Jukka Wallin Si vis pacem, para bellum

Vasemmistoliiton harharetket

Vasemmistoliitto on ollut muutaman kuukauden oppositiossa, se on näkynyt kannatuksen nousussa. Ministeri kaksikosta Merja Kyllönen pääsi EU-parlamenttiin, Paavo Arhinmäki jäi johtamaan puoluetta. Hänenkin olisi pitänyt mittauttaa kannatuksensa, niin olisimme nähneet hänen oikean kannatuksen. Jonkin aikaa on kirjoiteltu mahdollisuudesta, että vasenryhmän kansanedustajat olisivat valmiita palaamaan vasemmistoliiton ryhmään takaisin, mutta joitakin erimielisyyksiä on vielä, jotka estävät yhdistymisen. Onko ne erimielisyydet niin vakavia, että kaksi suoraselkäistä kansanedustajaa, ei mahdu samaan puolueeseen, vai onko Arhinmäki klaaneineen niin katkeroituneet näihin, että eivät uskalla myöntää näiden olleen oikeassa. Olisihan se typerää näyttää oma poliittinen lyhytnäköisyytensä.

Parasta olisi, että vasemmistoliiton kansanedustajat irtautuivat puolueesta, ja liittyisivät vasenryhmään.  Vaikka tällä hetkellä näyttää siltä, että kannatus olisi nousussa, se ei kuitenkaan kestä kuitenkaan seuraaviin eduskuntavaaleihin,jotka pidetään ensi keväänä. Annika Lapintien kannattaisi haastaa Paavo Arhinmäki puolueen puheenjohtajan paikasta. Paavo Arhinmäen olisi nimittäin pitänyt erota puheenjohtajan paikalta, tai pitää ylimääräinen puoluekokous, jossa hänen politiikkansa olisi ollut vasemmistoliiton jäsenten puntaroitavana.

Annika Lapintien siis kannattaa nousta esille, ja pyrkiä haastamaan Paavo Arhinmäki puolueen johtopaikalta. Paavo Arhinmäki ja Merja Kyllönen toimivat vastoin vasemmistoliiton omaa puolueen ohjelmaa vastaan Jyrki Kataisen hallituksessa. Kyllönen poistui Brysseliin, mutta pääkonna jäi paikalleen odottamaan  tuomionsa. Odotan tulevasta syksystä poliittisesti mielenkiintoista ja värikästä. Varsinkin Vasemmistoliiton puolelta uskaltavatko he lähteä Arhinmäen kanssa eduskuntavaaleihin saamaan rökäletappiota, vai vaihtuuko puheenjohtaja jo talvella, ylimääräisessä puoluekokouksessa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat