan jatkaa, niin Halla-aho joutuu kaikkien näiden osalta kääntämään takkia. Pahimmassa tapuksessa eroamaan...

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Eikös Halla-aho kuitenkin ole ilmoittanut kannattavansa Suomen eroa EU:sta? NATO:a hän kyllä kannattaa, mikä plussaksi mainittakoon.

Käyttäjän JukkaWallin kuva
Jukka Wallin Vastaus kommenttiin #30

En itse usko siihen, varsinkin kun tarkastelen hänen äänestyskäyttäymistä meppinä. Saan aivan toisenlaisen käsityksen.

Hannu Töyri

Parasta mitä Perussuomalisille tahtui oli se, että sinä Poistuit.

Käyttäjän JukkaWallin kuva
Jukka Wallin

Harvinaista kylläkin, Olen samaa mieltä tästä. :D

Toimituksen poiminnat