Jukka Wallin Si vis pacem, para bellum

Mitä tuli tilattua?

Sitä saa mitä tilaa, on vanha sananlasku. Kylmä tuuli Siperiasta puhalsi heinäkuun ensimmäisen päivän iltana, kun Suomen ulkopoliittinen johto päätti aikaisemmin päivällä kieltää Venäjän vaikutusvaltaisia johtajia saapumasta ETYJ-kokoukseen. Perusteluna muun muassa Venäjän Duuman puhemies on Euroopan Unionin matkustuskieltolistalla. Tilanne on kummallinen? Onko presidentti Sauli Niinistö ja Timo Soini menettäneet suhteellisuuden tajun vai olemmeko astumassa Venäjän suhteissa sellaiseen aikakauteen, jossa ystävät ovat kaukana ja viholliset lähellä.


Yhdysvaltain kongressin edustajainhuoneen puhemies John Boehner kävi meillä vierailulla. Virallisesti asialistalla oli sattumoisin turvallisuuspolitiikka. John Boehner on kovan linjan republikaani vaikuttaja, hän on myös vakio vieras muun muassa Bilderberg kokouksissa. Hänen lausuntonsa yle.fi sivuston mukaan ”Suomi on ollut USA:n hyvä liittolainen” ei voi tarkoittaa muuta kuin, että olemme Yhdysvaltain ”taskussa”, niin hyvässä kuin myös pahassa. Sitoutuminen Afganistanin Naton johtamaan”rauhanturvaoperaatioon” on tästä mielenkiintoinen esimerkki. Kaikki muut niin sanotut ”Vanhan Euroopan” Nato liittolaiset poistuivat sieltä heti, kun se oli vain mahdollista. Me jäimme sinne, vaikka meillä ei virallisesti ollut edes pakko mennä sinne. Hornettien aseistus oli tärkeämpää kuin oman maan puolustaminen ja ihmishenget.


Myös fennovoiman ydinvoimala hanke on saanut mielenkiintoisia käänteitä koko olemassa olon ajan. Jo vaatimus 60% kotimaisuusomistuksesta on huvittava. Meillä siis pelätään Venäjän vievän ydinvoimalan kriisin sattuessa pois täältä. Ranskalainen Areva on tehnyt ydinvoimalaansa kohta vuosikymmenen, eikä valmistumista ole vieläkään näköpiirissä, saati laitoksen käyttöönottoa. Aikoinaan saksalaiset sotilaat manasivat taistellessaan indokiinassa ranskalaisten rakennustaitoa. Kuulemma heidän [ranskalaisien] suunnittelemat ja rakentamat vessakaan eivät toimineet kunnolla. Me olemme saaneet kokea karvaasti sen. Tosin intialaiset insinöörit eivät osanneet piirtää liikuntasaumaa Arevan tilaamaan voimalaan, vaan rakennuspiirustuksia piti muuttaa viime hetkellä.


Tuorein käänne asiassa kroatialaisyrityksen tutkiminen onko se pelkkä Putinin bulvaani, vai todellinen yritys. Ulkomaankauppaministeri Olli Rehn on saanut meriittinsä ollessaan EU:n talouskomissaarina, tosin hänen toimikaudellaan saimme nyt ikävästi realisoituneet Kreikka vastuumme. Valtio on muutamien vuosien aikana sijoittanut satoja miljoonia Talvivaaraan. Joka taas kaatui veronmaksajien syliin ja kustannettavaksi. Kokoomus on siitä ihmeellinen puolue, kun se toisaalla ajaa pääoman vapauttamista, niin toisaalla sen toimet johtavat yritysten kansallistamiseen.


Kun mietin tämän kirjoituksen otsikkoa, niin yhtenä vaihtoehtona oli ”Surkeiden sattumusten sarja”- Lemony Snicketin kirjojen mukaan. Mutta, viime hetkellä vaihdoin nykyiseen, kun meidän valtiojohto on itse tilannut oman ”Noottikriisinsä”, josta Kekkosta aikoinaan syytettiin.


Wiio 9,4

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (13 kommenttia)

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Malttia. Ei kannata vauhkoontua tai provosoitua, vaikka provosoidaan... :D
Pakotteet on parempi vaihtoehto kuin avoin konflikti. Kaikki loppuu aikanaan. Putinin nykyinen kausi päättyy v. 2018, jollon hän on 66-vuotias.

Sitä ennenkin voi tapahtua yhtä ja toista. Suomi ei ole Putinin suurin päänsärky, vaan se taitaa olla Venäjän kansa. Putin kai toivoo, että länsimaat olisivat toistensa kurkuissa ja suomalaiset riitelisivät päättömistäkin "Kremlin aloitteista". Heinäluoma ja Tuomioja astuivat jo viritettyyn miinaan...

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Vinkki seuraavaan aiheeseen. Tästä saa lisää virtaa.

Yhdysvaltain ohjushävittäjä saapui Helsinkiin. Tämä vierailu on helppo liittää ETYJ juhlakokoukseen.

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-143589434144...

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Hyviin tapoihin kuuluu ettei tuppauduta kun kerran on sanottu ettei ole tervetullut. Ei kai maahantulokielto EU-maihin ollut yllätys. Moukkamaista on pistää delegaatioon ei toivottuja henkilöitä.

Asia olisi tietenkin toinen, jos kutsu olisi ollut henkilökohtainen, näinhän ei ollut?

Taisto Orre

Aiheen otsikkoon takaisin. Tilasimmeko me mämmärin ulkoministerin, joka romutti Paasikiven/Kekkosen suuren työn. Tilasimmeko ulkoministerin joka nöyristelee EU:ta, joka rikkoo perustuslakiamme, sitoutumattomuuttamme ja Euroopan ihmisoikeussopimusta? Aivan jotain muuta tilasimme. Fiksuimmat äänestäjät ovat jo vetäytyneet, mutta vakaumukselliseen ja persuidiotimismin täyttämiin realismin ulkopuolella eläviin uppoaa vielä Soinin propakanda. Tappiota ja omaa tyhmyyttä on vaikea myöntää. Sama vaiva riipii Vasemmistoa, joka ei halua nähdä miten Kreikka ajaa itsensä paitsioon. Arhinmäki ei edes älyä hävetä. Eipä siis ihme että Vihreät ja RKP , jotka pysyvät aatteissaan ovat nousussa.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Siehäi se vasta persu oot! (Kauanko?)

Käyttäjän JukkaWallin kuva
Jukka Wallin

Mahdollisesti aika kauan. En usko, että minua pystytään erottamaan Perussuomalaisista. Perustetta ei ole ainakaan toistaikseksi. Tosin voin aina lähteä itse, jos tilanne ei mielytä minua. Mutta, se on epätodennäköistä.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Jukka Wallin

Niin, vaikka sinua ei ehkä pystytä erottamaan, mutta näiden perussuomalaisen jäsenyyden takaa esittämiesi juttujen takia, moni eroaa perussuomalaisista.

Moni tekee kyllä johtopäätöksen eikä halua samaistua esittämääsi perussuomalaiseen linjaan.

Käyttäjän JukkaWallin kuva
Jukka Wallin

Se on valitettavaa. Jos, Venäjä nähdään meillä vain vihollisena, niin silloin meidän on syytä tarkastaa omat realiteetit. Itse olen ensisijaisesti äärinationalisti, ja vasta sitten kaukana takana tulee EU ja Nato. Nato jäsenyys on meidän surma.

Käyttäjän jarmokanerva kuva
Jarmo Kanerva

Pitäisi nyt mainita, että Venäjä nimitti delegaatioon EU:n mustalla listalla olevia ihmisiä. Se liittyy EU:n pakotteisiin Kroatin valloituksen takia. Suomessa ei tehty poikkuesta EU pakotteisiin. Asian päätti ulkopoliittinen johto, ulkoministeri Soini, presidentti ja takana on koko hallitus ja EU.

Kyse on vähän kuin Israelin saartoa lähtee aktivistit rikkomaan.

NAton Suomen sotaharjoitukset taas oli painolastia edelliseltä hallitukselta. Joka päätti alkaa kylmään sotaan. Melkoinen saavutus sivarilta, mutta oli mukana muitakin. Valta vaihtui.

Suuren Naton sotalaivan tuleminen Etyj aikana oli taas diplomaattinen kömmähdys. En tiedä onko luvan antanut edellinen hallitus. Jonka painolastia tässä korjataan.

Samaan aikaan Venälästen liisumien epääminen ja vastapuolen ison sotalaivan ilmestyminen on melkoinen epätasapaino, rikkomus entiseen puolueettomuuteen, joka on ollut puolustusstrategia aikaisemmin. Kannattaa olla sitten rahaa ja resursseja lähteä kylmään tai lämpimään sotaan kun ryhtyy. Ettei vain kuumaa ilmaa RKP:stä.

Onneksi Suomessa on miljardeja ylimääräistä leikata Venäjän-kauppaa. Kun menee hyvin, voi olla ylpeä.

Käyttäjän JukkaWallin kuva
Jukka Wallin

Itsenäinen valtio saa nimetä ketä se haluaa, eikä sillä pitäisi olla kenelläkään huomauttamista. Sotalaivan tulosta sovittiin vasta paripäivää sitten, eikä kuukausia sitten.

Seppo Hildén

"Hornettien aseistus oli tärkeämpää kuin oman maan puolustaminen ja ihmishenget"

Heh, eiköhän nuo kuulu yhteen. Wallininilla on omintakeinen järjenjuoksu.

Käyttäjän JukkaWallin kuva
Jukka Wallin

Kyse on Afganistanin operaation kustannukset. Kaksi suomalaista maksoi kalleimman kautta niiden pommien takia.

Hannu Töyri

Itse olen kyllä sitä mieltä, että Urpilainen, Katainen ja kumpp. ovat niitä jotka pitäisi "kivittää", ei Soini tälle juuri mitään voi. Suossa ollaan kävi miten kävi.
Kritiikki on mielestäni tervetullutta - siis rakentava - vittuilu ei auta ketään ja kyllä tässä tietysti pinnaa vaaditaan ja mielestäni järjen käyttö on jopa tarpeellista, kaikille se ei ole vain mahdollista, esim. https://www.facebook.com/groups/971111899587853/

Helsingin asuntolautakunnan perussuomalainen vpj. kivittää nyt ruokkivaa kättä. Tunnen tyypin erittäin alhainen äo. loikkasi vasemmistoliitosta perussuomalaisiin kun ei saanut lautakunta paikkaa, nyt kai on kyseessä demarit - mitähän ovat luvanneet.

Toimituksen poiminnat