Jukka Wallin Si vis pacem, para bellum

Meillä on unelma-Oliko sittenkään

Varmaan Olli Immonen ei tiennyt millaisen mittasuhteet hänen sinänsä vaatimaton kirjoitus perjantain ja lauantain välisenä yönä, hänen omallansa Facebook-sivullaan tulee aiheuttamaan. Vihervasemmisto mainasi tukehtua Ollin kirjoitukseen ja vain muutama päiväisen jälkeen oli polkaistu näyttävä mielenilmaisu: Meillä on unelma- tapahtuma Helsingissä, Tampereella ja Oulussa. Joihin osallistui noin 20 000 ihmistä. Ei huonosti organisoitu ollenkaan, kun tapahtumapaikkojen varaamiseen menee yleensä päiviä tai jopa viikkoja, saati sitten muun infrakstuurin haaliminen ja esiintyjien saaminen paikalle. Siten on nostettava hattua tapahtuman järjestäjälle/järjestäjille. Varmaan myös entiset natsijohtajat Joseph Göbbels ja Albert Speer pyörivät haudoissaan häpeästä.

Kirjoitin nimen ”Aleksi Pahkala” Googleen ja havaitsin, että hän työskentelee Radio Helsinki nimisessä paikallisradiossa. Siten monia taidettiin vetää tässä(kin) asiassa höplästä, heidän hyvä uskoisuuttaan käytettiin hyväksi. Kuten Lenin aikoinaan ”Hyvä uskoiset idiootit” sanonta on tässäkin oivallinen mietelmä kuvaamaan tätä olematonta joukkohysteriaa. Kun tähän liitettiin mukaan maan suurimmat mediatalot, niin tämä spektaakkeli ei voinut epäonnistua. Kun, rauta on kuuma, niin kannattaa jatkaa samalla teemalla.

Siinä Helsingin Sanomat ei yllätä, kun se on tätä teemaa jo vuosia lehtiensä, ei enää millimetreillä, vaan lukemattomilla palstametreillään tuonut esille. En enää ole yllättynyt siitäkään, että lehden toimittajat nostavat esille joidenkin henkisesti epävakaiden tai muuten sosiaalisten rajoittuneiden ihmisten puheita ja tekoja kuin ne olisivat yleisiä, eikä erillisiä tapahtumia, kuten ne pitäisi käsitellä. Näin yritetään luoda kuvaa, että Etelä-Afrikan apartheid hallinto oli meidän yhteiskuntaan verrattuna pelkkää harrastelijoiden puuhastelua, eikä päinvastaista. Mutta, kun joku ulkomaalaistaustainen jää kiinni rikollisesta toiminnasta, niin se peitellään tai sitä ei julkisteta ollenkaan.

Ainoa vika jonka Olli Immonen mahdollisesti teki kirjoittaessaan ”manifestiaan” oli yritys omia vasemmiston iskulauseita omaan tekstiinsä. Iskulauseet on ominta vasemmiston retoriikkaa, jolla se pyrki tai pyrkii tuomaan omaa tyhjänpäiväistä tarkoitustaan ihmisten ajatteluun. Valitsin sattuman varaisesti ”Kenen joukoissa seisot” sävellyksen ja sieltä sanat: "Kenen joukoissa seisot? Kenen lippua kannat? Ei synny rakkautta ilman oikeutta, ei synny oikeutta ilman taistelua, ei taistelua ilman yhteistä rintamaa".

Yksi huvittava piirre esiintyi joidenkin julkkisten fb-sivujen päivityksissä. Olli Immosen tekstin tykkääjien poistaminen kaverilistalta. Itse myös peukutin kyseistä kirjoitusta. Mutta, en ole havainnut kenenkään poistaneen minua listoilta, jos näin on kuitenkin käynyt, niin hyvä vain. Esimerkkinä, kun Mikael Junger meuhkasi puhdistavansa oman kavereitansa, niin ainakin minulle tuli kuva jostakin teini-ikäisestä tytöstä, eikä aikuisesta miehestä. Olen itse myös syyllistynyt tähän, mutta jostakin kansanedustajan [ajankohtaisesta] kirjoituksen peukuttamisesta, poistetaan kavereista. Elämä on todella kovaa, jos hänen pitää toimia noin. Itse kirjoitin eräälle miehelle: ”poistuisin, jos olisin sinun kaverilistalla”. Mutta, kun joukkohysteria valtaa, niin kaikkien täytyy seurata, sitä johtaja sopulia, joka hyppää itse ensimmäisenä mereen. Omilla aivoilla ei saa ajatella, parempi ajatella Ozan Yanarin aivoilla, eikö vain.


Rasismia on myös olla mukautumatta meidän tapoihin ja kunnioittamatta lakejamme.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (32 kommenttia)

Käyttäjän RobertChellapermal kuva
Robert Chellapermal

"Varmaan myös entiset natsijohtajat Joseph Göbbels ja Albert Speer pyörivät haudoissaan häpeästä."

Sinä varmaan tietäisitkin asiasta.

"Rasismia on myös olla mukautumatta meidän tapoihin"

Ei. Olet ymmärtänyt rasismin väärin.

" ja kunnioittamatta lakejamme."

Edelleen ei mitään tekemistä rasismin kanssa.

Tässä pitää pakostakin ihmetellä että onko rasismi kuin mielisairaus, koska mielisairaat eivät ymmärrä että ovat mielisairaita.

Käyttäjän JukkaWallin kuva
Jukka Wallin

Robert laitoin sinut taas estolistalleni, joten tavataan seuraavan kerran näissä merkeissä mahdollisesti kolmen viikon päästä..

Käyttäjän BodilRosengren kuva
Bodil Rosengren

Et taida oikein ymmärtää mikä on rasismi. Lakien rikkominen ei ole rasismia tietenkään.

Käyttäjän JukkaWallin kuva
Jukka Wallin Vastaus kommenttiin #21

Rasismia on monenlaista ja esiintyy joka tasolla, niin valkoisia, venäläisia, somaleita, homoja, lyhytkasvuisia, pitkäkasvuisia kohtaan. Sitä siis esiintyy aivan kaikkialla ja kaikissa muodoissa. Listaa voisi jatkaa maailman loppuun saakka, mutta se ei poista sitä, kuten ei myöskään nämä "rasisminvastaiset" mielenilmauksetkaan.

Näitä rasismismin vastaisia spektaakkeleita tarvii vain se osapuoli joka haluaa naamioida oman pahanolon tunteen suuntaamalla oman heikkouden kuviteltua vihollista kohtaan.

Kun et kunnoita maan lakeja ja kansalaisia, kuten myöskään halua noudattaa yksinkertaisempia käytäytymissääntöjä. Tämä on rasismia. Meillä on ollut vahva Tataari ja juutalaisvähemmistöt, jotka ovat osallistuneet tämän rakentamiseen ja moniin sotiin. Minulla ei ole mitään heitä tai muitakaan vähemmistöjä kohtaan mitään negatiivista huomauttamista jotka tekevät työnsä ja hoitavat omat asiansa kunnolla.

Tunnen nuoruuden ajalta monia Romani vähemmistöön kuuluvia. Myös olen tehnyt muutamien kanssa rehellistä työtä työpaikallani. Mutta, tunnen heikääisistä taas monia jotka ryyppäävät, tekevät pikkurikoksia ja ovat hankalia muutenkin. Se ei ole rasismia tuomita niitä, jotka tulevat perseilemään ja aiheuttamaan ongelmia tänne ilmaisen toimeentulon takia. Monet suomalaisista ei oikein pysty hahmottamaan tätä ennen kuin on myöhäistä. Ruotsin isoissa kaupungeissa käydään todellista sotaa aseilla maahanmuutajat vastaan paikallinen virkavalta.

Tämmöistä kehitystä en halua tänne Suomeen.

Käyttäjän RobertChellapermal kuva
Robert Chellapermal Vastaus kommenttiin #22

"Kun et kunnoita maan lakeja ja kansalaisia, kuten myöskään halua noudattaa yksinkertaisempia käytäytymissääntöjä. Tämä on rasismia."

Eipäs ole. Se on lainvastaista, rikollista toimintaa jos ei kunnioita maan lakeja. Jos ei ole oppinut olemaan hyväkäytöksinen niin se on enemmän yhteiskunnan ongelma. Yksilö on vain omaksunut vanhempiensa, koulunsa, ja yhteiskunnan opetukset. Edelleen ei mitään tekemistä rasismin kanssa.

"Tunnen nuoruuden ajalta monia Romani vähemmistöön kuuluvia. Myös olen tehnyt muutamien kanssa rehellistä työtä työpaikallani. Mutta, tunnen heikääisistä taas monia jotka ryyppäävät, tekevät pikkurikoksia ja ovat hankalia muutenkin. Se ei ole rasismia tuomita niitä, jotka tulevat perseilemään ja aiheuttamaan ongelmia tänne ilmaisen toimeentulon takia."

"Minulla on romani-ystävä niin en voi olla rasisti" -epälogiikkaa.

Toisaalta, miksi minusta tuntuu että Wallin tuntee rasismin paremmin kuin kukaan muu täällä?

Käyttäjän JukkaWallin kuva
Jukka Wallin Vastaus kommenttiin #32

Mainitsin vain sen mikä on totta. Minua ei toisaalta kiinnosta mitä sinä tai muut ajattelevat minusta, mutta rasistia et saa minusta, vaikka kuin yrität sitä jankutaa. En ole elänyt missään pussissa.

Tunnen rasismin, koska lapseni ovat käyneet koulunsa täällä Meri-Rastilassa. Poikani opiskeli Kallahden yläasteella, ja oli luokkansa toinen puhtaasti kantaväestöön kuuluva. Kaikki muut olivat inkeristä,Somaliasta tai Kosovosta tänne muuttaneita. Hän kertoi eräästä tapauksesta. Poikani kaveri, joka syntyään venäläinen, mutta asunnut Petroskoisa [Äänislinna] läppäsi leikkisästi erästä Somalityttöä takamukselle, niin luokan Somalipojat hyökkäsivät tämän pojan päälle, ja huusivat tälle "Älä koske somalityttöihin, mene läpsimään noita valkoihoisia huoria [suomalaisia tyttöjä]"

Tämä ja moni muukin asia, jotka jätän nyt kertomatta, osoittaa tietynlaista rasismia.

Kyllä, minäkin kuten äitinikin olemme kokeneet rasismia. Hän vielä enemmän, ikävä kylläkin. Hän ei voi taustalleen mitään, enkä minäkään. Eikä hänkään ole ollut ainoa jotka ovat joutuneet kärsimään tietynlaisesta rasismista. Tosin ei enää niinkään, mutta nuoruudessa se oli ollut aivan kauheaa.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Jukka, minullakin oli todellakin unelma, mutta Leinoa lainaten,"Minä lapsena vanhukseks vanhenin, en nuor ole koskaan ollut. Toki kesästä kerran haaveilin, mut haaveet nuo oli hullut.
Herra, tee minut lapseksi jälleen,
minä tahtoisin soittoni särkyneen viedä Suurelle virittäjälleen."

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Wallin taitaa sitten niputtaa vihervasemmistoon myös kokoomuksen, keskustan ja osan persulistosta. Kaikki tahot olivat edustettuina Helsingin mielenilmaisussa ja aivan kahden Presidentin terveisin.

Sama todennäköisesti jatkuu, kunnes puolueenne on tehnyt linjansa kristallinkirkkaaksi ja Immosen kurinpitotoimet vastaavat suomalaisten yleistä oikeustajua.

Sääli vain, että lainsäätäjäkolleeganne Mäkelä ei tiennyt ennen itsensä julkista nolaamista, että Suomessa on kokoontumisvapaus ja että kyseisen kaltaiset tapahtumat eivät vaadi lupaa. Ilmoitus riittää.

Mutta missä on Olli? Eikö rusketus ole jo tarttunut? Täällä Suomessa kaivattaisiin edelleen keskusteluyhteyttä. Suomen kielellä.

Käyttäjän JukkaWallin kuva
Jukka Wallin

Minusta on kummallista taistella tuulimyllyjä vastaan tuossa olemattoman rasismin metsästyksessä. Tapahtuma ilmoitus pitää todellakin tehdä, mutta muutamia päiviä aikaisemmin, kun Helsingin kaupunki on tarkka siitä mihin julkisia paikkoja käytetään. Olen itse myös tehnyt noita tapahtuma ilmoituksia, joten minulla on siitä aika hyvä käsitys, ettei niihin vastata viikonlopun aikana, edes edellisenä päivänä. Poliisikin kaipaa 15 000 ihmisen massatapahtumasta tietoja, sen käsittely myös maksaa.

Meinasin saada kahvin väärään kurkkuun, kun luin kristallinkirkkaan, kristalliyöksi. Ihmettelen miksi hänelle yleensäkään pitää antaa kurinpalautusta jostakin sellaisesta mikä ei koske mitenkään hänen työntänsä tai edes perussuomalaista puoluetta? Ei kirjoituksessa ole mitään sellaista, vaan hän sattui olemaan kansanedustaja. Olli Immonen käsittääkseni lähti normaalille tilausmatkalle hänen puolisonsa kanssa. Ei hän lähtenyt millekkään pakomatkalle.

Myös hän on antanut lausunnon tästä kirjoituksestaan, joten se on myös sinun luettavissa.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Rasismi Suomessa ei ole olematonta. Ei sitä tarvitse edes metsästää. Jos luet puoluetovereidesi ja muiden maahanmuuttokriitikkojen puheenvuoroja, rasismia esiintyy t o d e l l a paljon. Esiintuomanne rasismin kohde on tosin yksinomaan ja yksipuolisesti kantaväestöön kuuluva. On oikein ja kohtuullista myöntää, että rasismi ei rajoitu tiettyihin kansallisuuksiin tai ihonväriin.

Kristalliyöstä en tosiaankaan kirjoittanut. Meinasi mennä kuplajuoma "väärään kurkkuun". Mitä tulee kurinpitotoimiin, niistä päättää puolueesi, mutta jos oikein olen puolueestasi kantautuvia viestejä tulkinnut, niitä on tulossa.

Ajallisesti katsottuna tämä lomamatka osuu todella ikävään väliin. Aiheuttamansa kohun perusteella jo ennalta suunniteltukin lomamatka olisi pitänyt peruuttaa ja selvittää asiansa. Niin mielestäni vastuunsa kantava lainsäätäjä olisi menetellyt. Mutta ei - nyt kun teillä hallituspuolueena olisi näytön paikka vastuunkannosta, harrastetaan rintamakarkuruutta.

Käyttäjän JukkaWallin kuva
Jukka Wallin Vastaus kommenttiin #7

Minä itse olen niin sanottu "maahanmuuttokriitikko" enkä häpeä sitä yhtään. Olen sitä ollut aina nuoruusvuosina kuin myös tällä hetkelläkin. Itse olen sitä vastoin vain muuttunut aina vain krittisemäksi mitä enemän porkukkaa lappaa tai tuotetaan tänne ilmaiseen ylöspitoon. Olen kokemut rasismia niin Amsterdamissa 1980-luvulla, Etelä-Afrikassa ja Belfastissa Pohjois-Irlannissa. Rasismia on monenlaista. Mutta siitä olen melko varma, että meillä Suomessa ei esiinny rasismia niin paljon kuin sitä annetaan ymmärtää. Tietynlaista rasimia esiintyi 1940-luvulla niissä pääasiassa Ruotsinkielisissä paikkakunnilla, kun Karjalan evakoita yritettiin sijoittaa.

Minä en ole oikea henkilö kommentoimaan Olli Immosen loma-tai muitakaan matkoja. Laita kysely Ollille itselleen, tai Sampo Terholle, niin heistä jompi kumpi on oikeampi vastaamaan siihen. Olli kantaa oman vastuunsa kirjoituksistaa. Hän ei ole Hallituksen jäsen, vaikka on hallituspuolueen kansanedustaja, siten hän ei tarvitse antaa vastuunkannosta esimerkkiä. Ne perussuomalaiset poliitikot jotka ovat valtioneuvoston jäseniä, niin heitä sitoo "vastuunkanto" eri tavalla kuin rivikansanedustajana olevan.

Käyttäjän Minnamaarialax kuva
Minna-Maaria Lax

Suomen kansalle parasta olisi, jos Immonen jäisi pysyvästi jonnekin etelämeren saarelle. Siihen tarjoutunee kyllä tilaisuus neljän vuoden päästä, jahka puolue on heittänyt hänet pihalle hintana hallitusuran jatkumisesta ja Olli pääsee kiinni eläkkeisiin istuttuaan kaksi täyttä kautta eduskunnassa.

Hirvisaari oli tyhmä ajoituksensa kanssa, Immonen taas ei!

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Jospa on lähtenyt hädissään etsimään Arhimmäen aikoinaan kaipailemaa Cristianseeniä.

Käyttäjän jarviriina kuva
Riitta Järvi

Mielenilmaus oli täysin edeltä organisoitu ja hyllyllä odottanut, jokaista yksityiskohtaa myöten
hyvin suunniteltu ( 5 kuukautta ?) juttu. Odotettiin vain kipinää, ja kun sitä ei kuulunut Immosen blogikyhäelmä kelpasi.

Kukapa ei rasismia vastustaisi ja kukapa ei ilmaiseen kesäkonserttiin menisi.

Artistit saivat ilmaista mainosta ( kas kun heillä sattuikin olemaan tyhjää kalenterissa ) tai Pekka Sauri kaupunkilaisia mielihyvin viihdyttävänä virkamiehenä maksoi viulut.

Sinisilmäiset, moraalinvartijat, kesäkaupunkilaiset innostuivat juhlimaan.

Punaliput ja mustat liput liehuivat.
Taistolainen idealismi, uudessa kaavussa heräsi eloon.

Tai sitten kaikki olikin vain vaaleissa hävinneiden puolueiden kannattajien näennäishuumanismiin verhottua posttraumaattista surutyötä tai suruagitaatiota.

Kaikki olisi mennyt nuottien mukaan, jollei ilkeä aggressio olisi pulpahtanut syöväreistään.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Nyt kyllä teit ,Jukka, pahan virhearvion ja loukkasit Ollin tunteita ja kunniaa.
Hänen Päiväkäskynsä vastaa rakenteeltaan,kielikuviltaan ja sisällöltään Mannerheimin Miekantuppipäiväkäskyä.
Lue ne rinnakkain.
Mannerheimin haudassa kääntyilystä en osaa sanoa. Saattaa pyöriä vinhastikin.
Yksinkertaistukset ja universaaleilla käsitteillä pelaaminen ei ole tässä se juttu.

Käyttäjän JukkaWallin kuva
Jukka Wallin

Kas kun et lukenut samaan aikaan Raamattua ja Ollin kirjoitusta? Myös olisi hyvä verrata vaikkapa Koraaniin...

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Jukka, osoitat suurta rohkeutta tulla keskustelemaan aiheesta voitonriemuisten mielenosoittajien kanssa.

Kirjoitin blokin, jossa vertailin vallankäyttöä Yhteisöissään Putinin ja Soinin välillä, mutta yhtään perussuomalaista ei ole käynyt kommentoimassa, tuskin sinäkään olet huomannut koko blokia.

Käyttäjän IlkkaNielsen kuva
Ilkka Nielsen

Älä nyt Jukka unohda, että "vihervasemmistolaisten"lisäksi meinasi tukehtua myös kaikkien eduskuntapuolueiden puheenjohtajat, Presidentti Sauli Niinistö, Financial Times, Kiina ja useat muut tahot mukaanlukien useammatkin Perussuomalaisen Puolueen kansanedustajat. A-studiossa Saarakkala kaipaili kohun aiheuttajaa selvittämään soppansa. Joku pyöräilyhousuinen nuorpersu toki kaipaili kovempaakin kieltä.
Suosittelen tutustumaankin A.Hitlerin puheisiin ja retoriikkaan 30-luvun Saksasta. Sieltä voi löytää myös Immosen käyttämiä täysin identtisiä lauseita. Ei suinkaan Immonen nyt hakisi vaikutusvaltaa käyttämällä joitakin kommunistien vanhoja fraaseja. Ei kai Perussuomalainen puolue niin kallellaan vasemmalle ole.

Käyttäjän JukkaWallin kuva
Jukka Wallin

Sitä en oikein ymmärrä, mitä näillä "ontoilla" puheilla saavutettiin? Loppuiko rasismi siihen! Tuliko näistä sanoista mahatäyteen, lainat katosivat ja vaimo vaihtui nuorempaan?

Totta kai Saarakkala ja Tom Packalen haluvat nopeita irtopisteitä ja huomiota omille ajatuksilleen. Selkään puukotaminen on joidenkin tapa. Varsinkin, kun kansanedustaja kaveri on myrskyn silmässä. "Tomppa" oli itse kahteen eri kertaan omien tyhmien lausuntojen takia median riepoteltavana. Toisaalta jos ei tee mitään, niin ei satu vahinkoa.

Olen tutustunut Hitlerin, Stalinin ja Leninin retoriikkaan. Näiltä kaikilta löytyy eri tilanteisiin mitä kummallisimpia iskulauseita. Minua ei saa tartumaan aseeseen Immosen kirjoitus tai kenenkään muunkaan. Leikkisästi-"Vaikka joskus käteni hapuileekin seinältä suojeluskuntakivääriä" :)

Tässä kaustissa "se koira älähtää, johon kalikka kalahtaa"

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Lukeeko siinä SAKO, jos lukee, niin silloin se on aito.

Käyttäjän IlkkaNielsen kuva
Ilkka Nielsen

Sinä siis määrittelet Packalenin ja Saarakkalan irtopisteiden keräilijöiksi. Hopusti se suojeluskuntakivääri lainmukaiseen säilytykseen asekaappiin! (En kyllä usko sinulla edes sellaista olevankaan kommentistasi päätellen) . Vai vielä seinällä. Ohoh. Immosen kanssataistelijalla kivääri seinällä. Menee komiikan puolelle. Älä tykkää huonoa......

Käyttäjän JukkaWallin kuva
Jukka Wallin

Kyllä minä koirana kirppuni tunnen.. Tässä juuri on se vika, kun laitoin leikkisesti tuon "suojeluskuntakiväärin", niin sinä otit sen kuitenkin tosissaan. Tämä on juuri monissa vikana, uskovat kaikki mitä toiset kirjoittavat, vaikka kyse oli heitosta.

Minulla ei todellakaan ole ollut yhtään asetta, enkä kaipaa niitä.

Käyttäjän IlkkaNielsen kuva
Ilkka Nielsen

No minähän kommentissani jo totesin, etten usko sinulla asetta edes olevan. Ei kai ihmisellä, joka ei ymmärrä aseiden säilyttämisestä mitään, voi olla hallussapitolupaa.

Käyttäjän JukkaWallin kuva
Jukka Wallin Vastaus kommenttiin #14

Ennen vanhaan aseita säilytettiin joko hirvensarvissa tai olohuoneen seinällä naulassa.Tästä tulee juuri minun käyttämäni termi "käteni hapuilee suojeluskuntakivääriä seinältä". Nykyään laillisia aseita ei saa säilyttää näin. Yleissivistys heikkoa joillakin. Silti tai siksi juuri ei tapahtunut yhtään koulusurmaa.

Käyttäjän IlkkaNielsen kuva
Ilkka Nielsen

Sarvessahan ne meilläkin ennen roikkui. Lukot oli kyllä lukon takana muussa paikassa. Nyt kaikki asekaapissa. Ehkä en tarvitse tarjoamaasi koulutusta aiheesta. Kiitokset kuitenkin.

Käyttäjän JukkaWallin kuva
Jukka Wallin

Samalla kun vastaisin sinulle, niin moni nuorempikin oppi jotain..

Käyttäjän IlkkaNielsen kuva
Ilkka Nielsen

Toivottavasti kovin nuoret eivät lue tätä palstaa. Koska viittasit noihin erittäin ikäviin tapahtumiin kouluissa, niin ehdotan että lopetamme keskustelun tähän. Jospa olisimme vastuullisesti kajoamatta aiheeseen, johon meidän kummankaan ammattitaito ei riitä.

Mauri Skön

250 miljoonan leikkaus maahanmuuttoteollisuudesta tietää potkuja sadoille, ehkä tuhansille yhteiskunnan rahoittamista suojatyöpaikoista. Monikohan potkut saaneista purkivat kiukkuaan Olli Immoseen? Äläkä herranjumala bannaa Robert Chellapermalia sananvapauden nimissä. Sen jutut, varsinkin ilmastouskovaisuuden fanaattisuus, raivo ja kiihko eri mieltä olevia vastaan tuovat mieleeni erään eurooppalaisen 30-40 luvulla vaikuttaneen henkilön, ovat viihdyttävää lukemista.

Käyttäjän JukkaWallin kuva
Jukka Wallin

Katsotaan huomiseen. Päästän hänet huomenna estolistalta pois.

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari

Ihan hauskaa "läppää" vai onko nykyinen termi "vatulointia". Totuus kuitenkin on että monikulttuurisuutta on vaikeaa estää kun sellainen on jo päästy tapahtumaan.

Työnantajat ovat jo nyt monikulttuurisia, ja yritysten kieltäminen (jos he eivät palkkaa vain arjalaisia työntekijöitä) on tuhoisaa Suomen talouskasvun kannalta.

Tänään Kauppalehdessä oli hyvä artikkeli aiheesta: http://www.kauppalehti.fi/uutiset/suomalaisyrityks...

Kuinkahan Jukka Wallin aikoo huolehtia siitä että Wärtsilä, Nokia, Rovio ja monet muut eivät enää palkkaa ketään ulkomailta?

Käyttäjän JukkaWallin kuva
Jukka Wallin

Meillä oli hyvin monikultuurinen yhteiskunta aina vuoteen 1918 saakka.Porukka kävi silloisessa Pietarissa töissä. Suomalaisia oli Tsaarin upseeristossa monia muitakin eri aikoina, kuin Mannerheim. 1918 alkaen meillä kansallistettiin Venäjän kansalaisten omaisuutta ja yrityksiä muutamia poikkeuksia lukuunottamatta.Ennen vuotta 1918 Pietarissa oli suomalaisia noin 200 000, kun Helsingissä oli asukkaita 250 000, tai toisinpäin.En vastusta Rovion koodareiden palkkaamista Intiasta, jos meiltä ei löydy vastaavan tasoista henkilöä.

Sen tiedän, että intialaiset koodarit tulevat tänne sikäläisten rekry-yritysten kautta, joten monet yritykset eivät palkkaa suoraan heitä, vaan välillisesti, tietyksi ajaksi.

Muistelisin joskus vuosia sitten eräs yritys vei kokonaisen tehtaan Italiaan. Italialaiset metallialan ammattilaiset sanoivat suoraan, etteivät he osaa tehdä yhtä hyvää jälkeä, mitä meidän metalliammattlaiset osaavat tehdä. Tälläkin hetkellä monet yritykset ovat ulkoistaneet tietojenkäsittelyä jopa IVY maihin (Kazakstaniin?) ja Intiaan.

Arevan ydinvoimalan pohjasuunnittelun tekivät intialaiset insinöörit, mutta onneksi täällä tarkastetiin piirustukset. Huomattiin, että nämä insinöörit eivät olleet ottaneet huomioon liikuntasaumaa. Toisaalta miksi olisvat, kun sielläpäin ei taida olla -40 asteen pakkasia muualla kuin Himalajanvuorilla.

Meillä on tällä hetkellä työttömänä noin 400 000 ihmistä, joten kyllä siitä määrästä löytyy monia eri alojen ammattilaisia. Tosin suurin osa alkaa olla yli 50 vuotiaita, niin he eivät pysty enää työllistymään mihinkään järkevän tulotason töihin.

Jani Björn

Joo... Onhan tässä "vähän" kiihkoa ilmassa. Kuitenkin faktat osoittavat viime ajoilta,,ett
Maahanmuuttaja taustaiset ovat tehneet raiskausrikoksia ja esim tämä missä poltettiin 17 vuotias tyttö. Toi kun sattuu omalle kohdalle niin voipi olla että ei olen enää sitä unelmaa vaan pelkkä viha ja katkeruus. Suvaitsevaisuutta on keskustella asioista realistisesti ilman kiihkoa puolin ja toisin. Kuitenkin jo Ruotsissa on todettu, että maahanmuuton myötä on tullut alueita joihin ei edes ambulansseilla ole asiaa... Mikael Jungner ja muut yksisilmäiset fanaatikot voisivat katsoa peiliin ja kohdata realiteetit....

Toimituksen poiminnat