Jukka Wallin Si vis pacem, para bellum

Kreikka, Kreikka ja Ukraina

  • Ukrainan velat ja velkojat
    Ukrainan velat ja velkojat

Viime aikoina on uutisia hallinnut melkein yksi teema yli kaiken, Kreikka ja sen vaikeudet. Mikään yllätys Kreikan vaikeudet ole olleet kenellekään, kuin muutamille politikoillle, kuten Alexander Stubbille tai demareille.


Ihmettelen suuresti, miten tilanne on päästetty menemään tähän pisteeseen? Eikö hälytyskellot ole soineet jo vuosia sitten kokoomuksen ja demareiden johtavilla poliitikoilla. Syyllisiä on myös Vihreiden kuten myös Vasemmistoliiton johtajat, Paavo Arhinmäki etunenässä. Kreikan lainavastuut on karua luettavaa, ei mikään valtio joka on samalla elintasolla pysty koskaan selviämään nykyisistä vastuista, ikänä. Miltä kuulostaa velkaantumisasteesta joka on noin 180% bruttokansantuotteesta? Vai mitä mieltä olette, jos julkisuudessa esitetty noin 200 miljardin euron velka muutetaan markoiksi, joka olisi 1189 miljardia markkaa, eli melkein 1,2 biljoonaa. Kreikkalaisten keskiansio on noin 25 000 euroa


Meidän Kreikka vastuut ovat eri laskelmien mukaan joko hieman yli 7 tai jopa 11 miljardia euroa. Kun, Suomen velka on tällä hetkellä noin 100 miljardia, niin on tyhmää lisätä velkataakkaa takaamalla muiden maiden velkoja, kuten esimerkiksi Ukrainan kanssa. Heilläkin on vaikeuksia selvitä omista vastuistaan. Ukrainalle lankeaa loppuvuoden aikana hieman alle 4 miljardin euron maksut IMF:lle ja muille velkojille. Taitaa kuitenkin valtion kassa olla tyhjä. Kaasukiista Venäjän kanssa kielii siitä, mutta meillä tiedotusvälineet eivät uskalla tai halua keskustella tästä. Tyhmä sota Itä-Ukrainassa ei ainakaan tasapainota valtion taloutta. Varsinkin heidän kuukausi bruttoansio on 500 euron luokkaa. Kyseisessä valtiossa myös rehottaa laajamittainen korruptio, joten kansa pääsee maksumieheksi veloille, joista se ei ole päässyt nauttimaan.


Yksi kummallisimmista episodeista on Jutta Urpilaisen nimittäminen eduskunnan pankkivaltuuston jäseneksi. Nainen, joka valtionvarainministerinä esiintyi sekavasti ja välillä toimi vastoin lakeja, palkitaan kyseisellä luottamustoimella. Vaikka hän sai kunnioitettavat 15 000 ääntä, niin siltikin hänet olisi pitänyt sivuuttaa. Siten demareiden poliittinen rappio vain syvenee. Olisi ollut parempi antaa hänelle vain ryhmäsihteerin paikka, eikä palkita häntä sellaisella mitä hän ei todellakaan hallitse tai ymmärrä.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

"Eikö hälytyskellot ole soineet jo vuosia sitten kokoomuksen ja demareiden johtavilla poliitikoilla"

On soinut kovasti, mutta mitä sitten? Taidat tosissasi väittää, että Kreikan ongelmat ovat kokoomuksen ja demareittein johtavien poliitikkojen syytä, kun eivät ajoissa huomanneet niiden hälytyskellojen soimista. Ehkä nämä Kreikan talousongelmat kuitenkin löytyvät muualta.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Ehkä nämä Kreikan talousongelmat kuitenkin löytyvät muualta."

Miksi Suomen poliitikot ottivat Kreikan ongelmat veronmaksajilleen maksamalla heidän laskunsa vastoin viisaampien neuvoja?

Käyttäjän JukkaWallin kuva
Jukka Wallin

Tästä asiasta varoitti muun muassa puolueemme puheenjohtaja heti alkuun. Katainen ja Urpilainen kettuilivat hänelle ja käyttäytyvät kuin Euroopan omistajat konsonaan. Katainen kait osti meidän verorahoilla nykyisen paikkansa EU:sa.

Nykyinen meno meillä alkaa olemaan jo sitä luokkaa, että pahaa tekee...

Toimituksen poiminnat