Jussi Niinistö- Suomalaisen sotarikollisen haudalla

Perussuomalainen puolustusministeri Jussi Niinistö laski virallisen yhdysvaltojen vierailun yhteydessä muistoseppeleen Lauri Törnin haudalle. Lauri Törniä pidetään tietyissä piireissä kunnioitettuna tarunhohtoisena sotilaana, hän oli myös Mannerheimin ristin ritari. Hän oli muun muassa SS-vapaaehtoinen. Presidentti Mauno Koivisto palveli hänen osastossaan jatkosodan lopulla. Hän kaatui Vietnamissa 1960-luvulla.

 

Itseäni kummastuttaa Jussi Niinistön seppeleen lasku, varsinkin, kun sen väitetään olleen hetken mielijohde, vaikka hänen taustan tietäväni, epäilen vahvasti tätä väitettä. Niinistö on ollut vahvasti mukana eri tapahtumissa, kuten Jääkäri muistomerkin paljastustilaisuudessa Latviassa. Hän myös aikaisemmin toimiessaan tutkijana kirjoittanut ylistäviä tutkimuksia muun muassa Koisti-Paavo Eerolaisesta, joka oli Lapuan liikkeen yksi erikoisimmista henkilöistä. Jatkosodan aikana Eerolainen toimi erään ”työpalveluosaston” päällikkönä, joka oli tosiasiassa eräänlainen suomalainen malli natsi-Saksan työleireistä, siis eräänlainen keskitysleiri. Koisti-Paavo Eerolainen ei saanut toimistaan tuomiota, kun hän pakeni monien muiden tavoin Ruotsiin. Aika erikoinen maku Jussi Niinistöllä, eikö vain.

 

Palaan vielä miksi pidän Lauri Törniä sotarikollisena ja vakaumuksellisena natsina. Lauri Törni pettyi jatkosodan jälkeen Suomen ja Neuvostoliiton väliseen aselepoon, ja loikkasi Saksaan. Hänet koulutettiin siellä toimimaan vihollisen linjojen takana ja valmistelemaan vallankaappausta yhdessä muiden Saksaan myötämielisesti suhtautuvien kanssa.

 

Täten pidän kummallisena, että näin kovan luokan sotarikollisen ja isänmaansa pettäneen sotilaan haudalle lasketaan mitään seppelettä tai kukkia, varsinkin ministerin taholta. Jussi Niinistö on virallisella matkalla solmimassa sopimusta, joka vie sopimattomalla tavalla kohti sotilasliittoa yhdysvaltojen kanssa. Brittien kanssa tehty samantyyppinen sopimus, päätti Suomen puolueettomuuden.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu