Jukka Wallin Si vis pacem, para bellum

Hyvää maailman pakolaispäivää

Viime aikoina Uusi Suomi Puheenvuoro-blogeissa ja muuallakin on ollut esillä pakolaisaiheisia kirjoituksia. Useissa on esitetty kaikenlaisia perusteita miksi pakolaisia pitää ottaa lisää ja paisultelu Välimereen hukkuneiden kokemuksia, kuin ne olisivat maailman isoin asia. Itseäni on suuresti huvittanut muutamien listaukset, miksi pakolaisia pitää ottaa lisää ja kuinka Karjalan evakko reki on jäänyt eräällä entiseltä presidentiltä mieleen kummittelemaan ja niin edelleen.


Nykyinen pakolaisaalto alkoi vyörymään, kun eräät Nato maat kaatoivat Libyan diktaattori Muammar Gaddafin ja maan koko hallinto luhistui islamistien käsiin, tunnetuin seurauksin. Sen jälkeen pakolaisia alkoi vyörymään suhteellisen helposti Välimerelle ja kohti Euroopan Unionin jäsenmaita. Jokainen EU:n alueelle päässyt pakolainen laskee hänen lähipiirinsä lähtökynnystä ja siten vain kiihdyttää tätä ongelmaa. Ongelma on jo paisunut käsittämättömiin mittoihin. Kun, hukkuneiden määrä lasketaan tuhansissa ja EU:n alueelle päässeiden taas kymmenissä tuhansissa, niin pakolaisuutta myönteisessä valossa kirjoittavat itse asiassa ottavat vastuun jokaisesta kuolleesta ja tänne päässeestä pakolaisesta.


Eräs vastenmielisimmistä kirjoituksista tästä ongelmasta on Hanna Kourin ”Anteeksi, että hukutimme sinut, pieni pakolaistyttö vaaleanpunaisessa mekossa.” Piti oikein lukea kahteen eri kertaan tämä kirjoitus ja ihmetellä onko aikuinen ihminen tosissaan?Mahdollisesti, kun kirjoituksessa on vielä kuvia hukkuneesta lapsesta, mutta pitääkö aikuisen kuitenkin kirjoittaa, kuin olisi tuntenut kyseisen, vai itkeekö hän yhtä lailla juhannuksena sauna rantaan hukkuneesta aikuisesta, tuskin. Epäilen näiden kirjoittajien motiiveita. Vai, ovatko he menettäneet otteen todelliseen elämään. Siis elävät omassa pienessä kuplassa. Minua ei voisi vähempää kiinnostaa kuinka monta ihmistä hukkuu, vaan perille päässeiden motiivi tulla EU:n alueelle. Heidät pitäisi poistaa mitä pikimmin täältä, eikä aloittaa mitään taakanjako-ohjelmaa, vaan laitaa mahdollisimman pian laivaan, joka vie heidät pois täällä. Myös täällä jo olevat samalla kertaa.


Maailman pakolaisongelmaa ei ratkaista Euroopassa, vaan näiden ihmisten kotimaissa. Sekaantumalla eri maiden sisäisiin asioihin lisäämme vain terrorismia ja rikollisuutta, siten ongelmat vain pahenee, eivätkä parane. Tänne päässyt pakolainen köyhdyttää niin lähtömaata, kuin myös vastaanottavaa maata. Meidän ei tarvitse ottaa yhtäkään pakolaista tai ”maahanmuuttajaa” millään perusteella. Ne perusteet joilla pyritään laajentamaan tätä ongelmaa, ovat täysin perusteettomia, vailla mitään yhtymä kohtaa todellisuuteen. Esittäjien laskelmointia ja oman imagonsa kohottamista. Egonsa paisuttamista.


Wiio 7.1

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

No jopas, kristillis-sosiaalisen puolueen edustaja pilkkaa heitä, jotka välittävät lähimmäisistä.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Olisi kyllä ollut paras jättää tämä blogi kirjoittamatta. On siinä taas Soinillakin selittämistä. Hallitsemattoman maahanmuuton kritisointi on ihan eri asia kuin tämä purkaus, joka on ihan liian kova ja sydämetön.

Käyttäjän JukkaWallin kuva
Jukka Wallin

Tietynlainen kansallinen itsekkyys on paikallaan. Mitä enemmän kansat sekoittuvat, niin meille käy kuin Roomalle aikoinaan.

Käyttäjän JukkaWallin kuva
Jukka Wallin

Eikö parempi välittää niistä jotka jäävät asumaan, kuin näistä jotka tulevat kieroudella tänne?

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

Oletko kuullut tarinaa laupiaasta samarialaisesta?

Käyttäjän JukkaWallin kuva
Jukka Wallin Vastaus kommenttiin #9

Olen kuullut ja se on tehnyt aina vaikutuksen. Oletko sinä kuullut ISIS tai Al-qaidasta tai juutalaisten vainoista 1940-luvulla. Haluatko tulla vainotuksi uskosi takia? Tänä päivänä ei se ei tule enää onnistumaan.

Käyttäjän RobertChellapermal kuva
Robert Chellapermal

"Minua ei voisi vähempää kiinnostaa kuinka monta ihmistä hukkuu, vaan perille päässeiden motiivi tulla EU:n alueelle."

Tämä on nyt vähän off-topic, mutta blogista tuli mieleen lukemani artikkeli.

https://www.psychologytoday.com/blog/stop-walking-...

"Lack of empathy is one of the most striking features of people with narcissistic personality disorder."

Käyttäjän JukkaWallin kuva
Jukka Wallin

Myös aspengeriin kuuluu tietynlainen välinpitämättömyys. Mutta, kun minulla ei narsististista tai aspengeria oireita todettu, niin pidättäytyisin sellaisesta johon tarvitaan terveydenalan ammattilaista.

Käyttäjän RobertChellapermal kuva
Robert Chellapermal

Ai, en tiennytkään että oli oikein tutkittu ammattilaisten toimesta narsisismistä.

Vai ymmärsinkö taas väärin?

En haluaisi yleistää niinsanotusti.

Käyttäjän JukkaWallin kuva
Jukka Wallin Vastaus kommenttiin #6

Robert Chellapermal: Estin sinua kommentoimasta, kun haluat vain haastaa riitaa.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

”Anteeksi, että hukutimme sinut, pieni pakolaistyttö vaaleanpunaisessa mekossa.”

Tunteeko lainauksissa olevan kommentin kirjoittaja oikeasti aitoa syyllisyyttä ja aiheuttaneensa pienen tytön kuoleman?

Vai onko kyseessä moraaliton poliittinen peli, jossa keinoja kaihtamatta myös käytetään apuna kuolleita lapsia?

timo1

Ihan samaa mieltä kirjoittajan kanssa.

Suomeenkin on valitettavasti muodostunut Ruotsin tapaan joukko shampanjamoralisteja, jotka sormi pystyssä opettavat toisille, mitä asioita "hyvä ihminen" kannattaa ja millaisia mielipiteitä hyvällä ihmisellä saa olla.

Ruotsissa tutkittiin näitä suvakkeja puolueissa ja 99 prosenttisesti he asuvat rikkaissa, kantaväestön asuttamissa lähiöissä. Kaukana Tukholman, Malmön tai Göteborgin ongelmalähiöistä. Omat lapset käyvät yksityiskouluja, joissa on enintään diplomaattien lapsia.

Tälläiset sitten huutavat, että otetaan lisää pakolaisia vaan! Jos et kannata tätä, olet rasisti. Niin peevelin vastenmielistä tekopyhää touhua, jossa oma perse ei ole koskaan vaarassa tai pannaan peliin mukaan.

Yhteistä tälle joukolle on myös suoranainen halveksunta kantaväestöä, keskiluokkaa kohtaan. Heitä saa vaikka potkia päähän heidän yleviin tavoitteisiin pyrkimisessä. Tyhmiä juntteja, jotka eivät tajua "hyvien ihmisten" tavoitteita. Sitten puutarhajuhlissa julistavat, kuinka eivät tunne yhtään persua!

Tilanne Ruotsissa on ajautunut siihen pisteeseen, että pian siellä tapahtuu todella pahoja asioita. Asuntopula huutava, kantaväestöä häädetään vuokranantajien puolesta, koska saavat paremmat vuokratulot vuokraamalla valtiolle pakolaisia varten hurjilla vuokrilla. Yhä vaan lisää otetaan pakolaisia, ei edes ikää tarkisteta "lapsi"pakolaisilta. Pinna alkaa katketa monella ruotsalaisella...

Koulujen kurinpito romahtanut, opettajat pelkäävät mennä töihin. Kauppoja ja apteekkeja lopetetaan näissä ongelmalähiöissä, koska varkaukset ja ryöstöt ovat niin yleisiä. Kaikki tämä näiden "hyvien ihmisten" aikaansaannosta. Heitä ei yksinkertaisesti pidä päästää valtaan. Täysin vastuuttomia, pilalle hemmoteltuja aikuistenavoita. Eräänlainen Eloi-luokka, joka typeryyttään tuhoaa vaikkapa sitten yhteiskunnan peruspilarit.

Toimituksen poiminnat