Jukka Wallin Si vis pacem, para bellum

Pari sanaa sananvapaudesta

Suomen Pen-keskus myönsi sananvapauspalkinnon Abdirahim Husu Husseinille, eli tuttavallisemmin Husulle. Tämä ”uussuomalainen” eli somalitaustainen siirtolainen, on jostakin syystä päässyt median kesto suosikiksi. Totta kai hänen pitää olla esimerkki kotouttamisen onnistumisesta, kun hänen maamiehensä ovat päässeet otsikoihin aivan toisenlaisilla meriiteillä. Mutta, ei yksi pääsky kesää tee, on vanha suomalainen sananlasku.

Suomessa on tälläkin hetkellä voimassa sananvapaus, ainakin perustuslaissa niin on määritelty. Perustuslaki pitäisi olla kaikille sama, mutta jotkut pääsevät sitä nauttimaan enemmän, kuin vastaavasti toiset, kuten esimerkiksi Jussi Halla-aho. Pohjois-Karjalasta kotoisin olevat nuoret joutuivat ongelmiin, kun perustivat Facebook-sivustolle erään ryhmän, jossa haluttiin tuoda esille maahanmuuttoon ja maahanmuuttoteollisuuteen liittyviä, ainakin heidän mielestä, liittyviä ongelmia esille. Ryhmän nuoret vangittiin ja vietiin Joensuuhun asti poliisivankilaan. Aikanaan he saivat viranomaisten ja myös median mielestä ansaitut tuomiot. Myös erään somalitaustaisen henkilön tiliote ilmestyi yllättäen internetiin, josta selvisi hänen huomattavasti totuttua suuremmat sosiaalituet. Saiko tiliotteen julkaissut valtion tiedonjulkistamispalkinnon. Ei saanut, vaan ehdonalaista vankeutta.

Aikoinaan kirjailija Aleksandr Solzhenitsyn sai Nobelin kirjalisuudenpalkinnon kirjasarjastaan ”Vankileirien Saaristo”. Siinä hän paljasti Stalinin ajan hirmutekoja. Mutta, hänet karkotettiin Neuvostoliitosta. Hän oman ja häntä salakuljettamaan auttaneiden ihmisten henkien uhalla onnistuivat saamaan kirjan julkaistavaksi silloisessa lännessä. Maailma oli hieman toisenlainen siihen aikaan, mutta meillä taas eletään henkisesti vielä kuin 1950-luvun Neuvostoliitossa. Meillä syyttäjäviranomaiset haluavat elää siten, kuin Neuvostoliitto ja kommunismi olisivat voimissaan. Kommunismi on vain vaihtunut islamiin.

Meillä tuomittiin vankilaan vuonna 1940 kaksi henkilöä kirjeestä eduskunnan puhemiehelle, kertoo hyvin sen aikaisesta ilmapiiristä, joka ei ole juurikaan muuttunut niistä ajoista.

Pen-keskuksen olisi pitänyt myöntää palkinto niille, jotka ovat sanavapauden puutteen takia tuomittu. Se lista on liian pitkä, ja pitenee joka vuosi. Jussi Halla-ahon lisäksi kirjoituksistaan tuomioita on saanut ainakin: James Hirvisaari, Anu Palosaari, Seppo Lehto, Freddy Van Wonterghem ja Markus Johansson, ja monet muut. Kaikkia edellä mainituilla henkilöitä yhdistää halu tuoda vaiettu totuus julki, mutta ympärillä oleva yhteiskunta on liian sairas kuuntelemaan sitä.

Toivottavasti meilläkin jonakin päivänä toteutuu todellinen sananvapaus. Sitä päivää on hyvä odottaa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Husu sai ansaitusti palkintonsa ja hattua nostan hänelle.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Jos perusuomalaiset haluavat julkaista yksityisten ihmisten tiliotteita netissä, niin voisitte aloittaa omistanne. Ehkäpä joku PS:n kansanedustaja voi tehdä aiheesta aloitteen, kaikkien kansalaisten tiliotteet julkisiksi.

Käyttäjän ilkkah kuva
Ilkka Huotari

Mitä kiinnostavaa niissä olisi?

Tero Virtanen

Pakko sanoa, että sijoitan Hirvisaaren, Lehdon ja Husun samaan kategoriaan.

He kaikki ovat jostain syystä olemassa, mutta onneksi voi aina sulkea radion eikä lukea henkilöistä.

Mika Selin

Kyllä Husulle pitää palkinto antaa koska oli niin innoissaan tuomassa Suomeen radikaaleja äärislamilaisia saarnaajia. Sananvapauden nimissä tietenkin. Ja mitä tulee tuohon Halla-aho tuomioon niin jokainen järkevä ihminen tietää että tuomio täysin polittinen. Jos profeetta Muhammedin vaimo oli lapsi niin mitä islam muuta on kuin pedofiiliuskonto?

Erno Saikoja

Hususta en tiedä, mutta tehkääpä kuten minä; kysykää maltilliselta muslimilta, mitä jos tyttäresi tai poikasi ilmoittaa olevansa ateisti ja/tai homoseksuaali, kuten Ayaan Hirsi Ali (vain ateisti tietääkseni).
Olen tehnyt tämän kolmessa €uroopan maassa kuudelle väitelleelle muslimikollegalleni (miehiä). Sanotaan näin, välit viileni. Enää ei pyydetty pelaan futista töiden jälkeen.
Jos vastaus on "siitä vaan", kannattaa muista Taqya, eli valehteleminen vääräuskoiselle uskonnon ja perheen suojelemiseksi.

Käyttäjän niklasherlin kuva
Niklas Herlin

Ottamatta tarkemmin kantaa Husseiniin tai Halla-ahoon, tuo Suomen sananvapauden rinnastaminen 1950-luvun Neuvostoliittoon on huono vertaus eikä tietenkään pidä paikkaansa eikä ole edes hauska. Tämä muuten koskee myös Suomessa iloisesti viljeltyjä Pohjois-Korea- ja DDR-rinnastuksia myös. Hirmuvallat ovat hirmuvaltoja eikä Suomea pitäisi niihin rinnastaa edes huumorimielessä. 1950-luvun Neuvostoliiton sananvapauden oloissa sekä Halla-Aho että Hussein olisi hiljennetty aikaa sitten, luultavasti lopullisesti.

Käyttäjän ilkkah kuva
Ilkka Huotari

Tuo on totta, mutta samoin kaikki natsi-/fasistivertaukset (joita nykyään käytetään paljon) ovat vailla totuuspohjaa.

Käyttäjän niklasherlin kuva
Niklas Herlin

Totta. Kauheudet ovat kauheuksia, ja varsinkin nuo natsijutut ovat ihan kamalia, jos ne julkisesti esitetään. Mutta taitaa mennä sivuun keskustelusta nyt.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen Vastaus kommenttiin #18

Eivät ne valitettavasti täysin ole vailla todellisuuspohjaa, sillä Halla-ahon & kumppaneiden lakialoite sallisi tämänkaltaiset "mielenilmaukset", vaikka kohteena olisikin nykyään todennäköisesti toisen uskonnon harjoittajajoukko (ainakin aloitteentekijöiden mielessä).
http://www.eduskunta.fi/faktatmp/utatmp/akxtmp/la_...
http://research.calvin.edu/german-propaganda-archi...
http://research.calvin.edu/german-propaganda-archi...

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän JukkaWallin kuva
Jukka Wallin

On pakko vastata! Sitähän tämä meidän uusi stalinistinen ilmapiiri on saanut aikaan. Pyritty nurjertamaan johtavan luokan mielestä väärät mielipiteet. Joista on annettu mitä kummallisempia tuomioita. Helena Erosen tapaus (hihamerkki)on hämmentävä esimerkki tästä.

Käyttäjän niklasherlin kuva
Niklas Herlin

Hihamerkkijuttu oli varmasti typerä, ikävä ja naurettava, Erosta kohdeltiin typerästi, mediassa ja hallinnossa oltiin tyhmiä. Mutta hihamerkkivitsin ja sen väärin tulkitsemisen rinnastainen historialliseen stalinismiin ei ole sopivaa, minun mielestäni.

Toimituksen poiminnat