Jukka Wallin Si vis pacem, para bellum

Kenestä kansallismielisten yhteinen presidenttiehdokas?

Talvella 2018 pidetään seuraava presidentinvaali, jossa on ehdokkaana sekalainen joukko politiikan kärkinimiä. Mutta ei kansallismielisten ehdokasta, jolla olisi karsimaa kerätä kansallismieliset yhteen ja saada sitä kautta äänemme kuuluviin. Tällä hetkellä maahanmuuttoon kriittisesti suhtautuva Jussi Halla-aho miettii tällä hetkellä, asettuuko hän perussuomalaisten presidenttiehdokkaaksi.

 

Jussi Halla-aho ei taas ole ainakaan minun ja monien muiden asioita seuraavan mielestä kovinkaan nationalistinen, kun hän kannattaa vahvaa EU-liittovaltiota, Natoa ja on Ukrainan viisumivapauden kannalla. Minusta nämä seikat huomioon ottaen hänestä tuskin on kuin pienen ja sekalaisen sakin ehdokas, joka karsiutuu heti ensimmäisellä äänestyskierroksella.

 

Paavo Väyrynen on oman puolueensa kautta nousemassa myös presidenttiehdokkaaksi. Väyrynen on kuitenkin jo oman aikakautensa reliikki, johon hyvin harva 1980- ja 1990-luvuilla syntyneen on vaikea samaistua tai tuntea samoja arvoja vaikka hän on nykyään profiloitunut EU liittovaltion ja euron vastustajaksi.

 

Presidentti Sauli Niinistö ei ole vielä julkisuudessa ilmoittanut halustaan asettua uudelleen ehdokkaaksi jatkokaudelle, joten epävarmuus jatkuu mahdollisesti kevääseen 2017 saakka. Hän täyttää 2018 seitsemänkymmentä vuotta, joten ehdokkaaksi asettuminen ja mahdollinen toinen kausi on tätäkin taustaa vasten varsin epätodennäköistä. Eikä hänestä ole kansallismieleisten ehdokkaaksi, kun hän oli keskeisimmistä henkilöistä, jotka olivat tuhoamassa oman kansallisen valuuttamme, Markan.

 

Kansallismielisten pitäisi unohtaa keskinäiset repivät riidat ja päästä yhteisymmärrykseen siitä, että nostaisimme joukostamme oman valovoimaisen ja tarpeeksi laajaa kannatusta nauttivan ehdokkaan asettumaan liikkeemme ehdokkaaksi. Etsintä pitäisi alkaa mahdollisimman pian. Ensi kevään kuntavaalit sekoittavat hieman kuvioita.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (40 kommenttia)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Ehkäpä Johan Bäckman olisi sopiva?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Stubbi taitaa olla ainoa federalistiksi ilmoittautunut.

Käyttäjän MarkkuJohannesLikitalo kuva
Markku Likitalo

Mites Olli Immonen? Voisi vaihtaa vaikka sukunimensä Niinistöksi ja aloittaa puhtaalta pöydältä. Niinistöt ovat olleet menestyneitä politiikassa.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Kansallismielisten yhteisen presidenttiehdokkaan pitäisi tulla politiikan ulkopuolelta, yksikään nykyinen puoluepoliitikko ei ole sopiva ehdokas oikeille kansallismielisille. Eikä yksikään nykyisten puolueiden ehdokas oikeasti aja suomen valtion ja sen kansalaisten etuja.

Joku oikeasti kansan riveissä suosittu puolueiden ulkopuolinen olisi paras ehdokas, sellainen kuin esimerkiksi MV-lehden Ilja Janitskin saattaisi kerätä äänet yli puoluerajojen.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Teuvo Hakkarainen, kansanmies ja maaseudun ehdokas. Kuten Kyösti Kallio.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Kamsallismieliset sirpaleryhmittymäthän ovat tunnettuja lähinnä siitä, että yksimielisyyttä ei löydy edes siitä, mikä on se yhteinen nuotio, johon pitäisi kilpaa kusta.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Kaikilla muilla ryhmillä se nuotio onkin selvillä, suomen valtio ja sen kansalaiset.

Käyttäjän PaavoVaattovaara kuva
Paavo Vaattovaara

Mitä on kansallismielisyys?

Minun mielestäni siihen kuuluu tämä - Suomi ensin - ajattelu. Tämä nyt vallalla oleva koko maailman sosiaalitona olemisen kannatus ei voi siihen kuulua. Tämä, Suomi ensin, ajattelu ei kyllä saa valtaosaa julkisen median myötätuntoa, eikä niin ollen kansallismielisyys.

Syksyllä oli ollut Otanmäessä - Suomi ensin - järjestön masinoima muisto tilaisuus, kahden Irakilaisen kiduttamalla tappaman Arto Mikkosen muistoksi. Valtamedian taholta ei juurikaan siitä ollut minkäänlaista julkisuutta. Suurinta julkisuuta taisi somessa (Suomi 24 ja MV lehti) olla siitä kuin Kainuun Sanomain toimittaja oli blogissaan kirjoittanut, että oli ollut valkoisen roskaväen tilaisuus. Toista se oli tämä Asema-aukion tapauksen mielenosoitus, siihen osallistui 15 000 mielenosoittajaa vahvistettuna muutamalla ministerillä, se sai julkisuutta valtamediassa.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Myös Jon Hellevig olisi varsin ansioitunut lakitieteen koulutuksen omaava ja pankkialallakin toiminut vaikuttaja.

Käyttäjän JukkaWallin kuva
Jukka Wallin

Kannattaa lopettaa trollaaminen...

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Hänhän on ollut itsenäisyyspuolueen riveissä, joten miksi kutsut ehdotustani trollaukseksi?

Käyttäjän JukkaWallin kuva
Jukka Wallin Vastaus kommenttiin #11

Juha Kuikka lepää hieman...

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #12

Wikipedian tulisi päivittää tietonsa.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Kuikka

Kuikka myös trollaa.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Miksi valitat, että Väyrynen on reliikki. Pirteä kansallismielisten ykkösnimi vielä vuosien 2024 ja 2030 presidentin vaaleissakin. Jonkun taytyy pitää nationalismin soihtu kirkkaana.

Käyttäjän JukkaWallin kuva
Jukka Wallin

Kuten tuli todettua, niin nuoremmat sukupolvet ei oikein samaistu Paavo Väyrysen taakse. Itse olen henkilökohtaisesti sitä mieltä, että hän on kuitenkin erittäin älykäs ja pätevä presidentin virkaan.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Ei ne nuoret oikein siihen nationalismiinkaan samaistu.

Käyttäjän JukkaWallin kuva
Jukka Wallin Vastaus kommenttiin #18

Mahdollisesti Torkkelinmäellä huumetokkurassa liikkuva nuorimies ei juurikaan ajattele nationalisesti, mutta on paljon nuoria miehiä joita yhdistää halu palauttaa päätösvalta takaisin Helsinkiin.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Samaamieltä ja tunnettavuutta riittää, kun Väyrynen palaa eduskuntaan puolueensaedustajaksi aukeaa tie myös presidenttiehdokkaaksi.
On tulossa mielenkiintoiset presidentinvaalit. Minun on äänestettävä Paavoa ensimmäisenkerran.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Aimo, älä helvetissä.... :)

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #32

En helvetissä, vaan tässä ajassa, paljon olen virheitä tehnyt, mutta miehiin enkä eläiminn ole sekaantunut, en myös koskaan kepulaista äänetänyt, mutta Paavohan ei varmasti ole kepunehdokkaana.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #34

Teekkarikylässä aikoinaan listattiin kolme tarpeetonta tai outoa asiaa:
- paavin pallit
- alkoholiton viini
- maalaisliittolainen diplomi-insinööri

Rikosilmoituksen tekeminen Keskustapuolueesta; ohjeet

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #35

Eihän yhdistys voi tehdä rikosta, vaan henkilöt.

Käyttäjän JukkaWallin kuva
Jukka Wallin

Johan Bäckman, Jon Hellevig ja Ilja Janitskin ovat erinomaisia, mutta tarvitaan eri ryhmittymiä yhdistävä ehdokas...

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Millä tavalla nämä mainitsemasi ovat erinomaisia?

Käyttäjän JukkaWallin kuva
Jukka Wallin

Eri ryhmät oikealta ja vasemmalta, siis äärivasemmalta kannattavat heitä

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Huomasin, että olit bannannut minut joksikin aikaa, mutta taas vapauttanut, joten voin nyt todeta tuohon kommenttiisi, että miksi kyseisten kehumiesi henkilöiden suositteleminen minun taholtani tulkitaan trollaukseksi?

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

Jokseenkin turhaa spekulointia. Niinistö jatkaa presidenttinä toisen kauden. Aikaa jatkohalujen ilmoittamiseen on vielä runsaasti. Se on sitten ihan eri asia, kuka olisi häntä parempi presidentti.

Käyttäjän Juha-PekkaVaarala kuva
Juha-Pekka Vaarala

Jotain peri suomalaista, jonka jokainen suomalainen tuntee vähintäänkin nimeltä... No Perkele tietenki!

Käyttäjän KansalainenKane kuva
Markku Nieminen

Sehän Suomea ja maailmaa jo hallitseekin. Tulokset ovat kaikkien nähtävissä.

Käyttäjän perttupulkkinen kuva
Perttu Pulkkinen

Kansallismielisyydestä voi olla montaa erí mielikuvaa, mitä se tarkoittaa. Viennin edistämisen suhteen tarvitaan sellaista kansallismielisyyttä, joka ei ole sisäänpäinkääntynyttä.

Mutta mielestäni Sauli Niinistön suuri suosio johtuu siitä, että hän osaa olla vähän kaikille kaikkea. Hän istuu kansainväliseen keskusteluun, mutta tuntuu silti tarpeeksi kansallismieliseltäkin. Hän tulee toimee Venäjän, mutta myös USA:n kanssa. Ruotsinkin kanssa tottakai. Hän on kannustava niin yrittäjiä kuin Veikko Hurstin asiakkaitakin kohtaan. Hän osaa olla sekä sotaveteraanien että koululaisten kanssa. Itse asiassa, ollaan rehellisiä, AIVAN LOISTAVA SAAVUTUS.

Jos Sauli Niinistö haluaa ehdokkaaksi, on melko suuri todennäköisyys että hän pääsee toiselle kaudelle. Viime vaalien 2. kierroksen asetelma voi toistua - se tilanne on mysteeri ennustaa, mitä äänestäjä nyt haluaa. Jos Sauli ei lähde ehdolle tai ei pääsisi maaliin, toivoisin silti melko samanlaista presidenttiä kuin hän on.

Toki varmasti muitakin hyviä olisi, toinen juttu ovatko he tarjolla. Täällä puheenvuorossa Matti Kyllönen on minusta kansallismielinen. Mikko Paatero tuli mieleen myös. Jussi Niinistö (PS) nousee mieleen, mutta en tiedä kestääkö maltti presidentin paineet, muistelen ärähtelyä tomittajille jostain asiasta oliko parisen vuotta sitten. Järjestöjen maailmasta voisi löytyä sopivia tyyppejä.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Wallinin kansalliamielisyys on jotakin muuta mielisyyttä.

Ihmiset ovat tyytymättömiä moniin asioihin. Esimerkiksi eu:n jäsenyyteen. En usko heidänkään kokevan itseään kansallismielisiksi. Tällä teemalla ei tukea saa. Ainakaan janitskin, bäckman akselille.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Wallin puhuu turhaan kansallismielisistä, kun tarkoittaa venäjämielisiä. Wallinin mielestä sellaiset meissä muissa suomalaisissa myötähäpeää herättävät hahmot kuin Bäckman, Hellevig ja Janitskin ovat erinomaisia ehdokkaita, mikä kertookin kaiken tästä hänen edustamastaan "kansallismielisyydestä" ...

Käyttäjän JukkaWallin kuva
Jukka Wallin

Taitaa luetun ymmärtäminen tuottaa vaikeuksia?

kirjoitin nimittäin "Eri ryhmät oikealta ja vasemmalta, siis äärivasemmalta kannattavat heitä"

En ymmärrä mitä väärää on olla ystävä venäjän kanssa? Voisitko kertoa minulle mikä tai mitä varten tällä hetkellä Suomessa ollaan henkisesti vielä 1920-ja 30-luvun tunnelmissa mitä tulee Venäjä kirjoitteluun varsinkin mediassa..

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Ei ollenkaan, Jukka. Osasin oikein hyvin lukea ja ymmärtää tuon kommenttisi, jossa kehuit Bäckmania, Hellevigiä ja Janitskinia erinomaisiksi. Itse luen heidät samaan kastiin kuin Otto Wille Kuusinen ja Vidgun Quisling.

Venäjän kansan kanssa voi olla ystävä ja arvostan esim. venäläisen kulttuurin saavutuksia tavattomasti. Venäjän nykyinen hallinto on sensijaan läpimätä ja suuri uhka maailmanrauhalle. Sen kanssa ei pitäisi kenenkään olla ystävä, sen enempää kuin Pohjois-Korean hallinnon tai aikoinaan natsihallinnon kanssa.

Käyttäjän JukkaWallin kuva
Jukka Wallin Vastaus kommenttiin #36

Mistä johtuu nykyinen Venäjän vastainen ilmapiiri? Millä tavalla he ovat kuin Otto Wille tai Quisling,joka teloitettiin yhteistyöstä natsien kanssa? Oikeastaan Otto Wille Kuusinen ei koskaan pettänyt Suomea, vaikka hänet nimitettiin "Terijoen hallituksen pääministeriksi" joka sangen muodollinen tehtävä...

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #37

Tehtävä jäi muodolliseksi vain siitä syystä, että Neuvostoliitto ei vastoin todellisia ponnistelujaan onnistunut Suomen valtaamisessa ja joutui lopulta häntä koipien välissä häpeällisesti suostumaan ruahanneuvotteluihin Suomen todellisen hallituksen kanssa.

Näiden "kansallismielisten" ja "itsenäisyyspuoluelaisten" agenda on todellakin yhtäläinen Terijoen hallituksen agendan kanssa kuten aikoinaan oli taistolaistenkin agenda. Silloin (70-luvulla) kuitenkin Neuvostoliitolla (eli Venäjän peitenimellä) oli keppihevosenaan kommunismi, joka aate tuhoutui mahdottomuuteensa. Nyt on jäänyt jäljelle sen aatteen peitelty perusta - imperialismi - jota taistolaisiin verrattavissa olevat piirit pyrkivät Suomesta käsin tukemaan.

Käyttäjän JukkaWallin kuva
Jukka Wallin Vastaus kommenttiin #39

Meniköhän se noin? Muistaakseni se Rauha tunnetaan meillä "Moskovan rauha 1940" eikä Helsingin. Meidän oli pakko suostua Nl:ton vähimmäisehtoihin, jotka olivat samat mitä neuvoteltiin koko 1930-luku aika-ajoin...

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

YLEn uutisissa haukuttiin Venäjä jo ennakkoon jos Ranskassa Marine Le Penn voittaa ja muutenkin EU kriittisyys nousee. Venäjää on aivan turha haukkua EUn epäonnistumisista joista meillä on lukuisia esimerkkejä, Venäjä ei avannut Euroopan rajoja massamaahanmuutolle, sen teki EU ja eurooppalaiset politikot, Venäjä ei velkaannuttanut EU-maita ja pistänyt euromaiden veronmaksajia maksamaan laskuja. Venäjä ei ole säätänyt typeriä päästömaksuja ja vaatinut tuulimyllyille tukea, sekin on EUn virhe. EU on pelkkiä virheitä täynnä eikä hyväksy kritiikkiä.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

[Paavo Väyrynen]...oman aikakautensa reliikki, johon hyvin harva 1980- ja 1990-luvuilla syntyneen on vaikea samaistua ...

Pikemminkin monen 1980- ja 1990-luvuilla syntyneen on vaikea samaistua.

Toimituksen poiminnat