Jukka Wallin Si vis pacem, para bellum

Ehdotus Perussuomalaisille

Olen viime päivien aikana vähän kiusannut perussuomalaisia, varsinkin heidän kesällä valittua uutta puheenjohtajaansa Jussi Halla-ahoa. Olen pienellä vinoilulla pyrkinyt osoittamaan sen, että perussuomalaisilla ei ole tulevaisuutta. Heillä on ”Takana valoisa menneisyys ja edessä musta tulevaisuus”. Kaikki olisi hyvin, ellei vuoden 2015 eduskuntavaaleissa Soini ja hänen johtamansa puoluehallitus olisi luopuneet kaikista omista periaatteistaan ja vaalilupauksista. Hallitus ohjelmaa oli mukana luomassa myös Halla-aho itse. Nyt syksyllä 2017 tilanne on surkea. Halla-aho ei ole saanut kannatusta nousuun ja ne puolueeseen jäseneksi liittyneet maahanmuuttokriittiset ja ”kansallismieliset” odottavat malttamattomana ”mestarin” tasoittavan tietä perussuomalaisten uuteen tulemiseen vuoden 2019 eduskuntavaaleissa. Sitä ei todellakaan kannata odottaa. Huhtasaaren presidenttikampanja on pahasti vastatuulessa. Vaalien ensikierrokselle on aikaa aika tasan kaksikuukautta. Mutta Huhtasaaren gallup kannatus on tällä hetkellä vaatimattomat 3% Jos kannatus pysyy alle 5%, niin se näyttää sen suunnan, mitä on odotettavissa myös muissa vaaleissa. Tosin itse Halla-ahon johtamaan puolueen kannatus mitataan vasta seuraavissa eduskuntavaaleissa. Mutta siihen on aikaa melkein puolitoista vuotta. Jos se on enää edes olemassa.

Olen aikaisemmin ottanut kantaa siihen, että esimerkiksi Soinin säätiöön Halla-aholla ja hänen johtamalla puolueella ei ole mitään sananvaltaa. Toki rahaa perussuomalaisella puolueella on, ainakin teoriassa. Mutta säätiön rahoihin Halla-aho ei pääse käsiksi. Joko he ovat vuokralla säätiön omistamassa tiloissa, johon säätiö on lainannut rahaa itse puolueelta, tai pyrkivät siitä eroon mahdollisimman pian. Perussuomalaisten poliittista pääomaa syötiin ensin vuoden 2015 eduskuntavaalien jälkeisissä hallitusneuvotteluissa ja toisen kerran viime kevään kuntavaaleissa, jossa perussuomalaisten kannatus syöksyi historiallisen huonoksi. Helsingissä kävi jopa niin, että lähes kaikki valtuustossa istuvat varsinaiset valtuutetut vaihtoivat mieluiten puoluetta kuin jäivät Halla-ahon ja hänen seuraajien kanssa. Tosin ainakin Helsingissä paikallistason sotkut aiheuttivat kitkaa. Viimeinen naula sen arkkuun lyötiin kesän puheenjohtaja vaalien jälkeen tapahtunut eduskuntaryhmän repeäminen. Joka on myös heijastunut kaupunkien ja kuntien valtuustoihin.

 

Vaikka Halla-aho ja hänen johtamansa puolue saisi ”verenseisauttavan” vaalivoiton keväällä 2019, niin heillä on aika vaikea päästä hallitukseen. Heidät sysättäisiin oppositioon ja seuraavissa vaaleissa se jakaisi Suomen Kommunistipuolueen kohtalon kadota Suomen poliittiselta kartalta. Ehkä paikallistasolla voi jokunen valtuutettu olla, mutta siihen se jää. Nykyisillä perussuomalaisilla on siis oikeataan vain kaksi vaihtoehtoa, joko jäädä puolueeseen nykyisen johdon kanssa ja tuhoutua sen kanssa tai siirtyä pienpuolueisiin joukolla tai yksitellen. Tosin esimerkiksi suomidemokraatit ja muut pienpuolueet ei myöskään anna kovinkaan suurta mahdollisuutta vaikuttaa ainakaan ensi alkuun, vaan paikat on hankittava kovalla työllä. Mutta me ( myös muut pienpuolueet) mahdollistamme puhtaan pöydän, mitä taas Halla-aho ja hänen seuraajansa eivät pysty enää antamaan. Perussuomalaisten pöytä on sotkettu peruuttamattomasti.

 

Toki otan vastaan myös Halla-ahon, jos hän haluaa alkaa neuvottelemaan yhdistymisestä suomidemokraatteihin. Mutta en lupaa sitä, että hän pääsisi jäseneksi. ;)

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (52 kommenttia)

Käyttäjän jariekilpinen kuva
Jari Kilpinen

Olisko sulla joku agenda ajettavana. Mikä on suomidemokraatit onko se kadonnut jo vai vasta yrittämässä pinnalle, siis takamatkalla vai?

Käyttäjän JukkaWallin kuva
Jukka Wallin

Yritetään puolueeksi, mutta suunta on vain ylöspäin, eikä alas, kuten nyt perussuomalaisilla...

Käyttäjän KansalainenKane kuva
Markku Nieminen

Jos ylöspäin meinaatte, niin eiköhän arvostelun ja mollaamisen kohteeksi pitäisi valita jokin muu kohde ja puolue kuin Perussuomalaiset. Ei Perussuomalaisia voi syyttää mistään, mutta kaikkia muita voi!

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #30

Wallin on vieläkin katkera potkuistaan!

Käyttäjän JukkaWallin kuva
Jukka Wallin Vastaus kommenttiin #31

Lähdin itse, en saanut potkuja..

Käyttäjän JukkaWallin kuva
Jukka Wallin Vastaus kommenttiin #30
Pekka Iiskonmaki

Vaalit voittaa se puolue, joka lupaa laittaa julkisen talouden kuriin ja lupaa verohelpotukset.

Silloin ei tarvita ainakaan demareita hallitukseen.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Lupaa?

Aika paljon on jokaisessa vaaleissa luvattu, ei ne lupaukset mitään maksa.

Kokoomus ja demarit ovat seuraavassa hallituksessa, lisänä ehkä vihreät. Kyllä mulle kelpaa sekin, en pakene Suomesta.

Pekka Iiskonmaki

#4
Vaatia olisi liian jyrkkä ilmaisu tasa-arvoiseen Suomeen.

Käyttäjän KristianSheikkiLaakso kuva
Kristian Sheikki Laakso

Veikkaan ettei kovin moni ota blogistin tarkoitusken mukaista kirjoitusta kovin tosissaan. Agendahan on saada Perussuomalaisten kannattajat siirtymään Suomi demokratteihin. Veikkaanpa ettei se taida sittenkään onnistua.

Juuri kyselin piruuttaan ihmisiltä jotka tiedän eronneen persuista muutama vuosi sitten, et mitä on tämän hetkisen ajatukset. Vastaus oli puolet oli liittynyt takasin ja lopuista puolet on liittymässä. 1/4 osassa ei ollut kuin 10% jotka sanoi, ettei aio liittyäkkään. Tosin niistäkin osa kertoi syyksi, ettei meinaa enää osallistua syystä tai toisesta enää koko politiikkaan.

Mutta onhan se blogistinkin yritettävä, Persuilta ja Sinisiltähän ne äänestäjät pois pitäs saada, kun vihreitten ja Vasemmiston kannattajien kanssa menis aika hukkaan.

Käyttäjän JukkaWallin kuva
Jukka Wallin

Kun katsoo esimerkiksi Huhtasaaren gallup kannatusta, joka ei ole niin mairitteleva niin puolueelle kuin myös Halla-aholle. Vaikka Halla-aho on mukana Huhtasaaren vaalikamppanjasa niin se ei näy oikeastaan millään tavalla. Halla-ahon olisi pitänyt kokeilla itse asettua presidenttiehdokaaksi, eikä laittaa kokematonta poliitikkoa noin vaativaan asemaan.

Huhtasaaren teemat on sisäpoliittisesti vallattomalle presidentille ongelmalliset. Myös pitää SVL tai PVL tilaisuuksissa puheita ja kaveraa Huuhtasen kanssa.

https://twitter.com/oula_silver/status/93437334242...

"PVL järjestää yhteistyössä myös 612-marssin, josta @LauraHuhtasaari totesi 22.11. vaalitilaisuudessaan: "Se on hieno kulkue, ja mä toivon et mahdollisimman moni osallistuu." Miksi peittelette ehdokkaanne uusnatsikytköksiä, @VerkkomediaPS ? #persut #populismi #fasismi"

Eikö se ole jo selvää, että vain kahjoista kahjoimmat huseeraa perussuomalaisissa? Kaikkein huvittavinta on se nämä nälvivät hyväksymäänsä hallitusohjelmaa? Ja kansa taputtaa heille.

Ei jäsenyys tai jäsenet tuo perussuomalaisille lisää paikkoja. Heillä pitäisi olla myäs äänestäjiä. Viime vaaleissa saivat kansanedustajia, mutta tuurilla ja vaalimatematiikan avulla pystyivät pitämään Helsingissä kansanedustajansa. Tulevissa vaaleissa en luota siihen mahdollisuuteen. Rydman valittiin kansanedustajaksi juuri perussuomalaisiin pettyineiden avulla.

Sitten vaalien jälkeen myös pitäisi päästä hallitukseen, jotta he pystyisivät vaikuttamaan asioihin. Mutta niin kauan kun Halla-aho ja kesällä valitut varapuheenjohtajat ovat johtamassa, se ei onnistu..

Käyttäjän JouniSuninen1 kuva
Jouni Suninen

"Eikö se ole jo selvää, että vain kahjoista kahjoimmat huseeraa perussuomalaisissa? Kaikkein huvittavinta on se nämä nälvivät hyväksymäänsä hallitusohjelmaa?"

Hallitusohjelmaa eivät hyväksyneet perussuomalaiset vaan soinilaiset (nykyään "siniset"). Asia tosin selvisi vasta, kun soinilaiset aloittivat hallitustaipaleensa myymällä alkajaisiksi kaikki vaalilupauksensa ministerinsalkkuja vastaan. Ruvettiin Keskustan ja Kokoomuksen rengeiksi. Ei kompromisseja, vaan ehdoton antautuminen.

Käyttäjän KansalainenKane kuva
Markku Nieminen Vastaus kommenttiin #14

Niin ja hallitusohjelma oli/on hyvä! Ongelma on Kokoomus ja Keskusta, jotka eivät aikoneetkaan toteuttaa sitä Perussuomalaisten vaatimusten osalta, vain Kokkareitten ja Kepun rahastussuunnitelma aiottiin toteuttaa!

Käyttäjän JouniSuninen1 kuva
Jouni Suninen Vastaus kommenttiin #38

Juuri näin. Soinin sinänsä hyvät vaatimukset tiukemmasta EU- ja pakolaispolitiikasta sivuutettiin hallitusneuvottelujen jälkeen kokonaan. Juuri siinä kohtaa Soinin olisi pitänyt nostaa meteli. Vaan ei uskaltanut, koska ministerinsalkku oli jo kädessä. Mustan Audin takapenkki oli tärkeämpi kuin äänestäjille annettujen lupausten pitäminen.

Käyttäjän JukkaWallin kuva
Jukka Wallin

Jäsenet eivät myöskään edistä heidän tavotteita Helsingissä tai muuallakaan. Helsingisä on 4 valtuutettua 85:tä, joten vaikka Helsingin perussuomalaisissa olisi 100 000 jäsentä, niin yhtään lisää valtaa ne eivät tuo. Ne jäsenet eivät estä Suurmoskeijan tai Malmin lentokentän rakentamista, tai näiden alotteiden etenemistä valtuustosalissa.

On tyhmää ja eriskummallista tuoda kokoajan näiden uusien jäsenien painoarvoa. Ne tuovat vain hiekkaa puoluetoimiston lattialle. Ei muuta lisäarvoa.

Uudet jäsenet pitäisi pystyä pitämään myös. Jos he havaitsevat, että asiat ei etene, niin porukka katoaa aika nopeasti.

Käyttäjän UffeNordstrm kuva
Uffe Nordström

Jaa, että uudet jäsenet tuovat ainoastaan hiekkaa puoluetoimistoon!

No siinä tapauksessa ei sitten varmaankaan kannata tutustua sen ihmeemmin suomidemokraatteihin.
Pieni neuvo kuitenkin sinulle.
Jos henkilö hakee jäsenyyttä johonkin puolueeseen ja myöskin saa sen, niin, ilmeisesti kyseinen henkilö on vakuuttunut puolueen politiikasta ja silloin hän myöskin yleensä puhuu puolueen puolesta.
Se lisää samalla myöskin potenttiaalisia äänestäjiä.

Käyttäjän JukkaWallin kuva
Jukka Wallin Vastaus kommenttiin #27

Tottakai näin on, mutta pääpointtini on se, että vaikka suomidemokraatit olisi tällä hetkellä puolue ja sillä 10 000 jäsentä, niin meidän vaikutusvaltaa se ei lisää tällä hetkellä.

Vaikutusvaltaa lisätään vain vaaleissa, ei muutoin.

Käyttäjän UffeNordstrm kuva
Uffe Nordström Vastaus kommenttiin #28

Ymmärrän yskän ehkä.

Siis mitään ennakkotyötä ei tarvitse tehdä.

Odotetaan vaan vaaleja.

Ei muuta kun menestystä vaan näillä eväillä.

Käyttäjän JukkaWallin kuva
Jukka Wallin Vastaus kommenttiin #51

En ole näin kirjoittanut, siten luet tarkoituksella tai haluat ymmärtää tahallaan väärin.

Puolueen valta määräytyy vain erillaisten vaaleissa hankittujen kunnanvaltuutettujen, kansanedustajien ja ministerien paikkamäärällä. Puolue on luuranko jossa edellä mainitut muodostavat sen lihakset. Puolue antaa jäsenilleen mahdollisuuden vaikuttaa demokraattisesti.

Jos puolueella olisi vain jäsenien kautta valtaa, niin torikokoukset olisi sen ainoa vaihtoehto käyttää sitä. Perussuomalaiset voivat uhota jäsenmäärällään, mutta todellinen valta on karkaamassa siltä.

Lopullinen valta sille annetaan vain vaaaleissa, jossa sen jäsenet ja puoluetta äänestävät tavallisen kansalaiset antavat nekjäksivuodeksi valtakirjan käyttää valtaa näiden puolesta.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Suomen Kommunistipuoluetta ei ole olemassakaan.

Suomen Kommunistinen Puolue (SKP) on olemassa ja osasyy sen pieneen kannatukseen lienee Nato-vastaisuus ja EU-vastaisuus.

Lisäksi taitaa olla olemassa Kommunistinen Työväenpuolue, jonka kannatus on vieläkin mikroskooppisempaa kuin SKP:n.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

PS:n ongelma lienee Halla-aho ja hänen persoonansa.

Käyttäjän JukkaWallin kuva
Jukka Wallin

Oikeastaan perussuomalaisten ongelma on koko heidän nykyjohto, joka kuvastaa puolueen jäsenistöä ja rappiota.

Juho Eerola on mahdollisesti joutumassa romani puheistaan tai kirjoituksistaan käräjille. Hakkarainen taas on saanut vihapuhetuomioita useampia ja sekoilut kännissä usemapaankin kertaan. Taisi olla ylinopeuden takia korrtihyllyllä jonkin aikaa. Huhtasaari taas on sotkeutunut vaalikampanjanssaan pahemmin sisäpolitiikkaan, eikä osaa muodastaa kantaa niistä vähistä aiheista joista mahdollisena presidenttinä päättäisi.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Ainoastaan Hakkaraista voisi ymmärtää ns. syvistä kansanriveistä nousseena. Nämä muut jätän sikseen. Kun ryhdyin kerran diagnosoimaan Stubbia ihan asiallisesti antoi Huusko varoituksen....

Käyttäjän JouniSuninen1 kuva
Jouni Suninen

... ja Helsingin pormestarina on moninkertainen väkivaltarikollinen, kokoomuksen Jan Vapaavuori. Sellaista se politiikka on, Jukka.

Käyttäjän JukkaWallin kuva
Jukka Wallin Vastaus kommenttiin #15

Millaisella äänimäärällä hänent sinne valtuustoon valittiin, 29 547 ääntä, mutta Jussi vaatimattomat 5 641 Taisi Sinnemäki saada huomattavasti enemmän... Minusta Vapaavuorella on enemmän uskottavuutta mitä Halla-aholla, vai mitä?

Käyttäjän JouniSuninen1 kuva
Jouni Suninen Vastaus kommenttiin #17

Kyse oli ehdokkaiden rikollisuudesta, eikä äänistä. Halla-aho sai poliittisen tuomion "vääristä" mielipiteistä, joten sitä tuskin voi edes verrata Jan Vapaavuoren pahoinpitelyihin ja muihin vakaviin rikoksiin.

Käyttäjän JukkaWallin kuva
Jukka Wallin Vastaus kommenttiin #26

Silti Vapaavuori on uskottavampi poliitikko helsinkilaisten silmissä, mitä Halla-aho ja perussuomalaiset.

https://www.is.fi/kuntavaalit2017/art-200000516387...

"Jussi Halla-aho pettyi Perussuomalaisten äänimäärään – syyttää pormestarinvaaleja"

Mikään ei estänyt Halla-ahon kamppanjoimasta myös siitä...

Käyttäjän JouniSuninen1 kuva
Jouni Suninen Vastaus kommenttiin #29

Kysymys onkin siitä kumpi on enemmän syyllistynyt rikoksiin. Äänestäjät päättävät mitä päättävät.

Jussi Halla-aho epäilemättä nostaa PS puolueen vuoden 2019 eduskuntavaaliin mennessä siihen 20-30 % kannatukseen, kun hillotolppapolitiikka meni soinilaisten eli sinisten mukana.

Käyttäjän JukkaWallin kuva
Jukka Wallin Vastaus kommenttiin #32

Onko Gallupit osittanut sellaista? Tietääkseni jopa vieläkin perussuomalaisilla on kansanedustajia enemmän mitä gallupit osoittavat..

Käyttäjän hietanenkaija kuva
Kaija Hietanen

Uskon kyllä perussuomalaisten seuraavaan vaalivoittoon(pressanvaaleja ei lasketa, Niinistöllä on niin vahva etulyöntiasema), ja syy on se, että perussuomalaisille ajatuksille ja ohjelmalle on kannatusta, tarvetta ja tilausta. Puolueen jäsenet, kansa ja puolueen johto pitävät huolen siitä, että kannatus lisääntyy tarvittavasti. Puolueen uskottavuus on lisääntynyt, eikä vähentynyt, kun "siniset" päätyivät pitämään ministerinpaikkoja tärkeämpinä kuin demokratiaa, puolueohjelmaa tai äänestäjiään.

Käyttäjän JouniSuninen1 kuva
Jouni Suninen

Juuri näin, Kaija. Soini tuhosi oman puolueensa hillotolppapolitiikallaan, mutta Halla-aho palauttaa puolueen juurilleen. Sieltä käsin on jo historiankin perusteella odotettavissa 20-30% kannatus.

Perussuomalaisten lupaukset ovat Soinin jäljiltä lunastamatta, ja kannatuksen saa se joka ne lunastaa. Ainoa puolue joka pystyy korjaamaan Suomen katastrofaalisen EU- ja pakolaispolitiikan on perussuomalaiset. Muilla ei ole siihen kiinnostusta.

Käyttäjän JukkaWallin kuva
Jukka Wallin

Ei oikein pysty alle 9% nykyisellä kannatuksella. Se juna meni jo...

Käyttäjän AleksiParkkinen kuva
Aleksi Parkkinen Vastaus kommenttiin #18

Jytky oli jytky koska ne gallupit eivät pystyneet sitä ennustamaan. En usko että uutta jytkyä tulee mutta kyllä PS top 5 pysyy kevyesti.

Käyttäjän JouniSuninen1 kuva
Jouni Suninen Vastaus kommenttiin #18

Niin siis nykyisellä kannatuksella. Junahan on vasta lähdössä.

Käyttäjän RalfKarlsson kuva
Ralf Karlsson

Voisit vilkaista ketkä olivat persujen ääniharavat viime vaaleissa ja miten paljon he saivat ääniä. Top 10 listassa on 7 sinisiin siirtynyttä ja 3 persuihin jäänyttä. Soinilaisten äänimäärä oli lähes kolmas osa kaikista persujen äänistä. Uuusia jäseniä liittyy puolueeseen mutta ketkä heistä ovat sellaisia jotka tuovat edes tuhat ääntä tulevissa vaaleissa?
Halla-aho muuten sitoutui ihan samaan hallitusohjelmaan kuin Soinikin.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Soini muuten sitoutui ihan samaan hallitusohjelmaan kuin Halla-ahokin.

On tämä niin perussuomalaista, että vaikea tällaista olisi keksiä.

Totuus on tarua ihmeellisempää.

Käyttäjän AleksiParkkinen kuva
Aleksi Parkkinen

Vaaleissa äänestetään puoluetta, ei poliitikkoa. Vain murto-osa Soinin ja kumppaneiden saamista äänistä siirtyy heidän kanssaan sinisiin, varsinkin kun suurin valitus koko jupakasta tuli juuri näiltä äänestäjiltä.

Toki persut tarvitsevat uusia vetonauloja, kai se on Halla-Ahon duuni koulia heidät esiin.

Käyttäjän JukkaWallin kuva
Jukka Wallin Vastaus kommenttiin #22

Ei tässä ole kysymys sitä mitä ääniä Soini ja kummpanit saavat. Kyse on perussuomalaisen puolueen tulevaisuudesta. Mitä nopeammin porukka huomaa ettei perussuomalaisilla ole enää tulevaisuutta, sitä paremmin pääsemme aloittamaan puhtaalta pöydältä.

Halla-ahon poistuminen kuvioista ei enää ratkaise itse ongelmaa. Halla-aho on menneen talven lumia, hänellä ei ole tulevaisuutta edes muissa puolueissa.

Seuraatte väärää johtajaa...

Käyttäjän KristianSheikkiLaakso kuva
Kristian Sheikki Laakso

Nuo Karlssonin laskelmat ovat oikein. Mutta niissä tosiaan unohtuu, että suurin osa on aatteelllisia ääniä, joita ei enää jatkossa saadakkaan. Kouvolankin ykkösmies menetti edellisiin kuntavaaleihin nähden puolet äänistään. Ja veikkaan että olisi menettänyt vielä enenmmän, jos puoluekokous olisi ollut ennen kuntavaaleja.

Veikkaampa, että seuraaviin ek vaaleihin löytyy uusia nimiä joita ei edellisissä vaaleissa haluttu listoille, kun piti pitää huoli omista mahdollisuuksista. Usea varteenotettava ehdokas jäi siitä syystä rannalle. Se oli yksi suurimpia Soinin mokia. Jos ehdokkaat olisi valittu sen mukaan kenellä on vahvin kannatus, olisi Soinista saattanut tulla Pääministeri.

Käyttäjän JouniSuninen1 kuva
Jouni Suninen

"Halla-aho muuten sitoutui ihan samaan hallitusohjelmaan kuin Soinikin."

Soinihan ei sitoutunut nykyiseen hallitusohjelmaan, eivät tosin myöskään Sipilä ja Orpo. Halla-aho ei kelvannut Sipilälle nimenomaan siksi, että hän vaati hallitusohjelman noudattamista.

Käyttäjän JukkaWallin kuva
Jukka Wallin Vastaus kommenttiin #33

Kuinka moini hallitus on sitoutunut tai noudattanut 110% hallitusohjelmaa? Ei varmaan yksikään, eikä myöskään yksikään tuleva hallitus noudata. Muuttujia on on liikaa. Tämän pitäisi myös Halla-ahon tietää.

Käyttäjän KansalainenKane kuva
Markku Nieminen Vastaus kommenttiin #34

Perussuomalaisille olisi luultavasti riittänyt jos hallitus olisi sitoutunut edes 20-30 % hallitusohjelmaa, mutta kun ei yhtään mitään PS;n tavoitteista toteutunut. Päinvastoin hyväksyttiin sellaista, mm. hallintarekisteri, jota vastustettiin henkeen ja vereen.

Käyttäjän JukkaWallin kuva
Jukka Wallin Vastaus kommenttiin #39

Eikö silloin olisi pitänyt lähteä hallituksesta,kuten teki vassarit aikoinaan. Nyt perussuomalaisten gallup suosio olisi 30% eikä alle 9%...

Käyttäjän KansalainenKane kuva
Markku Nieminen Vastaus kommenttiin #40

Ei ehkä olisi edes tarvinnut lähteä hallituksesta, jos vain omista tavoitteista olisi pidetty kynsin hampain kiinni.
Jos taas kumppanit olisivat siinä tilanteessa antaneet lähtöpassit, kannatus olisi noussut kohisten!
Laitoin viestiä ministereille ja kansanedustajille tästä moneen kertaan.
Laitoin viestiä myös keväällä että älkää he*****ssä puoluetta hajottako vaan katsotaan vuosi ja jos vaikuttaa huonolta pidetään ylimääräinen puoluekokous ja korjataan tilanne! Niinhän muutkin puolueet tekevät.

Käyttäjän JouniSuninen1 kuva
Jouni Suninen Vastaus kommenttiin #34

Ei tarvita kuin korkeintaan 100% sitoutuminen. Halla-aho vaati pysymistä hallitusohjelmaan linjatussa EU- ja maahanmuuttopolitiikassa - ei niiden sivuuttamista kuten Sipilä, Orpo ja Soini tekivät. Keväällähän oli kysely hallituspuolueilta miten ne ovat saavuttaneet tavoitteensa. Keskusta ja Kokoomus noin 30-40 %, persut (so. siniset) 2-3%.

Se ei ollut sinisiltä enää mitään kompromissien tekoa, vaan täydellistä antautumista. Halla-aho ei suostunut sellaiseen diiliin.

Käyttäjän JukkaWallin kuva
Jukka Wallin Vastaus kommenttiin #42

Ei pidä paikaansa, hän vaati kuten olet kirjoitanut hallituksen sitoutumista vain maahanmuuttopolitiikaan, ei muuhun. Kaikki muu olisi hänelle kelvannut.

Minusta nahkiaisella (Lampetra fluviatilis) on enemmän selkärankaa mitä Halla-aholla.

Käyttäjän JouniSuninen1 kuva
Jouni Suninen Vastaus kommenttiin #46

"Kaikki muu olisi hänelle kelvannut."

Miksipä ei? Muilta osin Sipilän hallitus tiettävästi noudatti hallitussopimusta. Halla-ahon oli pakko puuttua maahanmuuttopolitiikkaan, koska nimenomaan siinä ei oltu pysytty sopimuksessa.

Käyttäjän JouniSuninen1 kuva
Jouni Suninen

"Voisit vilkaista ketkä olivat persujen ääniharavat viime vaaleissa ja miten paljon he saivat ääniä. Top 10 listassa on 7 sinisiin siirtynyttä ..."

Juuri siksi siniset kuvittelivat, että enemmistö kenttäväestä lähtee persuista heidän mukaansa. Eivätpä lähteneet. Enemmistö ei ilmeisesti katsonut hyvällä silmällä puoluedemokratian polkemista. Siinä ei enää entinen kannatus auttanut.

Käyttäjän JouniSuninen1 kuva
Jouni Suninen

Soinilaiset tekivät Jyväskylän jälkeen sen, minkä Kouvolan ministeri Jari Lindström teki aiemmin paikallistasolla. Hävittyään kannattajineen kahdet peräkkäiset yhdistysvaalit Kouvolassa (2013 ja 2014) Lindström erosi paikallisyhdistyksestä, perustutti oman ja erotutti vanhan yhdistyksen. Siis järjesti itselleen ja kannattajilleen "demokratian ohituskaistan".

Tarkkaan ottaen erottaminen tapahtui Kymen piirijärjestöstä, koska paikallisyhdistykset eivät kuulu PS puolueeseen jäseninä. Puoluetoimisto tuki Lindströmiä kieltämällä alkuperäisen yhdistyksen jäseniä lähtemästä kuntavaaliin omalla listallaan. Vain Lindströmin yhdistyksen listalta sai osallistua.

Näin ministeri Lindström sinetöi oman puolueensa vaalitappion kevään 2017 kuntavaalissa. Alkuperäinen yhdistys nimittäin oli ja on Kaakkois-Suomen suurin.

Käyttäjän JukkaWallin kuva
Jukka Wallin

Tätä samaa piirien ja paikallisyhditysen puhdistamista, erottamista lopettamista harrastettiin kaikkialla koko valtakunnan alueella, ei ainostaan mainitsemassasi alueella.

Käyttäjän JouniSuninen1 kuva
Jouni Suninen

Pitää paikkansa. Minä kerron tässä henkilökohtaisesta kokemuksesta, joka lopulta johti erooni PS puolueesta.

Käyttäjän JukkaWallin kuva
Jukka Wallin Vastaus kommenttiin #48

Samat syyt oli paljolti myös minulla. Toisin myös monet muutkin painoivat, mutta paikallistason osaamattomuus ja tappelut...

Seinäjoella eräs varavaltuutettu nainen oli eronnut persuista, niin se uppoaa pikkuhiljaa...

Toimituksen poiminnat