Jukka Wallin Si vis pacem, para bellum

Keskusta – pettää aina

  • Fatbardhe Hetemaj fb-sivu !!
    Fatbardhe Hetemaj fb-sivu !!

Keskustapuolue joutui aikamoiseen ryöpytykseen, kun paljastui heidän pitkään hellimä ajatus Suomen kuivattamisesta. Siis siirretään tavallisista ruokakaupoista keskioluet Alkoon. Tämä on saanut vaalien alla kansan aktivoitumaan ja aloittamaan ennen näkemättömän vastareaktion somessa. Osallistuin myös itse yhdellä twiitillä suoraan puheenjohtaja Jari Sipilälle.

En tosin usko, että se sai keskustan pyörtämään päätöksensä oluen suhteen.

Olin aikoinaan Pudasjärvi nimisessä paikassa vähäsen aikaa ammattikoulussa, eräässä maatalousoppilaitoksessa. Minulla oli haave tulla maanviljelijäksi, mutta se unelma kariutui ja suuntasin lopulta tänne pääkaupunkiseudulle töihin. Mutta, elämä Pudasjärvellä oli jo silloin mielenkiintoista. Keskiviikkoisin suunnattiin paikalliseen ravintolaan ottamaan muutamat oluet ja tapaamaan muita paikkakunnan nuoria aikuisia.

Pudasjärvi oli 1980-luvun alussa siitä poikkeava kunta, ettei siellä myyty keskiolutta tavallisissa ruokakaupoissa. Syy oli hyvin yksinkertainen. Pudasjärvi oli siihen aikaan yksi keskustapuolueen ydinalueita. Mutta, oli/on myös uskonnollisesti vanhoillislestadiolaisten hallitsema paikkakunta. He olivat siirtäneet keskioluen pois ruokakaupoista. Tosin Pudasjärvellä juotiin pontikkaa varsin yleisesti, siten mitenkään kuiva paikkakunta se ei siis ollut.

Lestadiolaiset ja islamistit eivät oikeastaan eroa mitenkään muuten kuin, toinen uskoo Kristukseen, toinen siihen toiseen Jumalaan ja hänen profeettaan. Syntyvyys on suurta, suhteessa muuhun väestöön. Ei ollut silloinkaan ja ei ole vieläkään harvinaista, että lestadiolaisperheessä on kuusi tai jopa seitsemän lasta. Nykyään Pudasjärvellä saa halutessaan kummastakin edellä mainituista uskonnoista kokemuksia.

Pudasjärvi on varoittava esimerkki siitä mädännäisyydestä, mitä meillä pyritään ”vastuullisen alkoholipolitiikan” nimissä edistämään. Todellisuudessa demarit, kokoomus, ja keskusta haluavat miellyttää meillä yhä äänekkäämmäksi tulevaa islamisti joukkoa, eikä tavallisia suomalaista.

Kosovon albaani ja kokoomuspoliitikko Fatbardhe Hetemaj purkaa pahaa oloansa omalla fb-sivustollaan: ”Lopetan someilun tältä päivältä tähän kuvaan. Kiitos kepu, kun petit tällä kertaa jo ennen vaaleja!” Oliko sovittu jotain kansalaisten selän takana? Mahdollisesti, kun keskustapuolue jäi kiinni aikoinaan niin sanotusta ”kassakaappisopimuksesta.” Siinä pyrittiin sopimaan hallituspohjasta, vastoin eduskuntavaalien tulosta.

Keskustapuolueen nykyisen puheenjohtajan Juha Sipilän uskonnollinen tausta on myös lestadiolaisuus. Suomen tulevaisuus on vaalien jälkeen musta, jos demarit,keskusta ja kokoomus kokoavat uuden hallituspohjan.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (29 kommenttia)

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Hallituskin petti, kumman hiljaa olivat hallitupuolueiden edustajat ja kannattajat siitä että kysymyksessä oli alunperin hallitusohjelmaan sisältyvä asia. Mutta eihän Kataisen/Stubbin hallitus ole saanut mitään aikaiseksi.

http://yle.fi/uutiset/myos_hallitus_ajoi_keskiolue...

Käyttäjän eskovirri kuva
Esko Virri

Kannattaa muuten tutustua todennäköisen tulevan pääministerin nimeen, joka on Juha Sipilä, ei Jari Sipilä.

Mitä itse lestadiolaisia tunnen, niin suurin osa on aivan mukavaa porukkaa. Ja vaikka eivät baarissa juokaan, niin omapa on asiansa. Tosin tunnen kyllä myös samoin täysipäisiä islaminuskoisia. Ehkä kannattaisi sisäisten ristiriitojen ja baarivatvomisen lisäksi myös tutustua eri tavalla ajatteleviin.

Myös Perussuomalaiset ovat ajaneet vuoden 2011 vaalien alla tiukennuksia alkoholilainsäädäntöön. "Perussuomalaisten vaaliohjelma lupaa alkoholimainonnan rajoituksia ja alkoholiveron korotusta." Puheet säädösten lieventämisistä ovat siis pelkkää vaalihöttöä.

Ongelma PS:ssa on se, että takki vaihtuu joka toinen päivä. Käytännössä puolueella ei ole mitään kestävää tai yhteistä linjaa yhtään mihinkään, koska Timo Soini saattaa huomenna mahtikäskyllään muuttaa puolueen asennoitumista mihin tahansa asiaan. Ei noilla eväillä uskottavaa puoluetta rakenneta.

Käyttäjän JukkaWallin kuva
Jukka Wallin

Olen itse pääsäänöisesti saanut lestadiolaisuudesta vain negatatiivistä kokemuksia. Täyspäisiä muslimeita olen kylläkin tavannut, mutta en lestadioilaisia. Jouduin Pudasjärvellä yhtä heikäläistä pyörittelemään lattialla, ennen kuin kaveri rauhoittui.

Käyttäjän juka39 kuva
juhani kaimio

Asuin ja työskentelin Oulun seudulla yli 30 vuotta ja minulla on täysin eri kokemukset lestadiolaisista. Rehellistä ja työteliästä väkea. Islamiin en tutustunut. Itse en kuulu mihinkään herätysliikkeeseen, mutta yleissivistykseen kuuluu tietää, että lestadiolaisuudessa on monta haaraa, joista ns.rauhanyhdistyslaisyys on on suurin. Arvostelet ilmeisesti näitä.

Juha Sipilä ei kuulu ainakaan tähän ryhmään (jos mihinkään) joten vihjailusi meni tältäkin osin metsään. Myöskään Keskustapuolueen vaaliohjelmassaa
ei ole keskioluen kauppamyynnin lopettamista, kuten Sinä ja monet muut Somessa tarkoituksenhakuisesti vääristelevät.

Vaalityötä tämäkin, mutta arvelen, että se kääntyy tekijäänsä ja mikä ikävintä, edustamaansa puoluetta vastaan.

Ps. Asun nykyään Keski-Suomessa ja täällä on Perussuomalaisilla kaksi erinomaista ehdokasta (joista kumpikaan ei ole nimeltään Hakkarainen), joita tekisi mieli äänestää, mutta tällaiset ulostulot pistävät miettimään, onko se sittenkään viisasta.

Käyttäjän OssiOjutkangas kuva
Ossi Ojutkangas

Itsekin olen asunut lapsuuden ja nuoruuden Pohjois-Suomessa. Mieleeni jäi mm. se kuinka 90-luvulla pienen kunnan kirjastossa ei voitu pitää "rajatietoa" tai "okkultistista" kirjallisuutta, koska lestadiolaiset kunnan päättäjät halusivat sen estää. Kirjastonhoitaja (joka ei itse ollut lestadiolainen) kovasti tätä pahoitteli, mutta totesi ettei voi asialle mitään jos haluaa pitää työpaikkansa. Itseäni ei tuo kyseinen kirjallisuus kiinnosta (siitä kun valtaosa on melkoista höpönlöpöä), mutta minua järkyttää se kuinka jollain uskonnollisella ryhmällä on voinut olla tällainen vaikutusvalta Suomessa. Tämä osoittaakin, ettei Suomi ole samalla tavalla länsimaa kuin esim. Keski-Euroopan maat. Vai voitteko kuvitella, että esimerkiksi muslimiyhteisö voisi vastaavalla tavalla rajoittaa kirjastojen kirjojen valikoimaa Ranskassa tai Espanjassa? Väitän, että ei voisi. Tietysti konservatiivimuslimit voisivat jotain tuollaista yrittää, mutta yritykseksi se jäisi. Sen sijaan moni Suomessa pääkaupunkiseudulla asuva ei tiedä kuinka tällainen on ollut täyttä totta Suomessa 90-luvulla. Toivon mukaan enää tänä päivänä kirjastonhoitajien ei tarvitse pelätä työnsä puolesta tällaisella tavalla.

Käyttäjän OssiOjutkangas kuva
Ossi Ojutkangas

Sanottakoo vielä, että jos lestadiolaisvoittoinen Pohjois-Suomi itsenäistyisi omaksi valtiokseen ja asiasta järjestettäisiin siellä kansanäänestys, homoseksuaalisuus muuttuisi sen siliän tien rikokseksi. Ironista kuitenkin on se, että blogisti Jukka Wallinin puolueelle tämä lopputulos olisi varmastikin vain mieleen. Kaikkihan me tiedämme, että homoseksuaalisuuden kriminalisointi olisi aivan yhtä lailla lestadiolaisten, että perussuomalaisten mielestä myönteinen asia.

Käyttäjän JukkaWallin kuva
Jukka Wallin Vastaus kommenttiin #7

Saanen huomauttaa, että perussuomalaisissakin on montaa kantaa, kuin on jäseniäkin, Tunnen monta perussuomalaista bi/homo/lesbo jäsentä, eikä se ole minulle ja puolueellekaan mikään kummastus tai ihmettelyn aihe. Itse olen ottanut kantaa tasa-arvoiseen avioliittoon huomattavasti räväkämmän kannan kuin moni muu. Vaikka olen vakaumukseltani kristitty, ei se kuitenkaan minulta ole pois.

http://www.jukkawallin.com/blogi/2014/06/26/47

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu Vastaus kommenttiin #16

On aina hauska huomata, kuinka ihmiset puolustavat oman ryhmänsä heterogeenisuutta ja suunnilleen samaan hengenvetoon vetelevät ekvivalenssit muiden ryhmien jäsenten välille oman huonoimman kuulemansa mukaan.

Käyttäjän RaikoKarvonen kuva
Raiko Karvonen

Tässä on oppinut elämään kepulaisten kanssa, koska se on ollut pieni pakko.

Olen lähes aina asunut paikkakunnilla, missä Keskusta on suurin puolue ja sillä on usein ollut myös yksinkertainen enemmistö kaupunginvaltuuston paikoista.

Kepulaisilla on hyviäkin ajatuksia, mutta on heillä myös siipensä joka kunnassa, jotka ajattelevat mm. elinkeinopolitiikasta hyvin vanhanaikaisesti ja mikä edustaa nykyään jo mennyttä maailmaa. Ei heidän kaikkia ajatuksia voi millään kannattaa.

Lestadiolaisia ei ole ihan lähipiirissä. Silti heidänkin kanssaan on tullut aina jotenkuten toimeen. Päätän itsenäisesti, ketä ehdokasta ja mitä puoluetta äänestän. Olen myös melko varma, että lähisukulaisissanikin on kepulaisia. Heidän kanssaan kuitenkin valtaosin pärjää ihan hyvin. Harvemmin kepulaisten kanssa tulee riideltyä. Eihän sitä kukaan jaksa jatkuvasti toisten ihmisten kanssa riidellä. Silti minua ihmetyttää, miten Kepu niin valtavan kannatuksen maaseudulla saa. Se johtuu kai puolueen tehokkaasta organisaatiosta.

Käyttäjän ollivaisala kuva
Olli Väisälä

En ole maalainen, mutta olen äänestänyt silloin tällöin kepua lähinnä siksi, että muut puolueet tuntuvat vieläkin vastenmielisemmiltä. Lisäksi olen sikäli "vanhakantainen", että minun prioriteettilistallani kärkipäässä on elintarvikeomavaraisuuden turvaaminen, joskaan eipä kepukaan tässä kovin hyvin toiminut, kun puolsi suomen liittymistä EU:hun.

Tämä jo peruttu keskiolutjuttu voi olla nolo mutta se on niin mitätön episodi, että ei sen kannata antaa äänenstyspäätöksiin vaikuttaa.

Käyttäjän JukkaWallin kuva
Jukka Wallin

Miten voi olla, että puhutaan samasta asiasta, mutta on niin erilaiset käsitykset lestadiolaisista. Itselläni on pääsääntöisesti vain negatiivisia kokemuksia näiden toiminnasta varsinkin yksilö tasolla. Pudasjärvellä opettajia käännytettiin tai pakotettiin liittymään paikalliseen yhdistykseen, muuten tämä raukka olisi savutettu ulos toimestaan. Myös Kuivaniemellä oli eräs perhe jonka poika kävi salassa katsomassa telkkaria naapureissa, kun kotona oli tiukka lestadiolainen komento. Aikoinaan myös naapurina oli nuori pariskunta jonka vaimo oli tasaiseen tahtiin mahapystyssä, lapset olivat kuin Dalttonin veljekset... Paljon paljon muuta...

Käyttäjän juka39 kuva
juhani kaimio

En tietenkään kiistä blogistin subjektiivisia kokemuksia lestadiolaisuudesta, mutta toistan vielä, että heitä on paitsi yksilöinä niin myös ryhminä erilaisia. Keskustelu Juha Sipilän "lestadiolaisuudesta" ei ole relevanttia, koska hän ei kuulu ainakaan siihen ryhmään (ns. rauhanyhdistysläiset), josta blogistilla on kokemuksia ja joita kuvaa blogissaan ja kommenteissaan.

Puhe Juha Sipilän lestadiolaisuudesta on tarkoituksenhakuista panettelua (kuten Timo Soinin katolilaisuus), mutta vaalien varjolla näitä tulee.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Kaimio kirjoitti: "Puhe Juha Sipilän lestadiolaisuudesta on tarkoituksenhakuista panettelua (kuten Timo Soinin katolilaisuus), mutta vaalien varjolla näitä tulee."

Sipilä lienee n.s. "rauhansanalainen" eli n.s. "pikkuesikoinen". He ovat yksi laestadiuslaisten fraktio. Erona muihin lienee lähinnä hieman suurempi suvaitsevaisuus muulla tavalla uskovia kohtaan.

Soini on itsekin julistanut katolisuuttaan joten siihen ei liity mitään panettelua.

Uskonto on yksityinen ja henkilökohtainen asia jos henkilö on itse yksityishenkilö ja itse uskomusmaailmansa henkilökohtaisena pitää pitää eikä siihen vetoa. Tässä tapauksessa kumpikaan ei ole yksityishenkilö vaan molemmat ovat julkisesti toimivia poliitikkoja vastuunalaisissa tehtävissä puolueidensa puheenjohtajina ja kansanedustajina.

Kai julkisesti jonkin joukon jäsenenä esiintyvän jäsenyys ja siitä tulevat riippuvuudet ovat julkisesti käsiteltävissä olevia asioita? Varsinkin jos k.o. henkilö haluaa päästä edustamaan äänestäjiä ja siitä syystä haalii kannatusta? Kai kannatuksensa antamista harkitsevilla on oikeus tietää millaisella maailmankatsomuksella potentiaalinen edustaja maailmaa katselee?

Käyttäjän JarmoHalttu kuva
Jarmo Halttu

Juhani Kaimio,

Soini erityisesti puhuu päivät päästään omasta uskostaan ja se vaikuttaa hänen mielipiteisiinsä lähes kaikissa asioissa. Eli hän tottelee Paavia. Sama koskee myös Sipilää, eli hän on avoimesti kertonut että on uskossa ja sen tähden hän ei tee itse omia valintojaan kuten Soinikaan. Molemmat nojaavat ylempään auktoriteettiin ja kansalalaisien pitää se ottaa huomioon.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Miksei Wallin ei samaista roomalaiskatolisuutta ja islamia? Niin Sipilähän ei olekaan PS:n puheenjohtaja!

Käyttäjän JukkaWallin kuva
Jukka Wallin

Olen tietyissä asioissa Timo Soinin mielipidettä vastaan, kuten esimerkiksi tasa-arvoisen avioliittolain kohdalla. Mutta, taas olen samaa mieltä siinä, että hoivahenkilökunnan on voitava kieltäytyä abortin tekemisessä, jos vakaumus estää sen.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Wallin ja Soini haluavat antaa hoivahenkilökunnalle oikeuden kieltäytyä työtehtävistä jos ne ovat oman vakaumuksen vastaisia. Työsopimuslaki kuitenkin antaa työnantajalle oikeuden purkaa työsopimus siihen paikkaan jos työntekijä kieltäytyy annetusta työtehtävästä. Mille kaikille ammattiryhmille ja vakaumuksille hän olisi tälläisen vapauden myöntämässä?

Käyttäjän JukkaWallin kuva
Jukka Wallin Vastaus kommenttiin #22

Jos on itse hakeutunut sellaiseen tehtävään jossa työntekijä joutuu suorittamaan abortin, niin se työnantajan päätettävissä miten asia jatkuu. Mutta, jos työntekijä määrätään avustamaan aborttia, joka ei kuulu henkilön työhön, niin siitä on voitava kieltäytä omantunnon nimissä.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #23

Wallin kirjoitti: "Mutta, jos työntekijä määrätään avustamaan aborttia, joka ei kuulu henkilön työhön, niin siitä on voitava kieltäytä omantunnon nimissä."

Jos esimerkiksi hoitajan tehtävä on avustaa lääkäriä erilaisilla operaatioissa niin kai se avustaminen on hänen tehtävänsä operaatiosta riippumatta? Pitääkö toimenkuvissa luetella kaikki ne erilaiset vaivat sunmuut joiden takia joitakin operaatioita tehdään?

Entä kun kehitetään uusia hoitotapoja, onko kaikkien toimenkuvat käytävä läpi?

Entä mitä on avustaminen? Onko esimerkiksi välinehuolto avustamista? Entä paikkojen siivoaminen abortin jälkeen?

Eikö vakaumuksen mukainen kieltäytyminen koske mitään muuta kuin aborttia ja hoitohenkilökuntaa? Miten olisi esimerkiksi pankkiiri tekemässä moraalisesti arveluttavia businesstransaktioita? Entä myyjä kauppaamassa tarpeettomia tuotteita katteettomilla mainoslauseilla? Kaivosmies pilaamassa ympäristöä?

Käyttäjän JukkaWallin kuva
Jukka Wallin Vastaus kommenttiin #24

Itse katson välittömän avustamisen suoraan operaatioon osallistumisen. Mitä tulee vuodatukseen pankiireihin tai kaivosmieheen, menevän trollaukseksi.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #25

Ilmeisesti Wallin ei huomannut kysymykseni ydintä? Sehän oli: Onko Wallinille vain aborttiin liittyvillä vakaumuksilla merkitystä kun katsotaan mihin ihmisen on suostuttava työllä itsensä elättääkseen? Tämän ydinkysymyksen suhteen kysymys aborttiin osallistumisesta on vain moraalisen kysymyksen yksi eriotyistapaus.

Tämän n.s. "henkisen huoraamisen" suhteen jaksan ihmetellä miksi uskonnolliset vakaumukset ovat erityisasemassa suhteessa muihin.

Mutta jos vakaumuksien tarkastelu todella menee noin niin olen mielummin peikko kuin persu.

Käyttäjän JukkaWallin kuva
Jukka Wallin Vastaus kommenttiin #26

Sairaanhoitajan tai lääkärin ammatti on monelle kutsumus. Myös eutanasia ja muut toimenpiteet joilla nopeutetaan ihmistä kuoleemaan, saattavat olla joillekkin vakaumus, joka pitää hyväksyä. Yhtälailla totaalikieltäytyminen asepalveluksesta, on jollekkin vakaumus, josta ei saisi rangaista vankilalla. He ovat mielipidevankeja, joita länsimäisessä yhteiskunnassa ei saa olla.

Toisen maailmansodan aikana ja heti sen jälkeen teloitettiin keskitysleirien vartijoita, vain siksi, että olivat totelleet esimiesten käskyjä, oman kuoleman pelossa. En pystyisi itse tekemään aborttia ja eutanasiaa, vaikka kuinka pystyisin perustelemaan niiden tarpeellisuuden. Siten lääkärin tai hoitohenkilökuntaan kuuluvan pitäisi pystyä perustelemaan kieltäytymistään, omaan henkilökohtaiseen vakaumukseen. Oli se sitten uskonnollinen tai ateistinen maailman katsomus. Ketään ei saa painostaan tappamaan, rauhan aikana. Kriisitilanne on eri asia.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #27

Alkoivathan nämä käsitykset vakaumuksen vaikuttavuudesta muotoutua. Suhde tappamiseen on mielestäni ihan perusteltavissa oleva rajaus.

Minusta hoitohenkilökunnan suhde aborttiin, eutanasiaan y.m. työssä eteentuleviin toimenpiteisiin on ammatinvalintakysymys. Jos ei pysty jostakin syystä tekemään kaikkia eteentulevia tehtäviä niin ei pidä hakeutua alalle vaikka olisi millainen kutsumus.

Asevelvollisuudesta olen samaa mieltä koska se on meille säädetty velvollisuus (tosin seksistisesti mutta kuitenkin).

Pystyn myös yhtymään tuohon tappamiseen pakottamisen kieltämiseen, toki lisäyksellä, että sellainen pitäisi olla kiellettyä kaikissa olosuhteissa. Sotilaaksi ryhtyminen on selvä asia; siinä tietää sekaantuvansa tappohommiin, ainakin niihin on oltava valmis, mutta kysymys onkin, onko abortti ja autanasia tappamista. Onko lääkärin tai hoitajan kutsumustaan pohtiva sellaisessa asemassa, että on pätevä päättämään toimenkuvista? Eiköhän se kuulu niiden poäätettäväksi jotka terveydenhuollosta muutenkin päättävät ja kutsumuksensa painiskelevan tulee miettiä onko hän valmis niihin sopeutumaan.

Ja jos tästä kaarretaan takaisin alkuperäisen kirjoituksen aiheeseen niin tälläisten suhtautumisten selvittely on oleellinen osa siitä miten kunkin vakaumuksia, myös uskonnollisia, tulee tulkita, myös sipilöiden kuin soinienkin. Eikä Sipilä näyttäisi poikkeavan siinä suhteessa mitenkään muista samankaltaisiin mutta erinimisiin uskonnollisiin fraktioihin itsensä kiinnittäneistä poliitikoista. He kaikki pyrkivät kukin tavallaan irtautumaan entisistä puheistaan jos huomaavat sen vievän kannatusta tai muuten olevan ristiriidassa tavoitteiden saavuttamisen kanssa.

Jukka Mäkinen

Ainoa henkilökohtainen kokemukseni kepulaisesta on intin aikainen tupakaverini. Jo alokasaikana hän sai nuoremmat kaverit vetämään saappaat hänen jaloistaan ja tekemään pinkkansa. Ihaillen seurasin sivusta tuota manipulointia. Litsaamisen ja laistamisen mestarina hän heti valitutti itsensä varusmiesliiton puheenjohtajaksi ja häippäsi Helsinkiin. Olin mukana kyseisessä kokouksessa "tukijoukkona", mutta enpähän äänestänyt veitikkaa. Periaatteesta kun huijareita en äänestä. Hattua kyllä nostan, kuten kenelle tahansa ammattinsa osaavalle.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Vuonna 1986 ns. kassakaappisopimusta olivat laatimassa keskustan Väyrynen, kokoomuksen Suominen ja RKP:n Taxell. Tässä sopimuksessa hahmoteltiin valmiiksi hallituspohja, vaikka vaalit olivat vielä pitämättä ja kansan ääntä ei oltu kuultu.

Saatuaan tietää tästä salaisesta sopimuksesta ( vuotaja oli todennäköisesti Holkeri ) presidentti Koivisto suivaantui ja antoi vaalien jälkeen hallitustunnustelijan ja pääministerin tehtävät Kokoomuksen Holkerille Suomisen sijaan. Tähän presidentin juonimaan kauppaan puolestaan kuului SDP:n pääseminen hallitukseen. SDP oli presidentin taustapuolue. Niinpä.

P.S. Viime eduskuntavaalien jälkeen Perussuomalainen puolue ei mennyt kantamaan hallitusvastuuta vastoin eduskuntavaalien tulosta !

P.P.S. Mikäli seuraavien eduskuntavaalien jälkeen Timo Soini ( ps. ) istuu hallituksessa niin ainoa syy siihen on uusi salainen kassakaappisopimus, millä Soini on saatu hiljaiseksi ja nöyräksi todellisten vallanpitäjien edessä jo kuukausia ennen vaaleja.

Käyttäjän PauliJuhaniPitknen kuva
Pauli Pitkänen

Presidentti Koiviston ajama vahvanmarkanhallitus oli epäonnistunut ristiretki Suomen kansantaloudelle. Sini-Punahallituksessa voimistuvat puolueiden heikot puolet, mikä näkyy kansantalouden alasajona. Vahvanmarkanhallitus oli epäonnistuntu ristiretki.

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen

Lestadiolaisista olen saanut työssäni vain myönteisiä kokemuksia. He eivät valehdelleet, puhuivat totta rahatilanteestaan ja minun maatalousaluemyyjänä ja EU-neuvojana tuli sopeutua siihen.. Heidän kanssaan meni hyvin.

Mutta Sipilää olen täälläkin arvostellut pitkin matkaa "tyhjäksi tynnöriksi", jonka suosio perustuu siihen, ettei hän ole sanonut mitään oleellista Keskustan politiikasta.Edellinen kerta on vielä tuoreessa muistissa, enkä usko minkään muuttuvan. Tämä keskiolutasia on hyvä esimerkki heidän veivaamisestaan.

Olen nyt joutunut pettymään muihin puolueisiin perusteellisesti, joten pitänee katsoa persujen ehdokkaita tällä uudella vaalialueella (Savo-Karjala). Sillä haluaisin nähdä heidän todelliset toimensa ja vastuunkantonsa hallituksessa.

Huonompia he eivät voi olla kuin nykyinen hallitus.

Käyttäjän JarmoHalttu kuva
Jarmo Halttu

Isälläni on kyllä huonoja kokemuksia Lestadiolaista. Hän kertoi että he olivat ainoat, jotka eivät pitäneet sanojaan ja huijasivat. Hän oli yksityisyrittäjä ja teki työsopimuksia. Hän on Pohjoissuomesta kotoisin ja asuukin siellä eli Lestadiolaisten keskellä.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Oliko isäsi myös itse lestadiolainen, se ei käy selvästi ilmi kommentistasi ?

Toimituksen poiminnat