Jukka Wallin Si vis pacem, para bellum

Laura Huhtasaari presidenttiehdokkaaksi?

 

Taas perussuomalaiset onnistuivat yllättämään, ensin positiivisesti, mutta pian sen jälkeen ilo vaihtui epäuskoksi. Ei syynä ollut se, että Huhtasaari valittiin, tai perussuomalaisten hallitus esittää Huhtasaarta puolueen presidenttiehdokkaaksi puoluevaltuustolle, joka odotetusti valitsee hänet, jos hän on vielä valmis asettumaan. Vaan hänen julkisuudessa esittämät lausunnot, kun hänet oli valittu presidenttiehdokkaaksi.

 

Joidenkin lähteiden mukaan Huhtasaari on lausunut: ”Suomen tulee palauttaa rajavalvonta myös länsirajalle, eikä Suomen tule vastaanottaa turvapaikkahakemuksia turvallisesta maasta, kuten Ruotsista...”

 

Iltalehden haastattelussa taas ”Mikäli tulen valituksi perussuomalaisen puolueen presidenttiehdokkaaksi, teen kaikkeni kansallisen suvereniteetin palauttamiseksi”

 

Hän on isänmaallinen tai kansallismielinen, mutta se ei ole ainakaan haitta, vaan päinvastoin eduksi. Ikävä kylläkin, nämä lausunnot paljastavat, kuinka heikoilla tiedoilla hän on presidentin perustuslaillisista valtaoikeuksista. Valtaoikeuksia karsittiin Tarja Halosen presidenttikausien jälkeen, niin että, nykyinen tasavallan presidentti Sauli Niinistö on ”puolivallaton” valtionpäämies. Vaikka Sauli Niinistö on ottanut kantaa sisäpoliittisiin asioihin, niin hänen keinot puuttua muun muassa hallituksen kokoonpanoon on hyvin rajalliset. Myös ulkopolitiikassa nykyisellä presidentillä on vähän liikkumavaraa, vaikka Niinistö on ottanut itsenäisesti yhteyttä muun muassa Venäjän presidenttiin, niin myös EU määrää Suomen ulkopolitiikasta muihin valtioihin. Joten varsin ruusuinen kuva Huhtasaarella on omasta vaikutus mahdollisuudestaan. Presidentti on myös puoluepolitiikan yläpuolella,kun valituksi tultuaan joutuu luopumaan perussuomalaisten jäsenyydestä.

 

Jos hän haluaa toteuttaa tai olla vaikuttamassa edellä esitettyihin asioihin, niin hänen pitäisi pyrkiä pääministeriksi, eikä presidentiksi. Nykyinen perussuomalainen puheenjohtaja Halla-aho ei ainakaan omien kirjoitusten mukaan niitä edistä. Vai onko Halla-aho kääntänyt takkinsa puheenjohtajuuden alkumetreillä?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (21 kommenttia)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Toisaalta Schengeniin kuuluminen tai kuulumattomuus on juuri "ulkopolitiikkaa", joka on presidentin keskeisin toiminta-alue. Suoraan ei kukaan presidentti voi tehdä voimaan tulevaa päätöstä Schengenistä irrottautumiseksi, mutta toki hän voi sellaiseen yrittää myötävaikuttaa. Nuo siteerauksethan ilmaisivat vain Huhtasaaren tahtotilaa. Ei hän luvannut, että presidentiksi päästessään (lol) hän niitä uudistuksia aikaan saisi.

Käyttäjän JukkaWallin kuva
Jukka Wallin

Niin presidentti johtaa ulkopolitiikkaa yhdessä hallituksen kanssa, mutta hankalaa, tai jopa epätoivoista se on silti.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Ei ole täyttä valtaa, mutta kyllä Pressan mielipide vielä vaikuttaa!
Mutta nyt olisi tärkeää Huhtasaaren tuoda omaa osaamista ja persujen osaamista muualtakin suunnasta kuin maahanmuutto!

Nato?
Venäjä?
Jne.?

Eihän hän pääse pressaksi. Mutta nyt on kaikki mahdollisuudet näyttää että kyllä mekin homman osaisimme!!

Käyttäjän JukkaWallin kuva
Jukka Wallin

Keihin vaikuttaa? Ainakaan Sipilä ei ollut moksiskaan, vaikka sai Niinistöltä pyyhkeitä.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Ei niin.Niinistö kun ei enää voi heittää "Tunareita" pellolle kuten Kekkonen teki.
PM on ainoa joka voi itse erottaa itsensä ja hallituksen.
Toinen Lauran ongelma olisi PM se ettei PS ole ainoa puolue eduskunnassa .Vastassa on 7 muuta puoluetta. päätöksissä kun pitää olla enemmistön tuki.
Kepu,kok,rkp tuskin tukisi PS politiikkaa.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Ihmisiin.. Ihmisten mielipiteisiin/tunteisiin.. Seuraavien vaalejen tuloksiin, ihmisten ajatusmaailmaan mitä on ääriajattelua.. Nyt rajojen sulkemista pidetään äärimmäisenä keinona ja suurena pahana.. Jos presidentti on sitä meiltä ettei se niin vakava toimenpide ole, niin se myös vaikuttaa ihmisten mielipiteisiin.. (Siis joidenkin. Ei ehkä sellaisten jotka eivät muuta kantaa, eivät sitten millään).

Mutta ei hänestä presidenttiä tule, niin ei tälläisiä tarvitse miettiä.. Niinistö valitaan ekalla kieroksella 52,8% äänillä.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Niinistö tietää. Mutta tietääkö PS tai Huhtasaari esim.mitä merkitsisi EU ja EMU ero?

Isotpääomat ja yritykset .Pankit. Yrityksillä työpaikat josta tulee verot palveluihin ja sosiaaliturvaan.
Pankeissa on rahat.
Vai joko PS on keksinyt ko. ratkaisun -03-17 jälkeen?

Käyttäjän JouniBorgman kuva
Jouni Borgman

Kommenttisi edustaa klassista status quo -pelottelua, jolla tietyt etupiirit pyrkivät fiksaamaan itselle edulliset poliittiset/talouspoliittiset rakenteet. Ensin rakennetaan pelkästään omien eturyhmäintressien tai arvojen ehdoilla valtava hallinnollinen korttitalo-himmeli ja sitten kielletään edes hengittämästä siihen suuntaan ts. pyritään ehkäisemään uusia näköaloja luotaava keskustelu. Koettakaa edes joskus erottaa toisistaan periaatteellinen keskustelu ja omat välittömät taloudelliset intressit tai maailmankatsomukselliset fiksaatiot.

Käyttäjän TimoKohvakka kuva
Timo Kohvakka

"Ikävä kylläkin, nämä lausunnot paljastavat, kuinka heikoilla tiedoilla hän on presidentin perustuslaillisista valtaoikeuksista."

Huhtasaari puhui tavoitteistaan ollessaan presidenttiehdokkaana. Sinä käänsit sen presidentiksi. Toisekseen keksit itse että asian ajamisessa kyse on lainkäytöstä vallan antamin oikeuksin.

Käyttäjän JukkaWallin kuva
Jukka Wallin

Jos minä pyrkisin johonkin tehtävään, niin minun on pystyttävä pitämään myös lupaamani asiat. Laura Huhtasaari on siis esittänyt ajavansa tiettyjä asioita, mutta ne voi olla vaikeaa, jos vaikkapa vastapuolella on joku sellainen taho, joka taas haluaa vastakkaisia vaihtoehtoja.

Istuvan pääministerin on helppo torpedoida hänen ajatukset. Jos kävisi niin, joka on epätodennäköistä, että perussuomalaiset saisivat seuraavissa EK-vaaleissa 101 kansanedustajaa, niin asia muuttuisi huomattavasti.

Käyttäjän TimoKohvakka kuva
Timo Kohvakka

Ymmärrän että politiikassa näkyvyys on tärkeää, mutta näkyvyys ei voi olla pelkästään raflaafia ristiintulkintoja, joilla nyt sitä huomiota haet.

Ehdottomasti. Ei jatkoon.

Käyttäjän JukkaWallin kuva
Jukka Wallin Vastaus kommenttiin #12

En esittänyt missään tulkintoja, vaan siteerasin Laura Huhtasaarta.

Käyttäjän TimoKohvakka kuva
Timo Kohvakka Vastaus kommenttiin #13

Et siteerannut, vaan lainasit puoli lausetta ja toisen puolen keksit jatkoksi itse itsellesi sopivan. Tarinasi hahmolla on toinen käsi kuusenlatvassa, toinen keksipurkilla. Toinen jalka matkaa maailmalla ja toinen uinuu tuvan lämmössä. Syntaksi mättää pahasti.

Jos aikoo politiikkaan olisi lähtökohtaisesti hyvä kyetä johdonmukaiseen ja selkeään ilmaisuun.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #14

Laura Huhtasaari oli erinomainen väittelijä A-Studiossa jossa sekä juontaja että kaksi vastakkaista näkemystä omaavaa maailmanparantajaa (sdp ja rkp) väittivät ettei Ruotsissa ole eikä ole ollut mitään ongelmia maahanmuuttajien suhteen. Näitä tabuja rikkovia keskusteluja on mukava katsoa koska konsensus on aikansa elänyt ja mahoksi havaittu.

Käyttäjän kkapela kuva
Kari Kapela

Kyllä presidentilläkin vielä valtaa on kaikkensa tekemiseen ...

Käyttäjän PekkaMansala kuva
Pekka Mansala

"Joidenkin lähteiden mukaan Huhtasaari on lausunut: ”Suomen tulee palauttaa rajavalvonta myös länsirajalle, eikä Suomen tule vastaanottaa turvapaikkahakemuksia turvallisesta maasta, kuten Ruotsista...”".
...on lausunut... siis joskus eli ennen ehdokkaaksi nimittämistään. Milloin ja missä yhteydessä ?
Asenteensa on oikea.

"Iltalehden haastattelussa taas ”Mikäli tulen valituksi perussuomalaisen puolueen presidenttiehdokkaaksi, teen kaikkeni kansallisen suvereniteetin palauttamiseksi”".
Hyvä tavoite tuokin. On sitten valtaa tai ei. Asenne on kuitenkin oikea.

"... kuinka heikoilla tiedoilla hän on...".
Tietoa saa kyllä hankittua ja onhan kaikilla puolueilla liuta neuvonantajia. Parempi tietopula kuin moraalikato. Huono moraali ei ainakaan katoa mihinkään, jos saa lisää valtaa. Tieto taas lisääntyy.

Hyvä, että Huhtasaari ja Väyrynenkin ovat ehdokkaana. Vaikka sitten vain yhden kierroksen. Ottanevat esille asioita ja näkemyksiä, joista muut haluavat vaieta.

Käyttäjän JukkaWallin kuva
Jukka Wallin

Tilanne on se,että jos aikoo presidenttikilvassa oikeasti pärjätä, täytyy olla huomattavasti enemmän kokemusta ja ei niin yllättävästi myös yleistietoa laaja-alaisesti.

Politiikan kehäketut, kuten Väyrynen tai Vanhanen repivät hänet täysin. Kuten muutkin. Vastustajat ovat tehneet pitkän päivätyön politiikassa, joten ensimmäisen kauden "untuvikko" on helppo viedä kuin mätää kukkoa tunkiolle.

Onhan se tietynlainen arvostus, kun pääsee puolueen presidenttiehdokkaaksi. Samalla se osoittaa, että perussuomalaisilla ei ole enää ketään todella varteenotettavaa ehdokasta. Ne jotka olisivat olleet, niin lähtivät...

Käyttäjän PekkaMansala kuva
Pekka Mansala

"Politiikan kehäketut, kuten Väyrynen tai Vanhanen repivät hänet täysin".
Mahdollisesti, vaan ei toivottavasti. Noista kummankaan moraali ei ole sopiva eikä riittävä presidentille. Väyrysen jalasmökkikupru ja muu sekoilu on kuitenkin pientä Vanhasen syntien rinnalla. Olihan Vanhanen pääministerinä lahjoittamassa n. 20 miljardin arvoista Kemiraa norjalaisille. http://sibilyanev.puheenvuoro.uusisuomi.fi/236031-... . Ei tuollaista ryöstöä saa palkita presidenttiydellä. Jo ehdokkuuskin on liikaa ainakin Vanhasen kohdalla.

Jos nuo kaksi ovat muka "todella varteenotettavia ehdokkaita", ei ole Suomella aihetta hurrata. Onneksi on muitakin.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Perussuomalaiset elää hyvin tiukassa kuplassa. Vaikka se jo kertaalleen levisi räjähti he eivät sitä näe,tunnusta. Huhtasaari ei ole kokokansan edustaja eikä perussuomalaisetkaan. Kuntavaalit sen hyvin osoitti. Samoin kuin osan edustajien loikkaaminen. Komiikkaan on toki tiedossa. Huvitusta kansalle vailla mitään arvoa. Toisaalta arvostan että ihminen uskaltaa tehdä itseatään pellen,Soinin jalanjäljillä siis.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Laura Huhtasaaren valinta Suomen tasavallan presidentiksi olisi yhtä epätodennäköistä ja Suomelle yhtä katastrofaalista kuin Trumpin valinta USA:n presidentiksi oli maailmalle.

Eihän Trumpillakaan uskottu olevan mitään mahdollisuuksia.

Käyttäjän JukkaWallin kuva
Jukka Wallin

Donald Trump ei olisi päässyt presidentiksi Ranskassa, jossa äänestetään suoraan presidenttiä, eikä valitsijamiehiä.

Toimituksen poiminnat