Jukka Wallin Si vis pacem, para bellum

Perussuomalaisten lopun alku

 

Syksyn aikana on ainakin minulle käynyt selväksi, että perussuomalaiset luisumassa kohti historian roskatunkiota. Jossakin on listattu, että keväällä valituista kaupungin- ja kunnanvaltuutetuista 54 on siirtynyt Sinisiin ja niin ikään varavaltuutetuista hieman yli 20 on tehnyt samoin. Perussuomalaiset saivat kuntavaaleissa 770 valtuutettua, eli alle 10% valitusta varsinaisista valtuutetuista on vaihtanut puoluetta. Tämä on historiallisestikin suuri määrä, kun yleensä puoluetta vaihtaa kaikista valituista muutama koko vaalikauden aikana. Tilanne on heidän [perussuomalaisten] kannalta huono, koska kesän puolueen hajoamisen jälkeen heidän ennestäänkin heikko vaikuttaminen paikallisessa politiikassa vaikeutuu. Tämä myös heijastuu valtakunnanpolitiikassakin.

 

Halla-aho on siis valittu Helsingin kaupungin valtuutetuksi 2012-17 ja uudestaan tänä keväänä. Hän on osallistunut sen toimintaan aktiivisesti vain aina vuoteen 2014 saakka. Tosin yhtään aloitetta tai pontta hän ei saanut aikaiseksi koko aikana. Sen jälkeen, kun hänet valittiin Euroopan parlamentin jäseneksi, hänen osallistuminen sen toimintaan on ollut heikkoa. Toisin hän oli valintansa jälkeen halukas eroamaan kaupungin valtuustosta, mutta silloiset puoluetoverit halusivat hänen jatkavan, vaikka hän olisi koko kyseisen loppukauden poissa käytännössä koko sen toiminnasta. Kun hänet valittiin keväällä uudestaan, hän on osallistunut valtuuston kokouksiin aktiivisest. Harvinaista, koska puoluejohtajan on oman julkisuuskuvan ja myös hänelle äänensä antaneiden luottamuksen osoituksena hyvä olla mukana sen toiminnassa tai luovuttava siitä luottamustoimesta. Myös Mika Raatikaisen toimenkuva on hieman kummallinen, koska hän on kaupunginhallituksen jäsen, mutta hän ei edes viitsi ottaa kantaa omiin päätöksiin siellä. Vaan näistä päätöksistä kommentoivat Mari Rantanen ja Jussi Halla-aho. Raatikainen taitaa olla näiden marionettinukke.

 

Muutama päivä sitten Samuli Voutilan johtaman perussuomalaiset nuoret kävivät hakemassa Sinisten kannattajakortit Oikeusministeriöstä. Tämä ennen kuulumatonta, että vasta rekisteröidyn puoleen kannattajakortit käydään hakemassa noin vain. Vaikka kyse on julkisesta asiakirjasta tai asiakirjoista, niin mihin käyttöön he noutivat, on vastoin perustuslakia. Käsittääkseni kannattajakortit ovat yksi kokonaisuus ja muodostavat yhtenäisen henkilörekisterin, joten sen luovuttaminen noin vain on vastoin henkilörekisterilakia. Jos Sinisten kannattajakortin allekirjoitus on vastoin perussuomalaisten sääntöjä, niin eikö tähän tempukseen osallistujat myös vahingoittaneet puolueen mainetta? Entistä puheenjohtajaa syytettiin omien ajojahdista, harjaamisesta, mutta tämä on jotain aivan ainutlaatuista. Tosin se on ymmärrettävää, koska Halla-aholla ei ole yhdistyksen tai minkään muunkaan osaston johtamisesta kokemusta. Ylilyöntejä sattuu, mutta voiko puolueenjohtaja toimia harmaalla vyöhykkeellä.

 

Itselleni demokratian toimivuus ja demokraattinen vaikuttaminen, kuten myös mielipiteen vapaus on kansalaisyhteiskunnan peruskiviä.

 

Viime aikoina on kuulunut perussuomalaisista jäsenistöstä vaatimuksia Juha Sipilän hallituksen kaatamiseksi, tai elätellään haavetta, että Sipilän hallitus kaatuisi. Mitä sitten vaikka kaatuisi, Luulevatko perussuomalaiset pääsevän vaikuttamaan hallituksen kokoonpanoon? Ei pääse, siitä ei kannata edes haaveilla. Hallituksen nykypolitiikkaan he eivät pysty nyt Sinisten ollessa virallisesti puolue vaikuttamaan millään tavalla. Ainostaan hallituksesta käsin, mutta se hallituspaikka on vain niin kaukana, kun perussuomalaisilla on nykyinen johtajisto. Uusissa eduskuntavaaleissa kansanedustajien määrän lisääminen tuottaa vaikeuksia. Ei ole sellaisia ehdokkaita, jotka toisivat saman määrän ääniä, mitä he menettivät ”sinisille”. Halla-aho ei ole edes tällä hetkellä kansanedustaja. Hänen olisi kannattanut asettua ehdolle, kuten monet muut tekivät vastaavassa tilanteessa. Hän on vankina Brysselissä vaalikauden loppuun saakka. Samalla hänen puolueensa vaikutusvalta hiipuu pikkuhiljaa. Uudet jäsenet ei tuo muuta kuin ”hiekkaa puoluetoimiston lattialle”.

 

Perussuomalaisten kansanedustaja Jani Mäkelä irvaili Twitterissä ” Monet keskustalaiset salissa tuntuivat olevan pihalla siitä mitä pääministeri oli lausunut.” Entä sitten? Tuskin niin pihalla, mitä nämä perussuomalaiset kansanedustajat ovat. Tässäkin näkee, että on hyvä osoittaa tosia virheistä, mutta ei nähdä omia virheitä. Sillä joka viikko laskeutuu lentokoneita Suomeen, joissa on pakolaisia eri puolilta maailmaa. Mitä perussuomalaiset kansanedustajat mahtavat sille. Ei mitään.

 

Siten perussuomalaisten kansanedustajien kannattaisi siirtyä Sinisiin, jotta saisivat vietyä omaa agendaansa eteenpäin. Tai tasoittaa tietä uudelle yhdistymiselle. Oppositiosta on hankala tehdä muuta kuin räksyttää. Yksipuolinen haukkuminen, ei tuo kannattajia. Tosin ääntä maailmaan mahtuu, mutta porukka kyllästyy pikkuhiljaa haukkumiseen ja asioiden yksipuoliseen esittämiseen. Eikä se lisää luottamusta teihin ja asiaanne.

 

Muokkasin Halla-ahon valtuusto työskentelyä. Hän on osoittanut tällä kaudella parempaa aktiivisuutta.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (53 kommenttia)

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Vaikea uskoa että oikeusministeriöstä on luovutettu kortit pois vietäväksi ministeriöstä. Mutta olipa miten hyvänsä, niin pökerö tempaus kaiken kaikkiaan...

Käyttäjän JukkaWallin kuva
Jukka Wallin

Ne saa mukaansa, jos laittaa rahaa tiskiin. Siis kopiot.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Jaha, no pitänee olla melkoisen utelias tai pökerö, että lähteä nyt niitä nyysäämään...

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Miten ihmeessä henkilörekisterin voi saada noin vain mukaansa?

Vaalisalaisuuden kaltainen salaamiskäytäntö pitäisi ulottaa kannattajakortteihin. Kyseessä on poliittinen kannanotto.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Mun mielestä tuo sinisten kannattajakorttien syynääminen on juuri sellaista käytöstä mitä nyt persuilta voi odottaa, ei se minua mitenkään ihmetytä.

Halla-aho, Putkonen ja Slunga-poutsalo saavat nyt siitä hyvää illanvietettä saunailtaan. :)

Huvinsa kullakin.

Käyttäjän JukkaWallin kuva
Jukka Wallin

Tässä on sekin ihmeellisyys, että tuskin Voutilalla oli jäsenkokouksen lupaa käyttää yhdistyksen rahoja tuohon

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Niillä on vielä paljon liikaa ylimääräistä rahaa jota Soinin porukalta jäi....

Käyttäjän JukkaWallin kuva
Jukka Wallin

Ei se noinkaan mene. Kuten Samuli itse haastattelussa myönsi, että perussuomalaiset nuoret ovat oma itsenäinen yhdistys, niin yhdityksen rahojen käytöstä vastaa yhdistyksen hallitus, ja sillä on jäsenkokouksessa hyväksytty talousarvio, jonka mukaan se saa toimia. Nyt yhdistyksen hallitus on ylittänyt ainakin toimintavaltuutuksen.

Yhdistyksen hallitus siis voi käyttää rahaa ennaltamäärättyyn tarkoitukseen, joka yleensä tarkoittaa varsinaisen toiminnanharjoittamiseen, ei poliittisten vastustajien kannattajakorttien hankkimiseen.

Kun perussuomalaiset saavat julkista rahaa, niin senkin takia pitäisi olla tarkka, että kaikki päätökset on asetusten ja lakien mukaisia.

Tosin näitä juttuja on harrastettu perussuomalaisissa ennenkin.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen
    Niillä on vielä paljon liikaa ylimääräistä rahaa jota Soinin porukalta jäi....

Seppo, kyllä se oli ja on perussuomalaisten rahaa, eikä Soinin porukan.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen
    "jäsenkokouksen lupaa käyttää yhdistyksen rahoja tuohon..."

Kyllä yhdistyksen hallituksella pitää olla budjetissa joku varaus toimisto- ja kopiointikuluihin.

Käyttäjän JukkaWallin kuva
Jukka Wallin

No se on vain hyvä jos on ylimääräistä rahaa, mutta ne pitää talousarviossa määrättyihin asiohin...

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Voinemme olla yhdessä iloisia siitä, ettei Suomidemokraateilla ole moisia ongelmia? En ainakaan ole kuullut.

Käyttäjän JukkaWallin kuva
Jukka Wallin

Onneksi ei ole , mutta näköjään perussuomalaisilla on...

Käyttäjän KansalainenKane kuva
Markku Nieminen

"Tilanne on heidän [perussuomalaisten] kannalta huono, koska kesän puolueen hajoamisen jälkeen heidän ennestäänkin heikko vaikuttaminen paikallisessa politiikassa vaikeutuu."

Perussuomalaisten vaikuttaminen paikallis ja valtakunnan politiikassa heikkeni, se on totta, mutta puolueen kuolettaminen on enemmän kuin ennenaikaista. Vanha kansalla oli viisaus; elävän kuolettamiseen tarvitaan pitkä säkki jauhoja.

Vaikka puolueen vaikutusmahdollisuus heikkeni, kaikki muut puolueet sekä hallituksessa että oppositiossa, tarkoitan SDP, RKP, Vasemmistoliitto, tekevät niin järjetöntä politiikkaa, että se sataa suoraan PS laariin! Sen voi todeta seuraamalla somessa käytäviä keskusteluja.

Sitä paitsi, jos Perussuomalaiset menettäisivät kaikki edustajansa, Suomi muuttuisi sinä päivänä yksipuoluemaaksi. Niin yksimielisiä Suomen tuhoamisesta kaikki 6 puoluetta ovat. Tavoite on se, menetelmät vain hiukan eroavat toisistaan.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Valehteletko kirjoituksessasi vai valehteleeko YLE? Kas kun YLE:n nettisivulla kirjoitetaan "Perussuomalaiset nuoret kävivät tiistaina oikeusministeriössä tarkastamassa, löytyykö sinisten kannattajakorttien allekirjoittajien joukosta perussuomalaisia nuoria.

Kaksihenkinen nuorisojärjestön tarkastuspartio saapui nimittäin oikeusministeriöön syynäämään kannattajakortteja jo tiistaiaamuna.

Perussuomalaisten nuorten puheenjohtaja Samuli Voutila korostaa, että kyse oli nuorten omasta halusta selvittää sinisten kannattajia, eivätkä he olleet ministeriössä puoluetoimiston lähettäminä."

"Hänen mukaansa paikalla käyneet nuoret eivät keränneet tietoja kannattajakorteista mukaansa niin että niistä olisi myöhemmin mahdollisesti hyötyä puoluetoimiston vastaavalle operaatiolle."

https://yle.fi/uutiset/3-9941992

Ei siis tuon kirjoituksen mukaan ole käytetty rahaa, eikä viety kortteja ulos ministeriöstä kuten esität väitteen. Valehteleminen ei ole ainakaan tyylikästä, eikä taida olla myöskään tämän median ohjeiden mukaista toimintaa.

Käyttäjän JukkaWallin kuva
Jukka Wallin

Mitä olen valehdellut? Kysyin Twitterissä häneltä, mutta hän ei ole vastannut siihen millään tavalla.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Lue vaikkapa uudelleen kirjoittamasi tekstit, jolloin pitäisi huomata.

Tarkoitatko, että voit kirjoittaa mitä tahansa kun et ole saanut vastausta? En ole itse millään tavalla mukana sinisten korttien valvontatehtävissä, mutta googlettamalla löytyi vastaus tähänkin sinulle epäselvään asiaan. Miksi pitää kehitellä arvaikujen varaan kirjottelua, kun on saatavissa oikeaakin tietoa? Tuota tässä ihmettelen.

Käyttäjän JukkaWallin kuva
Jukka Wallin Vastaus kommenttiin #16

Olen kysynyt asiaa Samulilta, hän voi oikaista jos olen saannut väärän kuvan. En tarvitse sinua siihen.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #17

No, voitahan poistaa kommenttini, jos se noin koville ottaa. Et kaiketi ole voinut saada minkäänlaista kuvaa, kun Samuli ei ole vastannut. Olet vain olettamuksiesi varassa.

Käyttäjän JukkaWallin kuva
Jukka Wallin Vastaus kommenttiin #21

Olen siinä olettamuksessa, että noiden korttien hakeminen maksaa, saati kopioiminen Jos joidenkin puheideiden mukaan 5000 eurosta aina 15000 + kopiomaksut joka oli muistaakseni 0,50 euroa/kappale niin siinä on käytetty hyvin paljon riihikuivaa rahaa. Jos on periaatteessa käytetty edes kopiomaksujen verran eli 2500 euroa, niin kysyn siltikin oliko Samulilla yhdistyksen jäsenkokouksen lupa käyttää yhdistyksen varoja. Tämä kysymys tulee siksi kun tunnen yhdistyslakia sen verran, ettei yhdistyksen hallituksella ole automaattisesti sellaisia valtuuksia.

Vastustajien kannattajakorttien kopio maksut ei kuulu yhdistyksen talousarvioon..

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #26

Miksi oletat mitään? Olisit kysymyt ministeriöstä asiasta eli onko ylipäänsä kortit kopioitavissa, jota itse suuresti epäilen. Kortit lienevät ministeriössä katseltavina ja siinä kaikki.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #16

Miksi siellä sitten piti käydä?

Vai oliko kyse tutustumisesta kyseisen rakennuksen arkkitehtuuriin. :)

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #18

Mitäs se petteri ylipäänsä meille kummallekin kuuluu?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #20

Ei kai mikään asia mulle kuulu, mutta on se nyt hieman noloa kuitenkin.

Käyttäjän JussiHalla-aho kuva
Jussi Halla-aho

Kalenterini mukaan olen viimeksi osallistunut valtuuston kokoukseen 8.11., sitä ennen 20.10., sitä ennen 11.10.

Seuraavan kerran olen menossa 29.11.

Mihin perustuu väite, että olisin viimeksi ollut siellä elokuussa?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

En tiiä, mut sun täytyy laittaa tuo teidän nuoriso kuriin :)

Tai no nuoruus ja hulluus, kaipa sitä täytyy kaikkea yrittää, ennekuin järki kasvaa.

Tuo pikkuisten sinisten kyttääminen saa jo koomisia piirteitä, tehän olette iso puolue, tai no ainakin olitte.

Käyttäjän JukkaWallin kuva
Jukka Wallin

Ainakin pitänyt puheen https://www.helsinkikanava.fi/kanava/fi/videot/vid..., mutta jos olet ollut paikalla jossakin vaiheessa, niin korjaan tekstiin asian... Kunhan tarkastan,että asia pitää paikkaansa. :)

Käyttäjän AleksiParkkinen kuva
Aleksi Parkkinen

Erikoinen tapa tarkistaa faktoja itseään uskottavana pitävältä poliitikolta, sanotaan valheita toteamuksina ja odotetaan että asianomainen tulee korjaamaan.

Käyttäjän JukkaWallin kuva
Jukka Wallin Vastaus kommenttiin #36

En lähtenyt tarkastamaan jokaista valtuuston kokouksen nimenhuutoa, kun siinäkin on tietynlaista puliveivausta. Eli valtuutettu voi olla paikalla nimenhuudon aikana, mutta poistua paikalta heti sen jälkeen, jolloin varavaltuutettu istuu tilalle. Näin hän kuittaa myös kokouspalkkion tai siitä osan.

Käyttäjän KristianSheikkiLaakso kuva
Kristian Sheikki Laakso

Tuli tämä heti mieleen kun luin blogin :) Herää vaan kysymys kenelle ollaan vastuussa blogi kommentoijille vai äänestäjille ??

https://www.youtube.com/watch?v=C5Zs8wnWNiY

Käyttäjän JukkaWallin kuva
Jukka Wallin

Äänestäjille, olen myös äänioikeutettu,

Käyttäjän KristianSheikkiLaakso kuva
Kristian Sheikki Laakso

Äänestitkö Halla-Ahoa? hieman epäilen

Käyttäjän JukkaWallin kuva
Jukka Wallin Vastaus kommenttiin #28

Vaalisalaisuus, mutta en ollut itse ehdokkaana.

Käyttäjän Outolintu kuva
Jarno Eerola

Tämä on taas yhden pettyneen sinisen ulostulo. Kun huomioidaan sinisiin lähteneiden kansanedustajien määrä verrannollisesti valtuutettujen ja varavaltuutettujen määrään, joista useat vieläpä ovat noita lähteneitä kansanedustajia, niin on pakko todeta, etteivät loikanneet voineet nähdä tätä karua tilannetta edes pahimmissa painajaisissaan, kun loikkausta suunnittelivat.
Perussuomalaisista sinisiin lähteneiden osuus on todella pieni ja nyt sinisille on koittanut karu arki, kun ei olekkaan sitä kenttäväkeä, joka on aina se tärkein osa puoluetta, vaikka juurikin tämän tosiasian nämä loikkarikansanedustajat unohtivat vallan kiimoissaan jo Perussuomalaisissa toimiessaan.
Vielä karumpi totuus on se, että siniset tulevat jakautumaan eri kuppikuntiin heti ensimmäisessä puoluekokouksessaan. Terholla ei ole tarvittavaa johtajuutta pitää näitä vallanhimoisia pirajoita samassa lammikossa ilman, että he raatelisivat toisensa. Puoluesihteerivaali tulee tuhoamaan siniset automaattisesti.

Käyttäjän KristianSheikkiLaakso kuva
Kristian Sheikki Laakso

Näin minäkin asian nään. Ei ole kummonen organisaatio täällä Kouvolassakaan, vaikka äänikuningas Linström siirtyi sinisiin. Kukaan muu valtuutettu ei seurannut perässä, vaikka suurin osa Linströmmin äänillä läpi pääsikin.

Käyttäjän JukkaWallin kuva
Jukka Wallin

uskokaa nyt jo en ole "Sininen" joten ei kannata käyttää siihen aikaa...

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Olet jo menettänyt luotettavuutesi täydellisesti. Voiko tätäkään väitettä uskoa?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Juu, eipä aikaakaan kun persujen ja sinisten kannatus kohtaa leikkauspisteessä, sillä jossain 2-5% paikkeilla.

Sitten sitä kelpaa tapella hiekkalaatikolla, että kummalle tulee hyvä kakku ja kummalle paha kakku. :)

Molemmat ovat merkityksettömiä puolueita, eikä kumpikaan onneksi tule päätöksentekoon seuraavassa hallituksessa vaikuttamaan. Joten aivan sama, millainen on näiden pikkupuolueiden tulevaisuus

Käyttäjän KristianSheikkiLaakso kuva
Kristian Sheikki Laakso

Ei taida yhen asian Ritala päästä noita haaveita näkemään. Kun vähänkin miettii ja seuraa maailmaa, niin saattaa käydä ihan toisin. Mutta ei haaveileminen kiellettyä ole. ;)

Käyttäjän AleksiParkkinen kuva
Aleksi Parkkinen

Kasvavan tarjonnan aikana kannattaa erikoistua, opetti markkinoinnin opettajani aikoinaan. Ritala päätti näköjään erikoistua persuista valittamiseen.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #37

Juu, siltä vaikuttaa, mutta lienee hänelle joka päiväinen mielerauhan tuova aihe päästessään hieman purkautumaan. :)
Sitä olen ihmetellyt jo pidemmän aikaa kuinka tämä saitti hyväksyy moisen jankuttamisen. Se on sanottava ettei ole palstan ainoa, mutta taitaa olla aktiivisin. No kaiketi kirjoittajat ja lukijat vähenevät tälläkin tavalla, kun kyllästyvät tuollaiseen toimintaan.

Käyttäjän JukkaWallin kuva
Jukka Wallin

Millä eväilä perussuomalaiset saisivat seuraavissa vaaleissa sellaisen enemmistön taaksen, että he pääsevät seuraavaan hallitukseen? Kun Siniset pääsivät puolueeksi, niin sekin unelma karkasi.

Perussuomalaisilla on uusia jäseniä, mutta näillä jäsenillä ei ole kunnallisessa päätöksenteossa mitään asemaa tai vaikutusvaltaa seuraavaan neljään vuoteen. Se aika jolloin olisi tarvittu porukkaa vaikuttamaan asioihin, oli keväällä.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #41

Jälleen oletuksia oletuksien päälle. Kirjoitat kirjoituksessasi "Jossakin on listattu, että keväällä valituista kaupungin- ja kunnanvaltuutetuista 54 on siirtynyt Sinisiin ja niin ikään varavaltuutetuista hieman yli 20 on tehnyt samoin. Perussuomalaiset saivat kuntavaaleissa 770 valtuutettua, eli alle 10% valitusta varsinaisista valtuutetuista on vaihtanut puoluetta."

Miten mahtaa olla tuon laskutaidon kanssa vai onko kaikki prosenteissakin niin perin suhteellista? Kas kun noilla luvuilla laskien varsinaisista valtuutetuista on jokseenkin tarkkaan 7 % siirtynyt sinisten ryhmään valtuustoissa. Myös lähde (lähde ei ole ilmoittamasi "jossakin") olisi laitettava kun esittää siirtyneiden määrää ylipäänsä, vaikkakin on selvää joidenkin siirtyneen, mutta se määrä?.

Käyttäjän JukkaWallin kuva
Jukka Wallin Vastaus kommenttiin #42

Kyse on Hommafoorumilla olevasta keskustelusta, jossa on näiden siirtyneiden nimet ja paikkakunnat. En laita linkkiä siihen, koska ainakin minusta henkilölistaukset muodostavat henkilörekisterin, jonka laillisuus on hämäränpeitossa. Siten voisin syyllistyä rikokseen.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #43

Jos kyse on todellakin hommasfoorumissa kirjoittelusta, niin ei kovin luotettavaa tietoa mielestäni. Tosin en ole sen saitin lukijakuntaa, joten mielipiteeni perustuu vain siihen ettei ko. foorumi tada lukeutua luotettaviin medioihin vaan siellä esitettänee mielipiteitä ilman totuuden ja faktan häivääkään.

Käyttäjän JukkaWallin kuva
Jukka Wallin Vastaus kommenttiin #45

Jos nimet ja vaihdokset on haettu paikallisista lehdistä tai tiedotteista, niin on sillä jokin arvo. Onko se koko totuus,emme sitä voi tietää. Halla-aho ja puoluetoimistolla on oikea kuva.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #43

Kuntavaltuutettujen puolueet ja valtuustoryhmät ovat julkista tietoa.

Käyttäjän JussiHalla-aho kuva
Jussi Halla-aho

Jukalla on ollut tiettyjä arvopohjaeroavaisuuksia perussuomalaisten kanssa. Se on varmaan jäänyt harmittamaan:

https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000002879628.html

Sinisten arvopohja varmaan sopii Jukalle paremmin. Esim. Espoon sinisten puheenjohtaja Seppo Huhta on naisten käsittelyyn liittyvissä asioissa ollut hyvinkin samoilla linjoilla Jukan kanssa.

Käyttäjän JukkaWallin kuva
Jukka Wallin

Auts nyt sattuu, menen itkemään itseni uneen... :D Noh tein tyyppien kirjoittelusta rikosilmoituksen, mutta tuo kirjoittelu katsottiin täyttävän perusmuotoisen kunnialoukkauksen, eikä törkeää kunnianloukkausta. Joten jätin sen siihen.

Käyttäjän wahrheit kuva
Kari Kero

Persuilla sen sijaan on selkeät sävelet naisten "käsittelyyn."

https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/perus...

Ai Huhta on sinisiä. Hitto kun olisin voinut veikata sen pysyvän persuissa edesottamustensa perusteella!

Käyttäjän jariekilpinen kuva
Jari Kilpinen

Perussuomalaiset sai uuden johdon jäsenistön suurella ääntenenemmistöllä. Kaikissa puolueissa on tapana vaihtaa johto, kun kannatuksen romahduttaa puoleen kuten Soini teki. Harvemmin vanha puheenjohtaja hyökkää puoluettaan vastaan niin tarmokkaasti ja tekee ennen puoluekokousta tunnusteluja jos loikkaavat niin saako pitää henkilökohtaisen hillotolppansa (ulkomisterin pestin) kuten arvattavissa oli että Soinin ehdokas Sampo häviää vaalit. Vaalien jälkeen arvohöttöä keittivät Orpo, Sipilä ja jopa presidentti Niinistö. Niinistön tehokas katuminen oli sellaista pelin politiikkaa mitä ei oltu nähty pitkiin aikoihin. Presidentillä ei ole oikeutta antaa rangaistuksia hän voi vaan armahtaa. Suomessa on vallan kolmijako-oppi vielä voimassa.

Jäsenet on äänestäneet perussuomalaisille parhaan johdon. Linja ja ohjelma eivät ole muuttuneet, mutta nyt vaan nostetaan keskiöön jäsenistölle tärkeät arvot: maahanmuuttokriittisyys ja EU-kriittisyys.

Käyttäjän jariekilpinen kuva
Jari Kilpinen

Olen ollut erittäin tyytyväinen johtoomme ja meidän Lauraan. Erinomainen ehdokas presidentiksi. Leena Meri on ollut hyvä eduskuntaryhmän puheenjohtaja. Erittäin tyytyväinen tähän meidän puolueeseen. Pidetään oikeita asioita esillä maahanmuuttoa, ei haluta jakaa rahaa laittomille maahanmuuttajille, EI liittovaltiokehitykselle. Hyviä ja tärkeitä kuntalaisaloitteita tehty. Tästä hyvä jatkaa!

Toimituksen poiminnat