Jukka Wallin Si vis pacem, para bellum

Julkinen Tiedote viimeyön tapahtumista twitterissä (@jukkawallin)

 

Jouduin twitterissä muutamien vasemmistonuorten kanssa sanasotaan, jonka aikana minulla tapahtui pieni ajatuskatkos. Virhe tapahtui, kun väitin  Suomen Vastarintaliikkeen ja PS tavotteiden olevan samat.

Näin ei todellakaan ole, Suomen Vastarintaliikkeen tavoiteet eivät missää olosuhteissa ole samat tai edes samansuuntaiset kuin Perussuomalaisten puolueen. Olen situotunut liittyessäni Perussuomalaisiin vain ja ainaostaan Puolueen tavotteisiin, jotka ovat puhtaasti väkivallattomat ja poliittiset. En missään olosuhteissa kannata väkivaltaa tai muitakaan laittomia keinoja PS puolueen tavoitteiden saavuttamisessa. Sanoudun jyrkästi irti kaikesta mitä Suomen Vastarintaliike ajaa tai tekee.

En kannata yhdenkään vähemmistön, poliitisesti erimielisen tai uskonnon edustajan väkivallalla uhkailua tai pahoinpitelimisestä omien poliittisten tavoiteiden saavuttamiseksi. Tämä koskee myös vasemmistolaisten harjoittamaa väkivaltaa ja sen lieveilmöitä.
Tätä maata ei saa rakentaa väkivallalla, sen meidän pitäisi ymmärtää noin 100 vuotta sitten tapahtuneiden hirmutekojen jälkeen. Suomi oli sen jälkeen vuosikymmeniä henkisesti sairas. Toivottavasti opimme vihdoinkin keskustelemaan keskenään ja eristämään riidankylväjät pois normaalista yhteiskunnasta.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (38 kommenttia)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

"...jonka aikana minulla tapahtui pieni ajatuskatkos. Virhe tapahtui, kun väitin Suomen Vastarintaliikkeen ja PS tavotteiden olevan samat."

Hupsista ... (Oletko kuullut freudilaisista lipsahduksista?)

Käyttäjän JukkaWallin kuva
Jukka Wallin

Olen, mutta kuten yllä kerron, niin se oli lipsahdus jota kadun todella syvästi.

Käyttäjän jukkakuhanen kuva
Jukka Kuhanen

Niin, lipsahduksesi ei siis ollut omaa henkilökohtaista ajatteluasi. Sitäkö tarkoitit?

Käyttäjän JukkaWallin kuva
Jukka Wallin Vastaus kommenttiin #3

Väsyneen ihmisen ajatuskatkos, ei muuta.

Käyttäjän anttiolavisalonen kuva
Anttiolavi Salonen

Hehe. Ne ovat pirullisia nuo lipsahdukset. Me alan ammattilaiset tulkitsemme niitä päivittäin.

Käyttäjän JukkaWallin kuva
Jukka Wallin Vastaus kommenttiin #5

Tästä ei löydy muuta kuin, yllätys yllätys, lipsahdus. :)

Käyttäjän jukkakuhanen kuva
Jukka Kuhanen

Hyvä esimerkki perussuomalaisesta vastakkainasettelun kehittämistoiminnasta PS:n puoluesihteerin suulla. Näinhän se käytännössä toimii. Elokuvien alussakin nähdään usein teksti "Perustuu tositapahtumiin"... Liekö tässäkin on ollut kyse lipsahduksesta?

http://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/is-psn-puolus...

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

"Slunga-Poutsalon jatkototeamus asiaan kuului näin:

- Onko tarina tosi tai ei, se on toinen juttu. Näin nämä asiat koetaan. Se aiheuttaa vastakkainasettelua."

Heh, Poutsalo on tosiaan huumori-ihmisiä.... ei sillä väliä onko joku tarina tosi, mutta tässä sitä tarinaa jakelen. Ei mikään ihme että aiheuttaa vastakkainasettelua.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Kiinnitin samaan huomiota. Hän siis itse tarkoituksellisesti pyrkii lisäämään vastakkainasettelua. Ja Kosovon albaanithan ovat keskimäärin melko hyvin kotiutuneet Suomeen, joten se tarinan sanoma meni siltäkin osin aika harhaan.

Käyttäjän jukkakuhanen kuva
Jukka Kuhanen

Näyttöä on viime vuosilta varsin paljon siitä, että tämänkaltainen homma myös toimii. Hirvisaaren eduskuntavaalikampanja vuoden 2011 vaaleissa perustui suurelta osin ns. Tuuloksen puskaraiskaukseen. Hyökkäsi rajusti ja näyttävästi julkisuudessa maahanmuuttajia vastaan syyttäen maahanmuuttajaa em. raiskauksesta. Jälkikäteen selvisikin, että ko. syyte oli täysin perätön. Perättömällä väitteellä ratsasti kuitenkin eduskuntaan eikä edes pyytänyt anteeksi perusteetonta syytöstään syyttämältään henkilöltä.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Ketkä riidankylväjät ajattelit ensimmäisenä eristää normaalista yhteiskunnasta ja minne?

Käyttäjän JukkaWallin kuva
Jukka Wallin

Kaikki riidankylväjät pitää eristää, niin vasemmiston kuin oikeistolaiset ja uskonnolliset. En halua elää epävakaassa yhteiskunnassa..

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

--eristämään riidankylväjät pois normaalista yhteiskunnasta.

Piikkilankaa?

Käyttäjän JukkaWallin kuva
Jukka Wallin

Jos haluat, mutta "eristämään" tarkoita muuta kuin rangaistuksia joita laillinen esivalta antaa tarvittaessa. Riehuneet SVL tyypit on pidätetty, ja heidän eristäminen normaalista yhteiskunnasta on alkanut.

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

Jaa, että asia ratkeaa, kun eristetään eristäjät. Mikä taho päättää, ketkä ovat eristäjiä? Ovatko he eristäjien eristäjiä, vai mitä?

Käyttäjän JukkaWallin kuva
Jukka Wallin Vastaus kommenttiin #31

Yllättävää, en tiedä miten tähän vastaisi. :)

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Roponen, eikös ovenavain olekin henkilökunnalla.

Käyttäjän JarmoHalttu kuva
Jarmo Halttu

Ero on siinä et Persut ajaa samaa asiaa mukamas ilman väkivaltaa ja uus natsit sen kanssa. Ei ihme että lipsuu.

Käyttäjän JukkaWallin kuva
Jukka Wallin

Ei ole yhtäläisyys merkejä SVL ja PS käyttämien keinojen kanssa. Se oli täysin oma moka, ja pyrin nyt korjaamaan sitä.

Käyttäjän JarmoHalttu kuva
Jarmo Halttu

Olen pahoillani Jukka, mut lipsahduksesi todellakin todistaa ja alleviivaa sitä tosiasiaa että ero uusnatsien ja Persujen välillä on ikävän pieni.

Nabil Mokhtari

Itsekin retoriikan ammattilaisena näen tuossa olevan nyt enemmästä kyse kuin hetkellisestä äidinkielen unohtamisesta. En toki ajattele, että laitat yhtäläismerkkejä SVL:n ja PS:n välille, mutta melko selvää on, että ainakin jotkin SVL:n tavoitteista sopivat mielestäsi Perussuomalaistenkin agendaan. Tässä olisi hyvä mahdollisuus olla rehellinen ja eritellä, mitkä SVL:n tavoitteet ovat mielestäsi Perussuomalaisten (ja Suomen yhteiskuntarauhan) kannalta hyödyllisiä!

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

No onko kuitenkin FDL vielä ok omissa papereissasi kuten aikaisemmin on ollut ?

http://jukkawallin.puheenvuoro.uusisuomi.fi/195299...

Aikanaan apinoivat tuon English Defence Leaguen Suomen vastaavaksi (mikäli olen väärässä, niin toki pahoitteluni, mutta aikamoinen sattumahan tuo nimeämisen suhteenkin olisi)

https://fi.wikipedia.org/wiki/English_Defence_League

Samapa tuo itselleni, mutta kun kerran Vastarintaliikkeen kohdalla pakittelet, niin voihan sitä katsoa mihin saakka se pakittelu etenee mikäli etenee.

Käyttäjän JukkaWallin kuva
Jukka Wallin

Kyseisessä kirjoituksessa pohditaan toisenlaista rakenteelista rasismia, vaikka tällä kertaa se oli puhtaasti naisen puolelta ja koski asenteellisesti FDL henkilöitä kohtaan.

FDL:n porukka olisi voinut kumota naisen ennakkoluuloja pienen keskustelun kautta.

Pitää yrittää keskustella..

Käyttäjän IlkkaNielsen kuva
Ilkka Nielsen

Wallinin reilu ulostulo ja korjausliike ansaitkoon hatunnoston. Ehdotan, että tämän asian tiimoilta ei enää alettaisi tikulla kaivelemaan pikkuasioita.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Näyttää kuitenkin muodostuneen käyttännöksi tietyille perussuomalaisille, että ensin annetaan jokin rajun demagoginen lausunto ja sitten viimeistään parin päivän jälkeen sanoudutaan siitä irti. Ehkäpä Timo-isukki on sittenkin ollut valppaana.

Käyttäjän JarmoHalttu kuva
Jarmo Halttu

Ilkka,
Onko se oikeesti pikku asia, et Persut ja Uusnatsit ovat erittäin lähellä toisiaan? Ymmärrän kyllä ahdistuksen Persujen puolelta, mut totuus ei peittelemällä parane tai muutu.

Käyttäjän IlkkaNielsen kuva
Ilkka Nielsen

Minä nyt en ole lähelläkään Persuja ja Wallinin kanssa on käyty koviakin kädenvääntöjä tällä palstalla, mutta meillä täällä pohjoisessa on sellainen tapa toimia, että kun mies myöntää virheensä ja peruu puheensa niin sen asian osalta se on sitten sillä siisti. Erillisiä puhdistautumisriittejä ei tarvita.
Son vähän niinkuin parisuhteessa kun pikkuriidan päälle sovitaan asia, niin jos se toinen vielä siitä jatkaa, että sinä kuitenkin silloin kerran sanoit......... Liitto tulee päättymään onnellisesti.......eroon.

Nabil Mokhtari

Tuota toistellaan aina, kun joku möläyttää jotain ja pyytelee jälkikäteen anteeksi. Ongelma kuitenkin on se, että suuri osa ihmisistä arvostaa enemmän itsekriittisyyttä ja fiksuutta kuin miehekkyyttä tai rehellisyyttä. Joo, Jukka Wallin nyt esimerkiksi varmasti sopii vieläkin perheenisäksi, työnantajaksi tai kaljakaveriksi. Poliitiikkaan tällaisten juttujen latelijat ja jälkikäteen yksioikoisesti puheensa peruvat nyt vain sopivat mielestäni erityisen huonosti.

Käyttäjän JukkaWallin kuva
Jukka Wallin Vastaus kommenttiin #28

Olemme yhteiskunnassa jossa pystytään antamaan väärä kuva, yhdellä sanalla tai virkkeellä.Minun on hyvä oppia myös pyytämään laukkaantuneilta anteeksi. Muidenkin on tätä hyvä harrastaa, niin nämä caustit loppuvat yleensä yhtä nopeasti kuin ne ovat alkaneetkin.

Käyttäjän IlkkaNielsen kuva
Ilkka Nielsen Vastaus kommenttiin #28

Kyllä minä kaipaisin politiikan pariin enemmän suorapuheisia ja rehellisyyttä arvostavia toimijoita kuin ns. fiksuja selittelijöitä. Onhan se kyllä taito puhua paljon sanomatta juurikaan mitään. Wallin nyt korjasi mokansa itse, eikä lähtenyt rakkaittensa kanssa päiväntasaajan taakse. Jos ei sekään nyt kelpaa, niin mikäs sitten?
PS. Politiikkaan saa kyllä osallistua ihan kaikki, joita se kiinnostaa, että jos nyt ei kuitenkaan alettaisi niitä omia rajauksia tekemään.

Nabil Mokhtari Vastaus kommenttiin #33

Agree to disagree. Nykyisessä pelissä tosiaan pärjää retoriikalla, siinä olet oikeassa (klassinen rehellisyys, tai sen esittäminen, tiedät kai, on pelkkää retoriikkaa ja tunteisiin vetoamista. Varsinaista rehellisyyttä eli loogis-filosofista varmuutta omien sanojensa ja näkemystensä totuuspohjasta on vaikeampi huijata resonoimaan ihmisissä.)

Totta kai kaikki saavat tehdä politiikkaa juuri niin kuin haluavat ja minä saan sivussa pudistella päätäni, kun peliin sekaantuvat lähinnä ihmiset, joilla on liikaa aikaa ja tunnepohjaisia mielipiteitä samalla kun tieteellisemmin asioihin suhtautuvat osaajat ohjautuvat tekemään omaa työtä ja parantamaan objektiivisen maailman tuntemusta. Toinen käsi ei tiedä, mitä aivot tekevät.

Käyttäjän IlkkaNielsen kuva
Ilkka Nielsen Vastaus kommenttiin #34

Varsinaista rehellisyyttä ei tarvitse "huijaamalla" myydä. Minäkin tutustuin erääseen tieteelliseen tutkimukseen tässä taannoin. 50 sivua tavaraa, jonka päätteeksi kiteytettynä voitiin totena todeta että kauempana moottoritiestä asuvat ihmiset kärsivät moottoritien melusta huomattavasti vähemmän kuin sitä lähempänä asuvat.
Onnittelut kuitenkin tieteellisestä ylemmyydestäsi. Päätä puistelemalla ei kuitenkaan saada vielä mitään valmiiksi.Tekijöitäkin tarvitaan.

Harri Mulari

Ei ne kyllä mitään vasemmistonuoria olleet nämä väittelykumppanisi. Esimerkiksi tämä Saara Jantunen jolle väitteen yhtenäisistä tavoitteista esitit työskentelee tutkijana Puolustusvoimissa https://mobile.twitter.com/saara_ilo

Käyttäjän jojalonen kuva
Jussi Jalonen

Piti sanoa samaa kuin Mulari. Tämä "vasemmistonuori", jonka kanssa juttelit, oli hybridisodasta väitöskirjansa tehnyt sotatieteiden tohtori ja puolustusvoimain tutkija.

Onko nyt vähän tyhmä olo? Toivottavasti on. Jos kinaisit joskus ammattiupseerin kanssa, niin olisiko hän vastaavasti mielestäsi anarkisti?

Käyttäjän JukkaWallin kuva
Jukka Wallin

Olen ottanut twitterissä James Mashirin kanssa verbaalisesti "yhteen", aina välillä, kun hänellä on eriskummallisia aivoituksia, niin Natosta kuin Ukrainan tilanteesta.

Luin "vasemistonuoresta" [olen 50 vuotias] Helsingin Sanomista, ja en oikein yllättynyt hänen aivoituksistaan, kun hän esti twiittauksen omalta puoleltaan. Pitää hankkia hänen väitöskirjansa, kunhan kerkiän.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Pitää ihan kysyä,että onko Suomi selvinnyt jotenkin tuosta henkisestä sairaudesta?

Kysyn varmaankin tätä vielä muutaman vuoden päästä uudelleen.

Käyttäjän JukkaWallin kuva
Jukka Wallin

Siitä on, että nykyään kaikki voivat äänestää ja liittyä mihin tahansa puolueeseen, eikä "väärästä" mielipiteestä joudu Tammisaareen vankilaan tai sodan aikana Koverin leirille.

Olen ollut itse kirjoittamassa tätä artikkelia Wikipediaan, kuten muitakin vastaavia https://fi.wikipedia.org/wiki/Koverin_keskitysleiri

Toimituksen poiminnat