Jukka Wallin Si vis pacem, para bellum

Jussi Niinistö- Suomalaisen sotarikollisen haudalla

Perussuomalainen puolustusministeri Jussi Niinistö laski virallisen yhdysvaltojen vierailun yhteydessä muistoseppeleen Lauri Törnin haudalle. Lauri Törniä pidetään tietyissä piireissä kunnioitettuna tarunhohtoisena sotilaana, hän oli myös Mannerheimin ristin ritari. Hän oli muun muassa SS-vapaaehtoinen. Presidentti Mauno Koivisto palveli hänen osastossaan jatkosodan lopulla. Hän kaatui Vietnamissa 1960-luvulla.

 

Itseäni kummastuttaa Jussi Niinistön seppeleen lasku, varsinkin, kun sen väitetään olleen hetken mielijohde, vaikka hänen taustan tietäväni, epäilen vahvasti tätä väitettä. Niinistö on ollut vahvasti mukana eri tapahtumissa, kuten Jääkäri muistomerkin paljastustilaisuudessa Latviassa. Hän myös aikaisemmin toimiessaan tutkijana kirjoittanut ylistäviä tutkimuksia muun muassa Koisti-Paavo Eerolaisesta, joka oli Lapuan liikkeen yksi erikoisimmista henkilöistä. Jatkosodan aikana Eerolainen toimi erään ”työpalveluosaston” päällikkönä, joka oli tosiasiassa eräänlainen suomalainen malli natsi-Saksan työleireistä, siis eräänlainen keskitysleiri. Koisti-Paavo Eerolainen ei saanut toimistaan tuomiota, kun hän pakeni monien muiden tavoin Ruotsiin. Aika erikoinen maku Jussi Niinistöllä, eikö vain.

 

Palaan vielä miksi pidän Lauri Törniä sotarikollisena ja vakaumuksellisena natsina. Lauri Törni pettyi jatkosodan jälkeen Suomen ja Neuvostoliiton väliseen aselepoon, ja loikkasi Saksaan. Hänet koulutettiin siellä toimimaan vihollisen linjojen takana ja valmistelemaan vallankaappausta yhdessä muiden Saksaan myötämielisesti suhtautuvien kanssa.

 

Täten pidän kummallisena, että näin kovan luokan sotarikollisen ja isänmaansa pettäneen sotilaan haudalle lasketaan mitään seppelettä tai kukkia, varsinkin ministerin taholta. Jussi Niinistö on virallisella matkalla solmimassa sopimusta, joka vie sopimattomalla tavalla kohti sotilasliittoa yhdysvaltojen kanssa. Brittien kanssa tehty samantyyppinen sopimus, päätti Suomen puolueettomuuden.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (80 kommenttia)

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

No etkö nyt mitään muuta keksiny keppihevoseksija suomalaisuuden lyömiseksi.
Sodan aikana tehdään sodan töitä kun isänmaan etu niin vaatii mutta sitä vastoin on olemassa henkilöitä jotka rauhan aikana syyllistyvät isänmaan vastaisiin tekoihin.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Ehkäpä Jukka tekee seuraavan blokin Puntilan AKS-taustoista.

Käyttäjän EsaPaloniemi kuva
Esa Paloniemi

Sotarikoksina pidetään siviilien ja sotavankien murhia ja kidutusta, siviilikohteitten tuhoamista ja mitä muuta lieneekään. Lauri Törni sellaiseen syyllistynyt, ei tainnut olla edes kummallakaan suomalaisten sotarikollisten listalla jonka Neuvostoliitto Suomeen jatkosodan jälkeen toimitti.

Teknisesti ottaen Lauri oli maanpetturi palvellessaan vihollisen armeijassa, mutta toisaalta isänmaallinen henkilö tietää sydämessään milloin on tarvetta syyllistyä maanpetokseen.

Sitä paitsi Lauri Törni oli Amerikassa turvapaikanhakija; asian voi nähdä niinkin että Jussi Niinistö muisti seppeleellä vainoa paennutta pakolaista.

http://asfalttikukka.blogspot.fi/

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Maanpetokseen syyllistyivät myös ne kaikki vajaa parituhatta jääkäriä, jotka 1915-1918 lähtivät Saksaan, Venäjän vihollismaahan, hankkimaan sotilaskoulutusta tehdäkseen Suomesta itsenäisen valtion.

Törnin maanpetos onkin täysin verrattavissa omassa kontekstissaan jääkärien maanpetokseen.

P.S. On syytä muistaa, että Törni istui kuuden vuoden rangaistuksestaan ainoastaan pari vuotta, sillä presidentti Paasikivi armahti hänet heti Neuvostoliiton valvontakomission lähdettyä maastamme vuonna 1948.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Ja mikäs instanssi Törnille sen tuomion langettikaan, ettei vaan Valpo.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen Vastaus kommenttiin #16

No kyllähän tuomion langetti tuomioistuin, mutta Suomi ja Saksa eivät tainneet koskaan olla virallisesti sodassa keskenään?

Raimo Rantanen Vastaus kommenttiin #16

v 48 Paasikivi armahti tornin ja piste

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Mikä tekee mielestäsi Törnistä sotarikollisen?

Käyttäjän IlkkaNielsen kuva
Ilkka Nielsen

Wallin se kutsuu maanpetturiksi miehiä, jotka valmistautuivat sabotaaseihin sen varalta, jos Neuvostoliitto olisi miehittänyt Suomen. Yhdestäkään sotarikoksesta ei Törni ole ollut syytettynä.

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Presidentti Koivistoko Törnin joukoissa oli kanssarikollinen?

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

No Manun sotilasuraa nyt on liioiteltu, ei ollut kaukopartiomiehenäkään. Tässä oma kertomuksensa, Nuoren sotilaan sota:

http://www.veteraanienperinto.fi/vepe/index.php/fi...

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Osasto Törni oli erikoisjoukko joka pantiin kuuminpaan paikkaan, kaukopartiot olivat erikseen, nyt Seija väheksyntäsi ei onnistunut.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #27

Kyllä Manu kaupattiin viekkaudella ja vääryydellä Suomen kansalle tasavallan presidentiksi nimenomaan Lauri Törnin porukan kaukopartiomiehenä.

Kaukopartiomiehillä oli syystäkin kova maine. Lauri Törnihän itse oli toiminut aikaisemmin kaukopartiomiehenä.

Käyttäjän JaakkoJuhaniOjaniemi kuva
Jaakko Ojaniemi

Kaikkea ne demarit hourii. Aikanaan 60-luvulla silloiset stalinistit kirjoittelivat Suomen sotasankareista samaan sävyyn.

Lauri Törni on suuri sotasankari myös USA:ssa Kun hän pestautui USA:n armeijaan alokkaana (Oli silloin sotilasarvoltaan Suomessa kapteeni) hänen taustansa tutittiin perinpohjin. Ei tullut syytöksiä sotarikoksesta eikä natsismista.

Elokuva Vireät Baretit, jossa John Wayne näytteli pääosaa, oli tehty Lauri Törnin esikuvan ja Vietnamissa tehtyjen sankaritekojen pohjalta.

Käyttäjän esalehtinen kuva
Esa Lehtinen

Ojaniemi nyt tarkkana! Wallin aikoinaan herätti persuaikoinaan "huomiota" kommenteillaan. Nyt uusi poliittinen koti on Suomidemokraateissa, ei demareissa.

Käyttäjän ArmasAallontie kuva
Jari Partala

Minusta todella törkeää nimitellä isänmaan ja meidän kaikkien puolesta taistellutta Törniä sotarikolliseksi.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Suomidemokraattien isänmaallisuus ja järjestön koko agenda joutuu omituiseen valoon tällaisten blogimerkintöjen jälkeen.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Kirjoituksessa on aistittavissa aimo annos henkistä käpykaartilaisuutta.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Tai sitten trumpismia (=putinismia).
... ihan oma keksimä ad hoc -ilmaisu.

Käyttäjän danielantti kuva
Daniel Leppäjärvi Vastaus kommenttiin #14

Älä viitsi, Trump on veteraanien puolella.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #34

Trump taitaa olla lähinnä oman etunsa puolella... Sama tosin pätee useimpiin poliitikoihin.

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero

Samaa mieltä kanssasi. Suomidemokraattien agenda siniristilipun, itsenäisyyden ja kansan puolesta toimiminen.

Mielestäni Lauri Törni kävi sotansa näitä arvoja puolustaen.

Käyttäjän andreas kuva
Andreas Pyy

Törni oli natsien - maailman pahimpiin kuuluvan hirmuhallinnon - joukoissa taistellut maanpetturi eikä siitä mihinkään pääse. Ei tuo eroa mitenkään siitä että jos Törni olisi loikannut puna-armeijaan ja taistellut siellä. On muuten ironian huipentuma, että maanpetturia puolustavat syyttävät Törniä kritisoivia "epäisänmaallisiksi", ja vieläpä samanaikaisesti toisaalta ilmaisevat, että maanpetturuus voi olla joissain tilanteissa hyväksyttävää. Ainahan tosin nämä menneisyyteen jumittuneet militaari-isänmaalliset ovat olleet aika sekaisin.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Törni oli mannerheimristin ritari, jota arvoa ei häneltä ole pois riistetty.

Meinaatko, että mannerheimristin ritari olisi maanpetturi?

Hänet värvättiiin USA:n armeijaan ja USA, jos mikä oli koko sodan jäkeisen ajan suorastaan vainoharhainen natseja kohtaan. Törni otettiin avokäsin vastaan.

Neuvostoliitto pakottti Suomen sotimaan saksalaisia joukkoja vastaan Lapissa. Joukkoja, jotka olisivat sieltä poistuneeet myös oma-alotteisesti - ilman Rovaniemen polttamista. Silloin ei vielä tiedetty mikä Suomen kohtalo olisi, ja Törni monien muiden mukana liittyi Suomen pelastusjoukkoihin siltä varalta, että Neuvostoliitto aikoisi miehittää Suomen.

Yleisesti ei enää nykyään katsota, että asekätkentägeittiin "syyllistyneet" henkilötkään olisivat olleet maanpettureita.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

No ei saksalaisetkaan ihan syyttömiä olleet, ensimmäinen sotatoimi taisi olla Suursaaren maihinnousu?

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #25

Olisit käyttänyt sanaa maihinnousuyritys, sillä se epäonnistui ja lyötiin takaisin, unohtuiko ?

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen Vastaus kommenttiin #28

Ensimmäinen aalto pääsi rantaan, toinen torjuttiin. Maihinnousseet antautuivat. Kai se oli maihinnousu, kun kerran maihin nousivat?

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #43

Kyllä varmaankin, kun osa jäi ruumiina maihin ja toiset lyötiin takaisin.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #43

Kaikki kaatuneetkaan eivät siis kaatuneet saaren liukkailla rantakivillä.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #47

Osa kaatui jo meressäkin ennen rantakiviä.

Käyttäjän opwallin kuva
Olli-Pekka Wallin

Wikipedian mukaan Törni liittyi Saksan armeijan joukkoihin Lapin sodan ollessa käynnissä mikä tekee Törnistä maanpetturin. Törni oli luontainen sotilas ja joukkojen johtaja joka ei tuntunut kaipaavan kotimaataan.

Käyttäjän IlkkaNielsen kuva
Ilkka Nielsen

Kannattaisi perehtyä toisen maailmansodanaikaiseen historiaan edes sen verran, ettei vetäisi yhtäläisyysviivaa natsihallinnon ja Saksan armeijan väliin. Siinä ei ole mitään militaaris-isänmaallista tunnustaa, että ilman Saksan sotilaallista tukea Suomesta olisi tullut neuvostotasavalta. Nyt kipin kapin opiskelemaan historiaa ja ymmärtämään sitä siinä eletyssä ajassa. Kun lukee enemmän, niin luulee vähemmän.

Käyttäjän TimoKohvakka kuva
Timo Kohvakka

Wallin kalastelee lähinnä huomiota. Törni valikoitui "sotarikolliseksi" sen tähden, että sehän se vasta huomiota tuo kun tunteita loukkaa lokaamalla korkealle arvostetun Törnin mainetta.

Hajaantukaa! Ei mitään nähtävää!

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Tunteeko rikoslaki kuolleen häpäisemisen ?

Kyllä tuntee, RL 27:4 §

Käyttäjän JukkaWallin kuva
Jukka Wallin

Missä kohtaa syyllistyin RL 27:4§ mukaiseen tekoon, eli kuolleen henkilön häpäisemiseen? Mikä oli sen mukainen teko?

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #54

Jokkakakohdassa, pitääkö minun tehdä tutkimuspyyntö poliisiille jotta opit asian?

Käyttäjän JukkaWallin kuva
Jukka Wallin Vastaus kommenttiin #55

Nämä tiedot ovat myös Törnistä kertovassa Wikipedian artikkelissa, joten en voi syyllistyä tuohon sinun väittämääsi. Voit tottakai tehdä jos haluat..
Minulle hän on aina sotarikollinen, kun hän on liittynyt vastapuolen sotilaaksi,ja hän on saanut sen mukaisen tuomion aikoinaan

https://fi.wikipedia.org/wiki/Lauri_T%C3%B6rni#Sii...

"Lisäksi kunnianloukkauksesta tuomitaan henkilö, joka esittää kuolleesta henkilöstä valheellisen tiedon tai vihjauksen siten, että teko on omiaan aiheuttamaan kärsimystä ihmiselle, jolle vainaja oli erityisen läheinen"

Joten tuskin Törni on sinulle kovin läheinen, ja hänen kuolemasta on jo yli 50 vuotta.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #59

Ei ollu, mutta hänellä on sukulaisia Suomessa ja varmaankin heille oli. Odottele haastettasi vain rauhassa.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Ei, vaan Wallin itse on sen verran hassu että uskoo juttuihinsa. Et sitten ole hänen kirjoituksiaan lukenut ex-persuna tai nykyisenä Suomidemokraattina..... samanlaista venäläishömppää tulee mm. hommaforumilla häneltä. Se että käy ex-puoluekumppania vastaan ei ole mitään kummallista.

Käyttäjän TimoKohvakka kuva
Timo Kohvakka

Näitä pieniä puolueita seuranneena olen laittanut merkille erään ilmiön. Varsin usein sisäpiiriin, jopa piikkipaikalle tai ainakin lähelle, pesiytyy torpedo, jonka toiminta on puolueen edun vastaista.

Käyttäjän JukkaLaulajainen kuva
Jukka Laulajainen

Ensin mies tekee parhaansa suomen puolustamiseksi, ja sitten herrat päättävät että mies on luovutettava entiselle viholliselle tuomittavaksi. syystäkin lähti pois.

Käyttäjän MikkoNiska kuva
Mikko Niska

Jos oletetaan rohkeasti, että minulle olisi kertynyt keski-ikään yllettyäni jonkinlainen näkemys siitä mitä suomalaiset yleensä eri asioista ajattelevat, ja että sen nojalla kykenisin arvioimaan nyt lukemaani blogia, lienee ymmärrettävissä ounasteluni;

-jonka mukaan tämä Wallinin puolustusministeriä ja Törniä käsittelevä artikkeli on mahdollisesti Suomen historian pahiten epäonnistunut PR-temppu, jos mainitun kirjoituksen taustoilla on viiteryhmänä tai suoraan tai epäsuoraan tarkoitettuna hyötyjänä jokin Suomidemokraateiksi itseään kutsuva poliittinen järjestö, kuten olen tulkinnut.

Käyttäjän vinettoa kuva
Juhani Penttinen

Miksi juuri Lauri Törni ? Miksi ei laskenut seppelettä esimerkiksi everstiluutnantti Alpo Marttisen haudalle ?

Alpo Marttinen Tienhaaran ratkaisutaistelun (JR61) johtajana kesäkuussa 1944 olisi ansainnut paremminkin seppeleen nykyisen Suomen hallituksen jäseneltä.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Olavi Alakulpin retkestä partisaanien kostoksi syvälle Neuvostoliittoon ollaan varsin vaitonaisia, miksihän ?

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Yhdysvaltain armeijan eversti Alpo Marttinen on haudattu Kansasiin Fort Leavenworthiin USA:ssa, missä hän kuoli vuonna 1975.

Törnin hauta sijaitsee eri paikassa USA:ssa , Arlingtonin sotilashautausmaalla Virginiassa.

P.S. Tienhaaran taistelu on osa tietoisesti rakennettua suomenruotsalaista sotalegendaa. Väheksymättä lainkaan Marttisen johtaman JR 61 :n osuutta vihollishyökkäyksen torjunnassa kaikki sotahistoriaan perehtyneet tietävät massiivisen keskitetyn tykistön tulen ja saksalaisen Lento-osasto Kuhlmeyn ratkaisseen taistelun puolustajien eduksi.

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Taisi kunnostautua jo aiemminkin. Marttinen toimi Talvisodassa Hjalmar Siilasvuon esikuntapäällikkönä ja hänellä on väitetty olleen hyvinkin suuri osuus Suomussalmen taisteluiden suunnittelussa ja johtamisessa. Vaikea tuosta on tosin lopullista totuutta tietää, koska silloin ei ollut tapana tehdä lööppejä, vaan hoitaa homma mahdollisimman nopeasti ja poistua sitten kotiin normaaliaskareisiin. Ehkä sieltä joku oli kunniaakin hakemassa, en vain ehtinyt tutustua yhteenkään sellaiseen veteraaniin.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

"Sana pöyhkeä, harvoin kuultukaan, sana ontto tääl oli rikos, sydän vain oli altis uhraamaan, kun otsmme verta hikos". (Yrjö Jylhä, runossaan Kirvesmäki)

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Varo Wallin, voit joutua syyniin oikeustoimikelpoisuudestasi. Suomidemokraatit ovat suurennuslasini alla ja saavat niskaansa tästä maailman tappiin armottoman vittuiluni. Onnistuit nuivake ärsytyksessä.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Lyhyt on demarin muisti. Wallin mustaa parhaiden demarienkin mainetta.
---
Laskisin mielelläni kukkia "sotasyyllinen" Väinö Tannerin (sdp:n ex-pj.) haudalle, vaikken ole koskaan äänestänyt demareita.
Tanner istui kakkua vankilassa, jonka johtajana oli "sotasyyllisten" oloja mahdollisuuksien mukaan helpottanut sukulaiseni. Vasemman laidan ValPo ei pitänyt sellaisestakaan.
Kun vankilanjohtaja kuoli "sotasyylliset" toivat kiitollisena seppeleen arkulle. Heihin verrattuna blogisti on vain - runollisesti ilmaisten - no, jääköön sanomatta...

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

"Lyhyt on demarin muisti."
**************************************************

Äh, siis koittakaa edes pysyä Suomen puoluehankkeista kärryillä. Ennenkuin kirjoitatte, niin Suomidemokraatit on eri puoluehanke, joka ei edes ole saanut korttejaan kerättyä vielä......

Olavi Mäenpään (sic) ja Wallinin Suomidemokraatit eivät ole SDP:tä lähelläkään. Mäenpää tunnettu monista puoluehankkeistaan ja Wallin ex-perussuomalainen ja tunnettu venäläismyönteisistä kirjoituksistaan eri foorumeilla. Köyhän miehen Bäckman tai edes Hellevig IMHO.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Sorry, kyse oli minun osaltani anteeksiantamattomasta huolimattomuudesta. Parannan keskittymistäni...

Käyttäjän JukkaWallin kuva
Jukka Wallin

Suurin osa kommentoijista ei ole mitään havaintoa historiasta. Mahdollisesti suurin osa on lukenut jatkosodasta vain korkeajänntyksestä, jos sieltäkään. Peruskoulun historian opetus on ala-arvoista. Muistan kun kiistelin opettajan kanssa kuka kehitti ensimmäisen suihkukoneen sotilaskäytöön, ja tätä yksinkertaista opettaja ei tiennyt sitä. Haluatko miljonäärksi-ohjelmassa opettaja ei tiennyt edes missä sjaisee englaninkielinen vanhin yliopisto, tai jotain sinnepäin.

Osa rinnastaa minut suomidemokraatteihin. Tosiasia on, että ensisijaisesti kirjoitan tänne omia mielipiteitäni, enkä suomidemokraattien yhdistyksen nimissä. Siihen minulla(kaan) ei ole valtuuksia. Ne viralliset kannanotot sovitaan yhdistyksen hallituksessa, ja kannanotot tulevat puheenjohtajan allekirjoituksella, ei minun.

Olen ollut aina ensisijaisesti isänmmaallinen,enkä pidä nykyisestä suuntauksesta jossa ollaan menossa kohti Natoa. Itse pidän Jussi Niinistöä äärioikestolaisena, ehkä AKS kannattajana. Mnusta hänet pitäisi erottaa puolustusmnisterin toimesta, kun hänen viimeaikaiset toimet ovat olleet vahingollisia Suomen suhteille.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Luin korkeajännitystä ja mm. Tex Willerin monen muun ohella ala-asteella. Oli siellä Mustanaamio ja moni muu myöskin, mutta olivat huonompia :D Divareilta sai halvalla. Se että vedät ylemmyydentuntoa omasta "historiantuntemuksestasi" on oma ongelmasi.

Sen jälkeiset vuosikymmenet opin paljon muutakin. Ei se korkeajännitys-viihde lapsuuden aikana poista sitä että olet tunnettu lähinnä itään päin myönteisenä.... ja melko rajusti eikä vain vähän sinne päin. Ei oikein tunnu isänmaallisena toimintana, mutta se on vain oma mielipiteeni ja omat mielipiteet ovat jokaisella. Jopa Niinistö (vaikken puoluettaan kannatakaan hyvin monista syistä) vaikuttaa enemmän isänmaalliselta.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

AKS lopetettiin vuonna 1944. Tieto löytyy historiankirjoista.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Saitko opettajasi uskomaan, että valopetroolia polttoaineenaan käyttvät lentokoneet kehitettiin Saksassa ?

Käyttäjän IlkkaNielsen kuva
Ilkka Nielsen

Olitko Wallin jo ennen lähtöpassejasi Perussuomalaisesta puolueesta sitä mieltä, että Puolustusministeri on äärioikeistolainen ja että hänet pitäisi erottaa virastaan?

Käyttäjän JukkaWallin kuva
Jukka Wallin

Kerron sinulle salaisuuden, elä jaa sitä muille-Erosin perussuomalaisista ihan itse. Olin jo helmikuussa liittynyt suomidemokraatteihin, jätin jäsenhakemuksen jo tammikuussa, enkä maksanut enää perussuomalaisten jäsenmaksua maaliskuussa. Siten olin tehnyt johtopäätökset perussuomalaisten arvoista. Myös yksi syy oli paikallistason ja silloisen Helsingin piirin väliset riidat.

Olin pettynyt myös hallituksen linjauksiin ja myös ps ministereiden valintaan.

Käyttäjän AnukatariinaSolonen kuva
Anukatariina Solonen

Niinistön vapaa-ajan harrastus on täysin linjassa hänen aiemman tempauksensa kanssa.

Entiseen Joensuun Lyseon juhlasaliin hän junaili Suur-Suomi- ja heimokiihkoilijan Bobi Sivénin muistokilven sodissa kaatuneiden lyseolaisten rinnalle. Repolan nimismiehenä aatteellisen protesti-itsemurhan tehneen Sivénin nostaminen sodissa kaatuneiden sankarivainajien rinnalle on hävytöntä ja suorastaan rienaavaa, semminkin, kun hän ei ollut edes kyseisen koulun oppilas. Sivénin arveluttavaa symboliarvoa korostaa myös se, että tuli ikoni AKS:lle, kun sen lipun nauhoihin kätkettiin Sivénin itsemurhassaan käyttämä luoti ja tämän lipun ääressä sitten vannottiin heimokiihkoilijoiden vala.

Tämän pohjalta voidaan perustellusti kysyä, mikä hänen agendansa Suomen puolustusministerinä onkaan.

Käyttäjän JukkaWallin kuva
Jukka Wallin

Ministerillä ei ole sellaista vapaa-aikaa jolloin hän olisi yksityishenkilö, muuten kuin kotonansa.Niinistö oli virallisella vierailulla Yhdysvalloissa, joten paluumatkalla poikkeaminen hautuumaalle oli virallinen, siis hallituksen virallinen kannanotto.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Juuri se , että seppeleen nauhassa oli mainittu puolustusministeriö, tekee puolustusministeri Niinistön teosta hienon ja ainutkertaisen.

Isänmaa muisti poikaansa, tosin hieman viiveellä, vasemmistohenkisten suomettumisen vuosien jälkeen.

Käyttäjän IlkkaNielsen kuva
Ilkka Nielsen

Mutta ministerinkään kimppuun ei pitäisi sohia syyttämällä puolustautumaan kykenemätöntä vainajaa valheellisesti sotarikolliseksi. Olisi syytä antaa jo kuolleille henkilöille yksityisyys.
Valtaosa ihmisistä pitää vastaavaa menettelyä erittäin alhaisena ja halveksittavana, mutta olen syvästi tietoinen, ettei ymmärryksesi siihen varmaankaan riitä.

Käyttäjän PauliLaasonen kuva
Pauli Laasonen

Minä kävin kolmevuotta sitten samalla haudalla enkä tuntenut olevani natsin haudalla vaan suuren Suomalaisen soturin haudalla joka omisti elämänsä taistelulle vielä suurempaa hirviö järjestelmää vastaa eli kommunismia !

Käyttäjän JukkaWallin kuva
Jukka Wallin

Aika paljon kertoo ihmisestä, joka littyy vihollisen armeijaan, jonka tehtävänä on sabotoida maamiehiänsä. Minusta natsien juutalaisten joukkotuhon vähättely kertoo enemmän ihmisestä.Itse tuomitsen yhtälailla Stalinin aikaiset kymmenien miljoonien ihmisten murhaamiset, mutta erityisesti minua puistattaa natsien ja heidän apureiden toimmeenpanemat joukkomurhat. Raakuus ja pahuus ..

Käyttäjän PauliLaasonen kuva
Pauli Laasonen

Minkä vihollisen armeijaan hän liittyi,Suomella ei ole ollut eikä tule olemaan muuta vihollista kuin venäjä. Tuomitsemisen hoitaa tuomarit mikälaisia tuomioita sinä voit antaa.

Käyttäjän JukkaWallin kuva
Jukka Wallin

Suomi ja silloinen natsi-Saksa sotivat toisiaan vastaan, syksyllä 1944-ja talvella 1945. Kyllä, me olimme sodassa toisiamme vastaan. Saksalaiset polttivat Rovaniemen ja räjäyttivät Haukiputaalla asemakyllällä ensimäisen sillan. Vieläkin löytyy Lapista räjähtämättömiä ammuksia, kranaatteja ja lentopommeja.

Suomessa käsiteliin hyvin hellämielisesti näitä sotarikollisia sodanjälkeen. Muutaman vuoden tuomioita ja niistäkin kärsivät vähäisen lähestulkoon kaikki. Muualla Euroopassa heidän kanssaan yhteistyötä tehneet korkeimmat politiikot joutuivat "seinää vasten" ja myös sotarikoksia tehneet sotilaat hirteen.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Mielestäsi Ryti, Tanneri ja muut erikoislailla tuomitut olisi tullut hirttää.

Käyttäjän JukkaWallin kuva
Jukka Wallin Vastaus kommenttiin #69

Niin onhan Ryti valittu suurimmaksi suomalaiseksi, vaikka ajoi Suomen ensin talvisotaan (kaatui 23 000 miestä) ja aloitti natsien kanssa jatkosodan..

Hävettää..

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #72

Jukka, minä en ala häpeämään sinupuolestasi, vaan itse saat kantaa oman "kunniasi".

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #72

Jukka Wallin,

Väärin meni taas tuo sinun asiatietämyksesi.

Ylen Suuret suomalaiset äänestyksessä vuonna 2004 Risto Ryti sijoittui toiseksi.

Käyttäjän IlkkaNielsen kuva
Ilkka Nielsen

Voitko tarkentaa, ketkä mielestäsi saivat liian lievät tuomiot sotasyyllisyysoikeudenkäynneissä Suomessa? Mielellään myös perustelut. Toiseksi haluaisin tietää kantasi siihen, olivatko tuomiot mielestäsi valvontakomissiosta (Sosialististen Neuvostotasavaltojen Liitosta) riippumattomia?
Historiantuntemukseni ei perustu korkeajännitykseen eikä peruskoulun oppimäärään, joten toivoisin perusteltua ja historiallisesti tarkasteltuna tosiasioihin perustuvaa vastausta.

Käyttäjän PauliLaasonen kuva
Pauli Laasonen

Suomi soti lapissa Saksaa vastaan neukkulan painostamana ja kukaan Suomen armeijassa ei pitänyt Saksaa vihollisena vaan toimivat annettujen käskyjen mukaa . Aseellisia yhteenottoja ei olisi syntynyt jos venäjä ei olisi vaatinut sitä, Suomi ei sotinut Saksaa vastaan omasta tahdosta. Tämä sinun jorinasi on sitä äärivsemmiston totuuden muuntamista jonka Suomen vasemmisto on perinyt venäjältä.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää

Onko tuo puolueenne virallinen linja? Siihen on jo tottunut, että kommunistit solvaavat maamme sotasankareita, mutta olin ilmeisesti käsittänyt väärin, että Suomidemokraatit olisivat jollain tavalla isänmaallinen puolue. No hyvä, että tämä harhaluulo tuli korjattua heti alkuunsa.

Käyttäjän JukkaWallin kuva
Jukka Wallin

Kuten olen kertonut aikaisemmin, niin tämä on minun mielipiteeni, ei suomidemokraattien. Eikä suomidemokraatit ole puolue,vielä..

Käyttäjän karikulmala kuva
Kari Kulmala

Meillä on pitkästä aikaa Puolustusministeri!

Käyttäjän AnukatariinaSolonen kuva
Anukatariina Solonen

...joka promoaa "Tarton häpeärauhaa" vastaan rähinöitsijöitä Suomen linjaksi....?

Käyttäjän opwallin kuva
Olli-Pekka Wallin

Puolustusministeri Suomessa on tyyppillisesti paperinpyörittäjä. Voidaan kysyä onko Puolustusministeri ottanut tai saanut Presidentiltä sille kuuluvaa valtaa.

Käyttäjän PauliLaasonen kuva
Pauli Laasonen

Oli miten oli mutta hyvä mies hän on, tietysti hän ei ole venäjän vallasta haaveilioiden mieleen!

Käyttäjän JukkaWallin kuva
Jukka Wallin

Kukaan järkevä ihminen ei haaveile ei Venäjän vallasta eikä myöskään EU:n muuttumista liittovaltioksi. Haluan vain hyvät ja toimivat suhteet Venäjään kuin myös muihin maihin.

Käyttäjän PauliLaasonen kuva
Pauli Laasonen

Rytikö se kävi ampumassa Mainilan laukaukset, Onko pieni valtio syyllinen jos iso hyökkää sen kimppuun, eli jos 2 vuotias lapsi ei suostu kaikkiin mitä iso mies vaatii niin turpiin vaan?

Käyttäjän JukkaWallin kuva
Jukka Wallin

Hmm tämä hyvä muistaa, eli nämä laukaukset. Mutta mitä tapahtui sitä ennen? Tämä on yleensä vaikea rasti..

Käyttäjän PauliLaasonen kuva
Pauli Laasonen

Et taida oikein olla perillä tai et halua. Venäjä vaati Suomea alue luovutuksiin saadakseen paremmat asemat Suomen valloitukselle.

Toimituksen poiminnat